גלידריית הבוטיק בוזה משיקה תפריט אפוגטו חדש המבוסס על תערובות הקפה של החטיבה העסקית של נספרסו. אדם זיו גלסייר בוזה, בשיתוף עם אנה שפירו, הקונדיטורית של מסעדת טאייזו יצרו יחד פרשנות חדשה לקינוח הקלאסי- אפוגטו.

מאת:שולמית אטיאס shulamit.atias@gmail.com

גלידריית בוזה והחטיבה העסקית של Nespresso מציגים: פרשנות מחודשת לקינוח האיטלקי "אפוגטו"
תפריט אפוגטו חדש בן 4 מנות מושק בסניף גלידריית בוזה החדשה בצומת הפיל

גלידריית הבוטיק בוזה משיקה תפריט אפוגטו חדש המבוסס על תערובות הקפה של החטיבה העסקית של נספרסו. אדם זיו גלסייר בוזה, בשיתוף עם אנה שפירו, הקונדיטורית של מסעדת טאייזו יצרו יחד פרשנות חדשה לקינוח הקלאסי- אפוגטו.

אפוגטו הוא קינוח איטלקי שמכיל כדור גלידה וניל שמעליה נשפך אספרסו חם. את הגלידה אוכלים יחד עם הקפה, ולבסוף שותים את תערובת האספרסו. אדם זיו ואנה שפירו לקחו את הקינוח אפוגטו המוכר, "פירקו" אותו למהות המקורית שלו- שילוב של גלידה וקפה, והרכיבו מחדש למתכוני אפוגטו מרשימים שאי אפשר להישאר אליהם אדישים. טכניקת ההכנה, חומרי הגלם האיכותיים, כלי ההגשה וההתאמה המושלמת בין תערובות הקפה לגלידה, יוצרים יחד חגיגת אפוגטו ייחודית.
וריאציות על אפוגטו


טפיוקה ריסטרטו- אפוגטו מצולחת על בסיס תערובת ריסטרטו
טפיוקה שבושלה בתערובת קפה ריסטרטו, תערובת קפה עוצמתית עם טעם מובחן שנותנת לטפיוקה את הטעם הייחודי. לצד הטפיוקה קרם קוקוס במליחות מעודנת, וסלט פירות מוגש בצלחת.





סינגל הודו שייק- שייק טרופי עם תערובת מקור טהור הודו
גלידת מנגו מרעננת עם קפה עדין שמשמש כמעין מקור תבלון לרעננות המנגו. מוגש בכוס במבוק ייחודית.




דואט ליקר& אינטנסו- גלידת קשיו עם קרמל מלח וקוקוס קלוי, ליקר שוקולד ומנת אספרסו מתערובת אינטנסו
בלי יותר מידי משחקים, והכי קרוב למקור הקלאסי של הקינוח- גלידה משובחת, עם ליקר קפה ותערובת קפה אינטנסו. מוגש בכלי ייחודי בנפרד, והסועד מחבר בין השניים.




אפוגטו קלאסי עם תערובת קפה גוואטמלה
המתכון הקלאסי ביותר של גלידת וניל ותערובת קפה נספרסו, אך צורת ההגשה כאן היא שהופכת את האפוגטו הזה לחגיגה אמיתית- קש זכוכית דק שבתוכו גלידת וניל משובחת, שממנו שותים את ספל הקפה מתערובת מקור טהור מגוואטמלה.




אדם זיו, גלסייר גלידריית בוזה: "מבחינתי זאת היתה חגיגה אמיתית לייצר חיבורים חדשים בין קפה לגלידה. אנה ואני השקענו מחשבה רבה באיך להתאים כל תערובת קפה לגלידה הנכונה, ומה תהיה צורת ההגשה שתבטא בצורה הטובה ביותר את המשחק הסנסורי שבין המרכיבים"

תומר הורוביץ, מנהל החטיבה העסקית של נספרסו ישראל: "אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה היצירתי . החטיבה העסקית של נספרסו מציעה מגוון של תערובות קפה איכותיות שמאפשרות שילובים קולינאריים מעניינים כמו שעשו אדם ואנה, ובטוחים שתפריט האפוגטו החדש שהרכיבו יהפוך להיות אחד הטרנדים המעניינים בעולם הקולינאריה בזמן הקרוב".

קרדיט צילום:  חיים יוסף 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קודארי- מסעדה טבעונית על טהרת המטבח הדרוזי- נפתחה בימים אלו בתל אביב

מרוץ הבוז'ולה היוקרתי ופסטיבל חוויה בכרם יוצאים לדרך...בנוכחות : שגרירת צרפת בישראל הגב', הלן לה גאל, נשיא הבוזו'לה מר אלן ביואי (Alain Bouhy) , מנכ"ל מרתון ישראל מר עופר פדן, מנכ"ל משרד התיירות מר אמיר הלוי , ראשת מועצת גזר רותם ידלין,יו"ר יקבי ברקן אמיר בורנשטיין ובעלי יקבים נוספים, התקיים אירוע ההשקה במרכז המבקרים של יקבי ברקן - כרם ברקן מקבוצת זאפה

עשרות פעילים דוברי עברית וערבית, מסניף יפו של תנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו' חגגו 'מסדר כנפיים' רב תרבותי