יינות ביתן תציע אוכל מוכן לראש השנה במחירים משתלמים יותר מהכנה בבית , על תפריט האוכל המוכן מופקד שף הרשת - צ'רלי פדידה!!!
יינות ביתן תציע אוכל מוכן לראש השנה
במחירים משתלמים יותר מהכנה בבית ,
על תפריט האוכל המוכן מופקד שף הרשת - צ'רלי פדידה
מאת:שולמית אטיאס shulamit.atias@gmail.com
לרגל ראש השנה רשת יינות ביתן מציעה שירות ייחודי לרכישת אוכל ביתי מוכן במחירים משתלמים יותר מהכנת האוכל בבית. הרשת מציעה מאכלים מוכנים במחירים מיוחדים דוגמת סטייק סלמון מבושל ב-49.90 שקלים לק"ג, ממולאים שונים ב-29.90 שקלים לק"ג, צלי בשר ב-49.90 שקלים לק"ג, נסיכת הנילוס ב-39.90 שקלים לק"ג ועוד ועוד. הרשת מספקת את השירות ב-11 מסעדות בסניפי: קריית שמונה, נהריה, קריית ביאליק, קריית אתא, איירפורט סיטי, אשדוד, אשקלון, נתיבות, רחובות, רעננה וחדרה.
התפריט, עליו מופקד שף הרשת צ'רלי פדידה הינו עשיר ומגוון, כאשר כל אחד יוכל לבחור לו מנה על פי הטעמים האוהבים אצלו בבית. כל המנות מוכנות במקום לפי תפריט שהורכב במיוחד, בקונספט של אוכל ביתי. ניתן למצוא בתפריט: מנות בשריות, מנות דגים, תוספות ועוד מגוון רחב.
להלן רשימת המחירים המלאה (בסוגריים – טווח מחירים בשוק):
כרעיים עוף מבושלים 24.90 לק"ג ( 40-50 ₪)
פסטלים / סיגרים 19.90 לק"ג (30-35 ₪)
שניצל / שניצלונים 29.90 ₪ (60 ₪)
צלי בקר 49.90 ₪ לק"ג ( 70-90 ₪)
ממולאים שונים 29.90 ₪ לק"ג (50 ₪)
סטייק סלמון מבושל 49.90 ₪ (90-100 ₪)
בשר ראש פיקנטי 39.90 ₪ לק"ג (70-80 ₪)
נסיכת הנילוס 39.90 ₪ לק"ג (60 ₪)
פילה מושט 39.90 ₪ לק"ג (60-70 ₪)
לשון בקר 49.90 ₪ לק"ג (80-90 ₪)
בשר גולד 39.90 ₪ לק"ג ( 70-80 ₪)
יינות ביתן הינה רשת חנויות וסופרמרקטים שכוללת 72 סניפים, הפרוסים מאילת בדרום ועד קרית שמונה בצפון. הרשת מציעה ללקוחותיה מוצרים כשרים, טריים ואיכותיים במחירים נמוכים, המלווים בשירות אדיב שמעניקים אלפי עובדיה. הרשת שמה דגש מיוחד על שירות אדיב, איכות וטריות המוצרים תוך הקפדה יתרה על נושא הכשרות ומחירים אטרקטיביים. קציצות דגים וזיתים סורים . פלפלים וכוסברה
באדיבות צרלי פדידה, שף ויועץ קולינרי יינות ביתן
מתכון ל 6 סועדים
מצרכים לקציצות :
250 ג' דג נסיכת הנילוס או כל דג שאוהבים
כף וחצי קמח מצה
1 ביצה
¼ צרור פטרוזיליה
¼ צרור כוסברה
½ כפית פפריקה מעושנת
½ כפית מלח
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
מצרכים לרוטב :
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
3 שניי שום חתוכים לפרוסות
1 פלפל חריף חתוך לחצי
2 כפות רסק עגבניות
¼ צרור פטרוזיליה חתוכה גס
¼ צרור כוסברה חתוכה גס
½ קופסה של זיתים סורים מגולענים ומבושלים מראש עם מעט כורכום כדי שיוציאו את טעמם המר
תבלינים עבור הרוטב:
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית מלח
½ כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנת הקציצות :
משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג , שוטפים מתחת למים זורמים ( קרים ) ומיבשים בנייר סופג
טוחנים את נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה , מעבירים ל קערת ערבוב ומוסיפים את ביצה , קמח מצה ותבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה , מהמסה יוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות .
אופן הכנת הרוטב ובישול הקציצות :
בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ 5 ס"מ מניחים את הפטרוזיליה , כוסברה , גמבה , פלפל חריף , זיתים שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם , עגבנייה ,שום , רסק עגבניות ,
ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים , מוסיפים את התבלינים עבור הרוטב
מדליקים להבה בינונית ומרתיחים את הרוטב , מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות .
ממומלץ לאכול עם חלה טרייה קציצות דגים וזיתים סורים . פלפלים וכוסברה. קרדיט צילום CF ART.
מתכון עבור יינות ביתן - קציצות קרפיון מטוגנות עם ויניגרט עשבי תיבול
באדיבות צרלי פדידה, שף ויועץ קולינרי יינות ביתן
מצרכים עבור 4 מנות
מצרכים עבור מסה של הדגים:
2 פילה קרפיון במשקל 500 גרם לאחר ניקיון אדרות , קשקשים טחון יש לבקש מהדייג
6 כפות קמח
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה
תבלינים פלפל, מלח ומעט פלפל שטה גרוס
6 כפות שמן קנולה לטיגון הדגים
מצרכים לרוטב :
2 בצל סגול חתוכים קלופים וחתוכים לרצועות
4 שני שום קלופות ופרוסות בסכין
1 כפית קמח לעיבוי הרוטב
½ כוס חומץ
½ כפית סוכר
מלח לפי הטעם
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 כוס מים
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה
½ כפית כורכום
אופן הכנת קציצות הדג :
- מעבירים דג קרפיון טחון לקערת ערבוב ומוסיפים פטרוזיליה , כוסברה , ביצים , פירורי לחם ותבלינים.
- מערבבים היטב ויוצרים קציצות קטנות ושטוחות
- מקמחים את הקציצות משתי הצדדים.
- ממלאים מחבת עם מעט שמן וכשהשמן חם מטגנים את הקציצות עד לצבע זהוב משתי הצדדים
- מעבירים את הקציצות לנייר סופג ומתחילים בהכנת הרוטב באותה מחבת
אופן הכנת הרוטב :
אל המחבת מוסיפים בצל ומטגנים ל 4 דקות או עד שהבצל הופך זהוב ומיד מוסיפים פרוסות שום והקמח , מערבבים היטב עד שהקמח מתמוסס ומיד מוסיפים את שאר המרכיבים, חומץ , מים , כוסברה , פטרוזיליה מלח וכורכום , מערבבים היטב ומביאים לרתיחת הרוטב
כשהרוטב רותח מוסיפים את הקציצות שטיגנו קודם אל הרוטב ומבשלים למשך כ 20 דקות על להבה נמוכה יש מקשטים את המנה עם רצועות פלפל שחתכנו קודם.
יש אפשרות להגיש חם או קר
בתאבון. קרדיט צילום CF ART.
רולדת עוף חגיגית במילוי בורגול מתקתק עם תפוחים ועשבי תיבול
באדיבות צרלי פדידה, שף ויועץ קולינרי יינות ביתן
מצרכים עבור עוף:
1 עוף מספר 2 מפורק ללא עצמות, פתוח בצורת דף (יש לבקש מהקצב )
4 כפות שמן חמניות לשימון חיצוני של הרולדה
1 כף דבש
1 כף צ׳לי מתוק
מצרכים למילוי :
2 כוסות בורגול דק
2 כוסות מים
2 כוסות בורגול דק
2 כוסות מים
3 כפות שמן חמניות
3 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
3 שיני שום קצוצות
2 תפוחי עץ גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות חמוציות מיובשות
3 כפות חמוציות מיובשות
1 כף סוכר חום
פלפל שחור גרוס טרי
פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית קינמון
100 גרם אגוזי מלך, קלויים
100 גרם שקדים קלופים ופרוסים, קלויים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
1 סלקי אמריקאי קצוץ
5 כפות שמן זית
קורט מלח
מתחילים בהכנת המילוי:
מניחים בורגול בקערה ומכסים ב 2 כוסות מים חמים , מכסים ומשהים למשך כ 20 דקות, עד שכל המים נספגים בבורגול והוא מתרכך. מסננים וסוחטים בעזרת הידיים כדי להוציא עודפי נוזלים, מניחים בצד.
מחממים מחבת עם תחתית עבה לפיזור חום בצורה אחידה ומוסיפים שמן , כשהשמן חם מתחילים בטיגון הבצל עד לצבע זהוב כהה, מוסיפים שום ומטגנים עוד 30 שניות.
מוסיפים תפוחי עץ וחמוציות ומטגנים עם הבצל למשך כ 3 דקות נוספות ואז מוסיפים סוכר חום , פלפל שחור וקינמון
כשהסוכר מתמוסס ונספג והתערובת הפכה כהה מסירים מהלהבה שופכים אל הבורגול ומערבבים (זהירות זה חם). לבסוף מוסיפים אגוזים , שקדים , פטרוזיליה קצוצה , סלרי , נענע ומערבבים היטב.
אופן גלגול הרולדה וצלייתה:
- על משטח עבודה מניחים נייר אפיה ומעליו את העוף כאשר העור כלפי משטח העבודה , מעל מניחים עוד נייר אפיה ומשטחים ע״י דפיקות בעזרת פטיש לשיטוח שניצלים או ע״י כל כלי שטוח.
- מסירים את הנייר אפייה העליון ומוסיפים מלח , פלפל ומניחים את המילוי לכל אורך העוף ומגלגלים בעזרת הידיים ליצירת רולדה מהודקת.
- מכניסים שיפוד או קיסמים בצורת שתי בערב באזור החיבור כדי לדאוג שלא יפתח בזמן האפייה , יש אפשרות לקשור בחוט קצביים או לאפות בכלי של עוגה אנגלית כאשר החיבור בתחתית הכלי.
- מערבבים דבש צ׳ילי מתוק ושמן בקערה ומורחים את הרולדה מבחוץ ושומרים את התערובת למריחה חוזרת במשך הצלייה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הרולדה לצלייה ראשונית של 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומורחים שוב בתערובת הצ׳ילי והדבש ומחזירים לתנור כך עושים כמה פעמים עד שהחלק החיצוני של העוף הופך זגוגי ויפה.
במנה זו יש לנו גם פחמימה וגם חלבון יש לדאוג לאזן את המנה עם מרכיב ירקני
בתאבון.
תגובות
הוסף רשומת תגובה