מאת:שולמית אטיאס shulamit.atias@gmail.com
טרנד החלבון שכבש את ארה"ב מגיע גם לישראל:
דנונה שטראוס משיקה את דנונה פרו –
יוגורט עשיר בחלבון במרקם עשיר וייחודי
דנונה שטראוס מרחיבה את קטגוריית היוגורטים ונותנת מענה לטרנד החלבון שכבש את ארצות הברית. לראשונה בישראל - יוגורט עשיר בחלבון. המוצר ישווק תחת השם דנונה PRO. הסדרה תכלול ארבעה מוצרים המכילים כ- 35%-120% יותר חלבון מיוגורטים אחרים בקטגוריה.
לדברי אריאלה שיפנבאור- וייס מנהלת השיווק של מחלבות שטראוס, "זיהינו בשנים האחרונות את טרנד החלבון המשמעותי הקיים בעולם, בעיקר בארצות הברית.
הסדרה החדשה מהווה פתרון אידאלי לצרכנים רבים המחפשים חלופה טעימה, נוחה וזמינה להשלמת צריכת החלבון היומית שלהם, ביניהם כמובן גם העוסקים בפעילות גופנית לגווניה".
לדברי יאיר להב , תזונאי ספורט "החלבון חיוני לבניית השרירים בגוף ותורם לשיקום השריר לאחר פעילות גופנית. דנונה פרו מהווה כ- 15-20% מקצובת החלבון היומית המומלצת לצרכן ולכן מהווה מקור נוסף לחלבון".
על פי סקר שערכו בשטראוס עולה כי 62% מבני 18 ומעלה מגדירים עצמם עוסקים בפעילות גופנית לפחות פעם בשבוע, 37% מדווחים על שלוש פעמים בשבוע לפחות. מבין המתאמנים, 81% אומרים שהם נוהגים לאכול לאחר אימון ו-78% סבורים שיש לאכול חלבון לשם חיזוק ובניית השרירים.
דנונהPRO , הינו יוגורט בעל ערכים תזונתיים גבוהים:
ü היוגורט עם הכי הרבה חלבון בהשוואה ליוגורטים הקיימים בשוק (35%-120% יותר חלבון)
ü מכיל כמות חלבון איכותי גבוהה
ü כל החלבון בדנונה פרו מרוכז בתהליך טבעי מהחלב בלבד וללא העשרה חיצונית (בטכנולוגיה בלעדית של דנונה שטראוס)
ü בעל אחוז שומן נמוך יחסית (2.4% בפרי, 2.9% בלבן)
ü דנונה PRO לבן אינו מכיל סוכר מוסף
סדרת דנונה PRO, כוללת ארבעה מוצרים עשירים בחלבון: יוגורט לבן ויוגורט עם שכבת פרי בתחתית בטעמים אננס, פירות יער ואפרסק. גביע היוגורט ייחודי בצורתו, בעל מפתח רחב ונוח לאכילה ועוצב בהשראת קולקציות הספורט של המותגים המובילים בעולם. תכולה: 150 גרם.
כשרות: הרב רובין
מהי הקצובה היומית המומלצת לחלבון?
ע"פ משרד הבריאות, הקצובה היומית (DRI) לצריכת חלבון לאדם בריא עומדת על 0.8 גרם חלבון לק"ג בנשים ובגברים בגילאים הבוגרים. כלומר: גבר ממוצע צריך לצרוך 56 גרם חלבון ולעומתו אישה ממוצעת צריכה לצרוך 46 גרם חלבון – (לפי משקל של 70 ק"ג לגברים בני 19 ומעלה ו- 57.5 ק"ג לנשים מעל גיל 14). ע"פ מחקרים קליניים, אנשים העוסקים בפעילות גופנית ידרשו בד"כ לצרוך יותר חלבון מהכמות המומלצת כדי לשמור על מסת השריר וזה בהתאם לסוג האימון ועצימותו ובהתאם למצב הבריאותי שלהם.
בהתייחס להמלצות ה- DRI והנתונים הרשומים לעיל, יוגורט דנונה פרו לבן מהווה כ-25% מהקצובה היומית המומלצת לחלבון לנשים במשקל הממוצע ו- 20% מהקצובה היומית המומלצת לחלבון לגברים במשקל הממוצע בגילאים הבוגרים. דנונה פרו על שכבת פרי מהווה 22% מהקצובה היומית לחלבון עבור נשים במשקל הממוצע ו- 18% מהקצובה היומית לחלבון עבור גברים במשקל הממוצע בגילאים הבוגרים (לפי משקל של 70 ק"ג לגברים בני 19 ומעלה ו- 57.5 ק"ג לנשים מעל גיל 14). קצובה יומית מומלצת מתייחסת לצריכת חלבון לנשים מגיל 14 ולגברים מגיל 19).
בכל מקרה, אין הדברים האמורים מהווים המלצה לצריכה מוגברת של חלבון, יש להתייעץ עם דיאטנית לקבלת המלצות בהתאם לסוג האימון והפעילות הגופנית ולבניית תפריט מאוזן.
צילום: שיק דיזיין.
תגובות
הוסף רשומת תגובה