חמישה שפים – חמישה כוכבים
5 Star 5 Chefs
מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
מלון שרתון תל אביב ומסדר אבירי הגריל ישראל, גאים לארח אירועים קולינריים יוצאי דופן שיקחו אתכם למסע קולינרי מרהיב.
האירוע "חמישה שפים חמישה כוכבים", מורכב מחמישה שפים ישראלים ידועים ממסדר אבירי הגריל ישראל. מידי ערב ינצח שף אחר עם תפריט ייחודי המורכב ממנות מקומיות אותנטיות עם טוויסט אישי. התפריטים הייחודיים יוגשו בליווי יין אל מול נוף פנורמי לים במסעדת האוליב ליף הממקומת במלון שרתון תל אביב.
האירוע הקולינרי המיוחד יערך החל מיום ראשון ה- 11 בדצמבר עד ה- 15 בדצמבר מהשעה 19:30 עד השעה 22:30.
השפים שישתתפו באירוע הם השף עידו פיינר (גריג), השף ג'וני גוריק (לגסי), השף איל לביא (לשעבר רוקח 73), השף רן ראש (הנמל 24) ושף המלון בועז דרור.
- יום ראשון- ה- 11 בדצמבר השף עידו פיינר ייציג את המנות שלו
- יום שני ה- 12 בדצמבר השף איל לביא יציג את המנות שלו
- יום שלישי ה- 13 בדצמבר השף ג'וני גורניק ייציג את המנות שלו
- יום רביעי ה- 14 בדצמבר יציג השף רן ראש
- וביום חמישי ה- 15 בדצמבר השף הראשי של מלון שרתון, בועז דרוד, יציג את המנות שלו
הארוחה מורכבת מתפריט קבוע של 4 מנות ויין. מחיר לאדם 280 ש"ח כולל ייון ומע"מ. להזמנות ניתן להתקשר למספר 03-5211122 בין השעות :009 בבוקר ל - 17:00 אחר הצהריים או במייל Sarah.Tolochinsky@sheraton.com
קצת על השפים ומה הם מתכננים לבשל
עידו פיינר - 11/12/16
עידו פיינר השף והבעלים של מסעדת גריג Garrigue בתל אביב מביא את הטעם הישראלי שלו במנת הדגל חזה ברווז בעישון קר
עידו החל את דרכו במטבח המקצועי כבר בגיל 14. לאורך השנים עבד במסעדות המובילות בארץ, היה הסו-שף של מסעדת 'מול ים', והשתלם במסעדות הטובות באירופה כמו Arzak, The fat duck, Pierre Gagnaire ורבות נוספות.
המטבח של עידו מוגדר כמטבח אירופאי מודרני, כזה שמשלב בין הידע והכלים שרכש ב'מול ים', אצל גדולי השפים האירופאים והטבחים לצידם בישל, לבין חומרי הגלם המקומיים והעונתיים.
תפריט ערב של השף עידו פיינר
מתאבן
גספצ'ו כרוב סגול- סלט של מלפפון, סלרי, כוסברה וסורבה חרדל.
מנה ראשונה
סלמון בוואקום, חסה צלויה על הפלנצ'ה וסלסלה חמה של לימונים מסוכרים, עגבניות ועשבי תיבול.
מנה עיקרית
חזה ברווז בעישון קר, ירקות צלויים ורוטב של ציר בקר ותפוז דם
קינוח
סורבה שקדים ותבלינים על בצק פריך במרק אשכולית אדומה וג'ין
איל לביא - 12/12/16
איל לביא שף ,יועץ קולינרי ובעלים של חברת FOOD CONCEPT. יזם קולינרי, מפתח קונספטים חדשים, מקים ,מלווה מסעדות, בתי קפה, חברות קייטרינג ועסקים בתחום המזון. רואה במקצוע שליחות וציונות בבניית מטבח ישראלי חדש.
.איל מושפע ממטבח ים תיכוני ומביא את הטעם הישראלי שלו במנת הדגל: דג סביצ'ה
תפריט ערב של השף איל לביא
קבלת פנים (מתאבנים מסתובבים)
ספל מרק בויאבס חם, מתובל בפסטיס ומוגש עם ברוסקטה ורוטב "רוי"
טארטנים של סרדינים טריים כבושים, עגבניות שרי קונפי וקרם פלפלים
קרפצ'יו סינתה מגולגלת במילוי פסטו של רוקט, אגוזי קשיו ושמן סומסום, בוינגרט גזר, לימון, כורכום וסילאן
מנה ראשונה
סביצ'ה דג אנטיאס עם עגבניות קונקסה, שומר, בצל סגול, קרם חצילים, צ'ילי וכוסברה
מנת שנייה
פילה דג ים במילוי טירשי דלעת, לימונים כבושים,כמון וזיתים שחורים, במעטפת עלי פילו פריכים, מוגש עם קוסקוס ירקות חורף ורוטב עגבניות קונפי
מנה שלישית
"סלטימבוקה" של פילה עגל במילוי משמשים מיובשים, אגוזי מלך וריחן, עטופים בפרוסות חזה אווז מעושן פריכות, מוגש עם פירה ארטישוק ירושלמי ורוטב בלסמי ויין אדום.
קינוחים
מלבי מזרח תיכון חדש
מלבי מתובל , סיגר תמרים וקרם שקדים, רחת לוקום, פלחי אשכולית וסירופ רימונים
יער שחור
קרמו שוקולד, מרנג קקאו, קרמבל אדמה שחורה, טורט אמרנה, פירות יער, פיסטוק ויין פורט מצומצם
ג'וני גוריק – 13/12/16 שף ראשי של רשת מלונות "לאגסי" בירושלים, נצרת וחיפה. השף ג'וני מביא את טעמו הישראלי באמצעות מנות יצירתיות. מנת הדגל של השף היא "סאיידיה" (אורז ודג) אשר מוצגת בסגנון מודרני.
סגנון מטבחו של ג'וני הינו ערבי ים תיכוני המשלב סגנון אירופאי. השף השתתף במספר תחרויות קולינריות ברחבי העולם ומחזיק במספר מדליות זהב, מדליית כסף וארד. כיום משמש כחלק מצוות של מספר שפים אשר מבשלים ברחבי העולם בכדי לקדם את השלום באזור באמצעות אוכל. בשנים 2007 ו2008 זכה במדליית זהב בתחרות קולינרית פלסטינית.
תפריט ערב של שף ג'וני גוריק
מנה ראשונה
טרטר סלמון
מנה שניה
טונה טרייה צרובה עם שומשום שחור וטחינה
מנה שלישית
פילה לוקוס מוגש עם תמצית בצל וזעפרן, ריזוטו ,וירוקים
קינוח
מלבי על בסיס חלב קוקוס, עם תענים וטוויל קינמון ושומשום .
רן ראש - 14/12/16
רן ראש הוא השף של המסעדה "נמל 24" בחיפה והוא מביא את הטעם הישראלי שלו במנת הדגל ברבונייה משאושה.
השף, רן ראש, בוגר בית הספר של פול בוקיז, בליון שבצרפת ועבד במסעדת שני כוכבי משלן "לה בל אוטרו" בריביירה הצרפתית של קאן. רן יוצר תפריט מוקפד ויצירתי המושפע מטכניקות הבישול של המטבח הצרפתי, עם נגיעות איטלקיות וים תיכוניות באופן כללי. כמו כן הוא משלב חומרים, צבעים, ריחות וטעמים מיוחדים ומאמין בבישול יצירתי ובגובה העיניים. רן מקפיד להשתמש בחומרי הגלם המשובחים ביותר מהארץ ומהעולם תוך שימת דגש לחילופי העונות.
תפריט ערב של שף רן ראש:
מתאבן
מרק ארטישוק ירושלמי מוקצף, סלט ארטישוק , קונפי אספרגוס ופטריות שימאגי
ראשונה
ברבונייה משאושה , פסטו כוסברה, ליים וקרם חציל שרוף
עיקרית
טורטליני רגו טלה, קרם ערמונים, פול ירוק ברוטב פורט וציר בקר
קינוח
קרם שוקולד קוקוס פרלינה, פירות יער טריים וטוויל קקאו
בועז דרור – 15/12/16
בועז הינו השף הראשי של מלון שרתון תל אביב. בתפקידיו הקודמים כיהן שף דרור כשף במלונות אלמא שבזכרון יעקב, רויאל ביץ' אילת והילטון מלכת שבא באילת. בועז מושפע מהמטבח הצרפתי הקלאסי והסקנדינאבי
והמטבח הים תיכוני שמעורר אצלו השראה. נסיונו העשיר של שף דרור ותשוקתו להעביר את האורחים במסע קולינרי, הם אלו שמאפיינים את סגנונו ואת חתימת ידו במטבח. בועז דרור מביא לנו את טעמו הישראלי במנת הדגל שלו - ציפורים נודדות
תפריט ערב של השף בועז דרוד
קבלת פנים
ספל גספצ'ו עגבניות, טרטר דג ים ופרגולה בניחוח טרגון
סיגר שקדי עגל וכרישה , קרם פלפלים קלויים
מנה ראשונה
(ציפורים נודדות)
חזה אווז כבוש בתערובת מלחים ארומטיים ,תפרחת ריחן ועלי גינה חורפיים
מנה שנייה
(ים , וחורש)
פילה מוסר ים , קראסט חלבונים וכמהין , ברוטב גוורצטרמינר בניחוח וניל
מנה שלישית
(מסורת גלילית)
טלה מקומי סו וויד , צימוקים וענבים , עולש קונפי,
קובה רימונים ועשבי תבלין טריים , טחינה אורגנית ודבש תמרים
קינוח
(מתוק ומר)
מרק טפיוקה , קוקוס בניחוח הל , קרמבל שוקולד מריר , וקרם לימון
תגובות
הוסף רשומת תגובה