רשומות

מציג פוסטים מתאריך דצמבר 21, 2017

עונת האגסים החלה!

תמונה
מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
יובל בר-נר , איש האגסים !


עונת האגסים שנפתחה זה עתה ותמשך עד חודש פברואר מביאה לארץ משלוחי ענק של זני אגסים מיוחדים שגודלו בארצות הברית ע"י אלפי מגדלים מצפון מערב ארה"ב המספקים לנו זני אגסים מיוחדים לבישול בינהם: זן הבוסק - bosc – אגס בצבע חלודה והאנז'ו האדום והירוק

הידעת? בישראל כמידי שנה, אוכלים 33 אלף טון אגסים, כאשר 24-28 מתוכם  אלף הם מגידול מקומי והשאר הם ביבוא. לישראל, כמידי עונה, מגיעים זנים מיוחדים של אגסים בעלי שמות משונים כמו: אנג'ו אדום ובוסק חלוד. אגסים אלו מאופיינים גם בטעמים ייחודיים בעקבות היותם גדלים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון , במישורים רחבי הידיים של מורדות הרי הרוקי, אזור קר ומושלג מאוד. פרי האגס ידוע כמאכל בריא, כיוון שהוא עשיר בסיבים תזונתיים ובאשלגן וטעים מאוד כשהוא בשל. אגסים, בדומה לפירות כמו אבוקדו או בננות, אגסים לעולם לא יבשילו על העץ, רק לאחר תקופת הבשלה של כשבועיים מרגע קטיפתם מהעץ ולאחר שיצאו משרשרת הקירור. רק אז הם ראויים למאכל. תכונה זו מאפשרת לאחסן את האגסים בבתי קירור ולס…