מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
"נימוסי
שולחן" - פרויקט ייחודי בגלריה האוניברסיטאית, המשלב אמנות, תיאטרון
וקולינריה, עוסק בנושא האוכל ומקומו בתרבות ומציג יצירות היסטוריות ועכשוויות,
המשקפות התנהגות אנושית חברתית דרך אחת מהפעולות היומיומיות הבסיסיות ביותר. התערוכה וההצגה מציפות את המתח בין היצריות
והגופניות הקשורים באוכל לבין צורות העידון, העיצוב והאסתטיזציה של מזון. בפער הזה
נחשפים יצרים אנושיים, חשק, תשוקה, הנאה, תסכול ואף ביטויי אלימות הנקשרים בהכנת
מזון ובצריכתו.
פרויקט
"נימוסי שולחן" יוצא לדרך בשיתוף פעולה בין החוג לתולדות האמנות והחוג
לאמנות התיאטרון של הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב. אוצריו הראשיים הם ראש
החוג לתולדות האמנות ד"ר ספי הנדלר וראשת
החוג לאמנות התיאטרון ד"ר שרון
אהרונסון-להבי.
"נימוסי
שולחן" כולל תערוכה של אמנים ישראליים ובינלאומיים עכשוויים באוצרות נירית נלסון, הצגת תיאטרון של שניים
ממחזותיה הקולינריים של המחזאית הצרפתייה ז'אנין
וורמס, אירועים קולינריים באוצרות רונית
ורד וסדרת הרצאות, הקרנות סרטים, סיורים ומפגשים עם חוקרים ומומחים בנושאי
אוכל, חברה ותרבות.
בתערוכה מוצגות
עשרות עבודות של אמנים ישראלים ובינלאומיים כמו
סינדי שרמן, פול מקארתי, דורון
רבינא, יעל פרנק, ג'ניפר בר-לב ועוד. חלק מן העבודות נוצרו במיוחד לאירוע,
וחלקן אף אכילות כדוגמת פסלי הגבינה של זוהר
גוטסמן או עבודת "חייל של שוקולד" של מיכה לורי. בכניסה לגלריה מוצב מיצג של האמן הרומני מירצ'ה קנטור שולחן עצום ועליו כיכרות
לחם ומלח שיקדמו את פני המבקרים.
בגלריה תעלה
הצגה הכוללת שניים מהמחזות הקולינריים של המחזאית ז׳אנין וורמס Jeannine Worms))
״המתכון״ (La Recette 1983) ו״קפה ועוגה״ (Le Goûter 1971). וורמס, מהמקוריות במחזאים הצרפתים של המאה ה-20, כתבה מחזות העוסקים באוכל כמגדיר
מגדר, מעמד ויחסים בינאישיים וזו ההפקה הבימתית הראשונה המלאה של מחזותיה אלו
בישראל. הקהל מוזמן בתום ההצגה, לטעימות של דברי מאפה יחד עם השחקניות.
פרויקט "נימוסי שולחן" התאפשר הודות
לתמיכת "יוליוס בר", שוויץ
הגלריה האוניברסיטאית , כיכר אנטין,רח' חיים לבנון
פינת איינשטיין רמת אביב ,תל אביב
03-6408860
שעות פתיחה: א׳-ה׳, 19:00-11:00 יום ו׳,
14:00-11:00
תגובות
הוסף רשומת תגובה