שבועות מתוק עם שוקולד לבן של רגע מתוק של עלית.. מתכון לרולדת גבינה, שוקולד לבן ודובדבנים
מאת:שולמית אטיאס shulamit.atias@gmail.com |
white_chocolate_cream_cheese_and_cherry_swiss_roll.
רגע מתוק של עלית ונטלי לוין מציגים לשבועות החג בלבן:
רולדת גבינה לבנה עם שוקולד לבן ודובדבנים אדומים..
כמות: רולדה אחת באורך 35 ס"מ | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה
לרולדה:
3 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
3 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
לקרם גבינה ושוקולד לבן:
210 גרם (1 מכל) גבינת שמנת 25% שומן
40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן עלית, מומס
150 גרם דובדבנים מגולענים
210 גרם (1 מכל) גבינת שמנת 25% שומן
40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן עלית, מומס
150 גרם דובדבנים מגולענים
לקישוט וציפוי:
אבקת סוכר
דובדבנים טריים
שוקולד לבן קצוץ
אבקת סוכר
דובדבנים טריים
שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה:
1. רולדה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
2. בקערת מיקסר מקציפי ביצים, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים את הבלילה על גבי הנייר המשומן ומיישרים לשכבה אחידה ודי דקה.
5. אופים במשך 8-10 דקות או עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע.
6. מצננים לחלוטין לפני המילוי. הופכים על גבי נייר אפייה נוסף ומשחררים מהנייר.
7. קרם גבינה ושוקולד לבן: בקערת מיקסר מקציפים יחד גבינה, אבקת סוכר, וניל, אינסטנט פודינג ושמנת מתוקה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
8. בקערה נפרדת ממסים את השוקולד הלבן.
9. מוסיפים 2-3 כפות מקרם הגבינה לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב.
10. מוסיפים את תערובת השוקולד לקרם הגבינה ומערבבים עד לאחידות.
11. יוצקים כ-2/3 מקרם הגבינה והשוקולד על גבי הרולדה ומיישרים לשכבה דקה.
12. מפזרים דובדבנים מגולענים ומגלגלים לרולדה הדוקה.
13. מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים בחלק העליון של הרולדה.
14. מקשטים באבקת סוכר, דובדבנים טריים ושוקולד מגורר.
טיפים ושדרוגים:
· במקום דובדבנים אפשר להשתמש בכל פרי אחר שאוהבים.
· במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר באותה כמות, אך הטעמים ישתנו מהותית.
· שומרים את הרולדה בכלי סגור במקרר עד 3-4 ימים.
המתכון וצילום באדיבות נטלי לוין ורגע מתוק של עלית
תגובות
הוסף רשומת תגובה