מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
. Milk & Honey / Nithan Thai/ TYO/ AMAMA/ Par Derriere/ Double Standard/ Spicehaus / SPARTA / Bindella
. Milk & Honey / Nithan Thai/ TYO/ AMAMA/ Par Derriere/ Double Standard/ Spicehaus / SPARTA / Bindella
"Nithan Thai"
Touch | Taste | Kiss
מסעדת "Nithan Thai" הינה מסעדה בעלת תפריט אסייתי, המבוסס על חומרי גלם תאילנדיים. התפריט מאופיין בצבעים, טעמים וחומרי גלם מכל רחבי אסיה.
שף שחף שבתאי, מהשפים הישראלים המצליחים בעולם בעל שם עולמי במטבח האסייתי, וסאני דרעי,
הקונדיטורית הכישרונית במאפיית הבוטיק האסייתית Backdoor מציגים תפריט ספישל מפנק לערב הולנטיין דיי, בגזרת האלכוהול ניתן למצוא מגוון יינות בוטיק, קוקטיילים ועוד.
בתפריט הספיישל יוגשו מגוון מנות מיוחדות לערב זה.
בין המנות בתפריט התפריט הספיישל:
- דים סאם סלק ברוטב באקה בזיליקום תאילנדי
- בו לה לוט - גריל עלי ללוט, תרד, אגוזי לוז וקוקוס
בסיום הארוחה יוצע קינוח שוקולדי בהרכבה אישית, כל זוג יוכל ליצור, לגלגל ולהכין קינוח שוקולד לפי טעמו האישי במתחם ה-backdoor היוקרתי.
.
Nithan Thai, הארבעה 21 תל אביב
שעות פעילות:
עסקיות צהריים- 12:00-16:00
ב-ש -18:00 – אחרון הלקוחות
Bindella
מסעדת "בינדלה" האיטלקית המודרנית של השף יורם ניצן.
לרגל הולנטיין דיי יציע השף יורם ניצן יצר תפריט המבוסס על מגוון מנות איטלקיות אשר נאמנות למסורת האיטלקית ויחד עם זאת מנות מעודכנות עם החדשנות התל אביבית.
בין המנות בתפריט החדש:
- ארטישוק ישראלי - איולי כמהין, פטריות יער, עלי קייל וטוויל זרעי שומר
- קלמארי על הפלנצ׳ה- ניוקטה מושחרת,סלסה סיציליאנה של עגבניות, צלפים ,זיתי קלמטה ובצל סגול
- טורטליני רוסיני - כבד אווז, פילה עגל מינוט, טורטליני במילוי ירקות כתומים, ציר קברנה, קרם שאלוטס ואנדיב
- שרימפס ישראלי – מחבת נחושת רותחת עם שרימפס מקומי בוויניגרט אורגנו, עגבניות שרי, לימונים כבושים, קישואים צעירים ואורוגולה
לקינוח יוגשו 2 קינוחי ספיישל:
נווה מדבר- קרם שוקולד חלב וקינמון, אבקת שוקולד קרמל, עוגת פרלינה, טוויל ארטישוק ירושלמי, קרם פסיפלורה, פניני שמנת וסורבה מנגו.
בוקר מושלג- פיננסייר ערמונים, פולנטה מתוקה, מרנג שוקולד, מרשמלו שרוף, קציפת קלמנטינה, אבקת שוקולד לבן וגלידת חמאה חומה.
Bindella Osteria & Bar,
רח' מונטיפיורי 27 תל אביב.
א'-ה', שבת : 12:30- 16:00
ו' : 12:30 – 15:30
א' – ש' : 18:00 – 23:00
שירות חניה בכל ערב. טלפון: 03-6500071
TYO
כמדי שנה המסעדה היפנית הטובה בת"א תקיים את חגיגות הולנטיין דיי ותציע תפריט ספיישל של השף יאמה סאן.
בין המנות שיוגשו בתפריט הספיישל:
קרפצ'ו רול- אספרגוס עטוף בנתחי אנטריקוט צרובים עם שמן שומשום ופרמז'ן
ולקינוח מוס פטל עם שאנטילי מסקרפונה ומרנג תותים.
ובנוסף מגוון רחב מנות מהמטבח היפני החדש, מגוון מנות של סושי, מנות ראשונות, מנות עיקריות, וקוקטיילים מן העולם.
בין המנות הראשונות:
- סלמון צרוב- מלפפונים פריכים, אבוקדו ואצות ים עם ויניגרט מיסו
- מרק מיסו קלאסי- טופו, אצות וואקמה, תרד חלוט, פטריות נמקו ובצל ירוק
- סלט סשימי- טונה, אצות ים, שבבי בצלים לבנים ושמן זית מתובל
- פיצה טונה- טונה אדומה על טורטייה פריכה, חמאה של שום צרוב, עגבניות שרי, פרמז'ן, צ'ילי ועשבים טריים
בין המנות בתפריט:
- סלמון מוצרלה- עטוף בסלמון ומוצרלה דה באפלו, צ'ילי אדום, ספייסי מיונז, טריאקי ושבבי בטטה
- לוקוס רול- לוקוס בטמפורה, מלפפון, אבוקדו וספייסי מיונז
- ספיסי טונה- מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, שבבי טמפורה, טוביקו כתום וספייסי מיונז
- Veg רול- קמפיו, בטטה בטמפורה, מלפפון וטמאגו עטוף באבוקדו
TYO מונטיפיורי 7, תל אביב.
שעות פעילות: א'-ה' 19:00 עד אחרון הסועדים.
ימי ו 18:00-אחרון הסועדים, שבת- 12:00- 17:00, 19:00- אחרון הסועדים.
טלפון: 03-9300333
AMAMA
מסעדת AMAMA הינה רשת אוכל רחוב יפני בקונספט ייחודי אשר נפתחה לאחרונה ברמת החייל.
המסעדה נבנתה במודל ייחודי המשלב השראות ממסעדות רחוב יפניות ותציע מחד, את האיכויות של TYO ומאידך חווית בילוי והסעדה יפנית אחרת, משוחררת ונגישה
יותר המתאימה למשפחות, סטודנטים, תושבי תל אביב והאזור, עובדי רמת החייל ועוד.
לחגיגות הולנטיין דיי הרכיב השף יאמה סאן תפריט של מגוון מנות רחוב יפניות.
קינוח הספיישל שיוגש:
- קרמו שוקולד- מוס שוקולד עם רוטב של קרמל במיסו ושטרוייזל
בין המנות ראשונות לבחירה:
- באו באן לחמנייה מאודה, בשר קצוץ, במבוק שוט ושיטאקה
- מרק מיסו קלאסי טופו משי, אצות וואקמה, תרד חלוט, פטריות נמקו ובצל ירוק
- מיקס טטאקי נתחי טונה, סלמון ולוקוס צרובים בשמן שומשום, עגבניות שרי, אספרגוס וצ'ילי
בין המנות העיקריות לבחירה:
- אטרי צ'יקן נתחי פרגית, בצל, פלפלים, תירס, ברוקולי ואורז מטוגן
- סיירו ים לוקוס, שרימפס, צדפות וונגלי, לוטוס, טופו משי, כרוב סיני ובייבי תרד עם אורז מאודה ופונזו
- קאי סאן טובן יאקי שרימפס, סקאלופ, צדפות וונגולי ומולים, סלמון, תרד, כרישה וספייסי מיסו יוזו עם אורז לבן
AMAMA הברזל 34 רמת החייל, תל אביב. 03-7781101
ב-ש החל מ-18:00 ועד לקוח אחרון.
Par Derriere
פר דרייר- Par Derriere, בר היין התל אביבי והגינה הסודית של מתחם נגה ברחוב בת עמי ביפו.
ממוקם כיום באחד הבניינים הייחודיים בתל אביב, שבמכרזו שוכנת גינה נסתרת, קסומה ומרווחת שמציעה אווירה אינטימית ורומנטית.
לרגל ערב הולנטיין דיי, יציע בר היין Par Derriere" " תפריט ספיישל עם מגוון מנות מיוחדות.
בין המנות שיוגשו בתפריט הספיישל:
- סשימי ורדה- מגוון ירוקים, קרם אבוקדו, וואסבי, זרעי עגבניה וזיתי תאסוס
- סלט אגסים ביין לבן וזעפרן, גבינה כחולה ואגוזים
- פיצה ים יבשה- גבינה כחולה, שרימפס, אווז מעושן ועגבניות מגורדות
- ריזוטו גזר וחמאה חומה, סקאלופ צרוב ושקדיים קלויים
- פילה לברק בקראסט סלק ויוגורט חזרת
- פילה בקר בקרם כמהין
הקינוח שיוגש בתפריט הספיישל:
- קינוח פר-דרייר – ברולה, מוס שוקולד, קרמבל קקאו, תותים טריים וגלידת וניל
שעות פתיחה : יום א' -ה' 01:00 - 08:00
יום ו' - שבת 01:00 - 09:00
יום ו' - שבת 01:00 - 09:00
03-629-2111
חוגגים אהבה "Double Standard"
בר הקוקטיילים הייחודי בבעלותו של המיקסולוג יותם שילה, אשר מציע בילוי איכותי בסטנדרטים הגבוהים ביותר מבחינה קולינרית ואלכוהול,
יארח את השף גבי עזריאל לכבוד ארוחת הולנטיין דיי לארוחת טעימות זוגית ו 2 קוקטיילים לאדם.
בין המנות שיוגשו:
- לחם הבית עם מטבלי השף
- סביצה דג ים- דג נא מושרה בלימון ועשבי תיבול על קרם עגבניות שרופות ווינגרט נענע
- סלט כרובית- פרחי כרובית, עלי פטרוזיליה, חצאי שרי תמר, אגוזי לוז, תפוח עץ ושערות גזר, מוגש על יוגורט טחינה וסילאן
- שווארמה דג- רצויות דג ים מטובלת בבצל מטוגן, פטריות עם עשבי תיבול מונחות על קרם ארטישוק וטבולה כרובית וביצה.
- סטייק סינטה- סינטה צרובה על קרם שורשים ציר של בצלי שאלוט ומח עצם
185 ₪ לסועד (בהזמנת מקום מראש)
דאבל סטנדרט- דיזינגוף 247 תל אביב (פינת נורדאו)
שעות פתיחה - 18:00-3:00
טלפון 035550966
"Spicehaus"
בר הקוקטיילים הייחודי בדיזינגוף שנמצא בבעלות המיקסולוגים יותם שילה ודן קרייצר, אשר מציע חווית בילוי איכותי, יציע לכבוד הולנטיין דיי ארוחת טעימות זוגית,
ויארחו את השף הצעיר אלעד בן דוד שיכין מגוון מנות מהמטבח הים תיכוני עם טוויסט תל אביבי וקוקטייל 1 לבחירה (לאדם).
בין המנות שיוגשו:
- סלסלת לחמי הבית ומטבלים
- סלט טאבולה של עדשים שחורות פריקי, בצל סגול, פטרוזיליה, שמיר ובצל ירוק על מצע של טחינה שקדים
- ברוסקטה אנדיב סלמון, קרם סלק, עירית, בצל סגול, צנונית, ג'ינגר, צ'ילי וסויה
- קרוקטים- כדורי גבינה במילוי פרמז'ן פטריות יער ופורציני מוגש עם איולי דבש
לקינוח יוגש קינוח של קציפת מסקרפונה, טוויל נוגט, מרנג נשיקות, קרם טחינה שוקולד לבן וגלידת יוגורט
190 ₪ לסועד (בהזמנת מקום מראש)
ספייסהאוס, דיזנגוף 117, תל אביב,
שעות פעילות: א-ה , ש - 18:00- עד אחרון הלקוחות,
שישי 19:00 עד אחרון הלקוחות
טלפון: 054-228-6200
SPARTA
מסעדת ספרטה הינה מסעדה יוונית שנפתחה לאחרונה.
המסעדה נבנתה במודל קולינרי מיוחד, המשחזר עבר הסועדים חוויה יוונית אותנטית מלאה, הכוללת מנות יווניות מסורתיות בטעמים וניחוחות ים תיכוניים עם אווירת טברנה שמחה וחגיגית.
לרגל חגיגות הולנטיין דיי יציעו במסעדת ספרטה תפריט שרינג זוגי של מגוון מנות, קוקטיילים וקינוחים זוגיים. באווירה של חגיגות טברנה יוונית הכוללת הופעת LIVE של הזמר אנדראס ממיקונוס.
בערב זה יהיה ניתן לקנות פרחים וצלחות לשבירה כתוספת לאווירה היוונית האותנטית.
בין המנות בתפריט הספיישל:
- שווארמה יוונית- שוק טלה ושורט ריבס בצלייה ארוכה מפורקים על טחינה, ציר בקר, סלסה וורדה, בצל חרוך ופיתה יוונית.
- לחם דייגים - נתחי דג ים טרי בסלט שוק של עגבניות תמר בצל סגול פלפל חריף זיתי קלמטה אורגנו ונענע טריים על לחם קלוי
- סובלאקי פרגית- שיפוד פרגית בתערובת תבלינים סלוניקאים , על פיתה יוונית , סלסה וורדה, טחינה/צ'זיקי בליווי ירקות צלויים ותפו"א מדורה
- קציצות דג ים של אנדראס- קציצות דג ים עשבי תיבול וגרידת לימון מושחמות על הגריל ומונחות במחבת רוטב עגבניות פיקנטי צ'זיקי ולחם שרוף
ניתן להזמין מקומות לשעות 19:00 ו 21:30.
בשעה 21:30 מינימום הזמנה של 350 ₪ לזוג.
"ספרטה", ירמיהו 54 תל אביב, 03-6056575
פתוח: ב-ד 18:00-01:00, חמישי- 18:00-אחרון הלקוחות,
שישי-שבת-13:00-01:00
סיורי טעימות ייחודיים לזוגות בולנטיינס
במרכז המבקרים הייחודי של מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה
"מילק אנד האני"
מרכז המבקרים של "מזקקת מילק אנד האני", מזקקת הוויסקי הראשונה בישראל, מזמין לבלות את וולנטיינס בדרך שונה ואחרת- סיורי טעימות מיוחדים, בעקבות ייצור המשקה המפורסם, תהליך חוויתי שמערב את כל החושים. הסיורים הרומנטיים יכללו כניסה ל"קודש הקודשים- חדר החביות וטעימה הישר מהחבית. זאת הפעם הראשונה שמרכז המבקרים מציע לקהל הרחב סיור מורחב, הכולל, בנוסף לטעימת 3 תזקיקים שראו אור, גם כניסה לחדר החביות וטעימה של תזקיקים מתיישנים היישר מהחבית; הזדמנות נהדרת לחוות את ההתיישנות ואת ההשפעה של העץ על טעמי הוויסקי.
בשל מגבלות הכניסה לחדר החביות, מספר משתתפים מוגבל ל-12 זוגות בסיור.
יתקיימו שני סיורים, האחד בשעה 20:00 והשני יתחיל בשעה 22:00. מחיר למשתתף 120 ש"ח. הרשמה מראש בלבד בטלפון 03-6320491, בפייסבוק של המזקקה או באתר האינטרנט http://mh-distillery.com/he/visit-our-distillery/
מרכז המבקרים מציע סיורים הכוללים טעימות מודרכות של תוצרי המזקקה ומוצרים שבתהליך עבודה, וחנות לממכר תוצרי המזקקה, ובהם מהדורות אספנים מיוחדות הנמכרות בחנות בלבד ומוצרים נלווים. הסיור מקיף את כל תהליך הייצור וכולל את הטיפול במים, טחינה במגרסה עתיקה, בישול ותסיסה במכלים שנבנו והותאמו בלעדית למילק אנד האני, דודי הזיקוק הייחודיים – אחד שנבנה במיוחד עבור המזקקה והשני, ענתיקה בעל סיפור פתלתל שהגיע לישראל בדרך מפתיעה. התזקיק עובר לחביות המאוחסנות בחדר החביות – קודש הקודשים של המזקקה. כמובן שאי אפשר לבקר במזקקה בלי לשתות, ובסיום הסיור מחכה למבקרים טעימה מודרכת מתוצרי המזקקה, כולל טעימה ממהדורות מוגבלות.
מרכז המבקרים פתוח ליחידים וקבוצות. המרכז מציע אירועים וסיורים לקבוצות פרטיות של עד 35 משתתפים בתיאום מראש. סיור בסיסי במזקקה עורך כשעה, לפעמים יותר, כי כיף לארח ולהתארח. במהלך הסיור לומדים על תהליך הזיקוק, מבקרים בכל שלבי הייצור - מהגרעין ועד לכוס - ומסיימים בטעימה מודרכת של 3 מוצרים.
אודות המזקקה:
מזקקת מילק אנד האני היא מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה. במזקקה מייצרים תזקיקים איכותיים ועמלים על הוויסקי הישראלי הראשון, שהמהדורה הראשונה שלו מתיישנת בחביות ותראה אור בשנת 2019. כל חומרי הגלם, הציוד, החביות והתהליכים נבחרו במטרה להבטיח שהמוצר הסופי – בין אם תזקיקים לבנים ובין אם ויסקי מיושן – יעמדו בסטנדרטים המחמירים ביותר של איכות וטעם ללא פשרות וללא קיצורי דרך במסע הארוך עד להוצאת הוויסקי: הדרכה וייעוץ של ג'ים סוואן – מאסטר דיסטילר בעל שם עולמי המתמחה ביישון באקלים חם, ציוד שתוכנן והוזמן במיוחד; חביות שנבחרו בקפידה; ובחירת חומר הגלם הטוב ביותר בנמצא.
סיורי טעימות ייחודיים מהחבית.
14.2.2017 סבב ראשון 20:00-22:00, 22:00-00:00.
240 ₪ לזוג
The Milk & Honey Distillery
התחיה 16 תל אביב 03-6320491
צילום: דור אברמוביץ
תגובות
הוסף רשומת תגובה