המרכז למשפט יהודי ודמוקרטי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן יקיים את הכנס בינלאומי השני "אחריות בעולם משתנה" בימים א'-ב' י'-יא' בסיון, 4-5 ביוני 2017 בבניין הפקולטה למשפטים
דיון על החרם האקדמי על ישראל ועל חופש הדיבור באקדמיה -בכינוס בבר-אילן
המרכז למשפט יהודי ודמוקרטי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן יקיים את הכנס בינלאומי השני "אחריות בעולם משתנה" בימים א'-ב' י'-יא' בסיון, 4-5 ביוני 2017 בבניין הפקולטה למשפטים (306) חדר 200 קומה ב.
מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
בין המושבים והפאנלים השונים יתקיים ביום א' 4 ביוני בין השעות 20:10-21:40 שולחן עגול בנושא האחריות הציבורית של האקדמיה הישראלית.
מנחה המושב: פרופ' יוסף ויילר, אוניברסיטת ניו-יורק
פרופ' נטע זיו מאוניברסיטת תל אביב וחברת הנהלה בארגון איתך – משפטניות למען צדק חברתי. הייתה בין מייסדות " בזכות – המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות" ושל המרכז המשפטי של שדולת הנשים בישראל. לצד מחקריה ופעילותה בתחום המשפט והשינוי החברתי, זיו חוקרת ומלמדת את תחום האתיקה המקצועית של מקצוע עריכת הדין. נבחרה כאחת מ-11 מדעניות מעוררות השראה באוניברסיטת תל אביב וזכתה בפרס חשין למשפט, לחוקרת בכירה .
פרופ' יפה זילברשץ, ראש הועדה לתכנון ולתקצוב, המועצה להשכלה גבוהה. מתמחה במשפט בינלאומי, משפט חוקתי, הגנה על זכויות האדם ובפרט הגירה ואזרחות. כיהנה במספר ועדות ציבוריות, כולל הוועדה להכנת חוק אזרחות, ועדת רובינשטיין לבחינת מדיניות הגירה למדינת ישראל, ועדת נאמן להשלמת ניסוח חוקה לישראל וועדת פלסנר לקידום השוויון בנטל. עד 2015, כיהנה במשך שנים, כחברת הנהלת הארגון הבינלאומי של עורכי דין ומשפטנים יהודים, כמו גם כיועצת אקדמית של הארגון. כמו כן, שימשה חברת הנהלה בסוכנות היהודית ובמכון הישראלי לדמוקרטיה. הייתה דקאנית הפקולטה למשפטים בבר-אילן ומשנה לנשיא האוניברסיטה.
פרופ' אסא כשר מאוניברסיטת תל אביב. זוכה פרס ישראל. המופקד על הקתדרה לאתיקה מקצועית ולפילוסופיה של הפרקטיקה, וקודם לכן עמד בראש הקתדרה לפילוסופיה של השפה. פעיל בתחומי האתיקה המקצועית בצבא, ברפואה, בתקשורת, באקדמיה ובמחקר המדעי. ממחברי רוח צה"ל, הקוד האתי של צה"ל
פרופ' שחר ליפשיץ, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן וראש המרכז היהודי דמוקרטי באוניברסיטה. משנת 2012 משמש כדקאן הפקולטה. משנת 2010 עומד בראש הפרויקט זכויות אדם והיהדות במכון הישראלי לדמוקרטיה. תחומי מחקרו הם דיני משפחה, דיני חוזים ומשפט עברי. עוסק בשילוב בין דיני משפחה אזרחיים לבין האורתודוקסיה הדתית. ניסח את הצעת החוק בנושא ברית הזוגיות במסגרת פרויקט "חוקה בהסכמה" של המכון הישראלי לדמוקרטיה. פרופ' ליפשיץ היה ממייסדי האגודה הישראלית למשפט פרטי ואף שימש כנשיא האגודה. הוא המייסד ויו"ר משותף של "הפורום לשיתוף פעולה בין בית המשפט העליון לאקדמיה המשפטית בישראל".
בבסיס הכינוס עומדת ההנחה כי אנחנו חיים בעולם דינמי ומשתנה (טכנולוגיה, גלובליזציה, עליית הדת), אשר ההסדרים והמוסדות של אתמול לא תמיד מתאימים בו למציאות של היום, לכן יש בו שאלות דומות - מה אנחנו חייבים לזולת. האם חברות היי טק וטכנולוגיה צריכות לחשוב איך ישפיע המוצר שלהם על המשתמשים בו? האם רבנים חייבים דין וחשבון רק לקהילה שלהם או לכלל העם, או העולם? האם מדינות חייבות רק לאזרחיהן או שיש להן חובות גם כלפי אזרחי מדינות אחרות המושפעים מהן? האם מנהלי קרנות השקעות חייבים רק למקסם את ההון שלהם או שיש להם גם חובות למי שכל כספי הפנסיה שלו נמצאים בידיהם? אלו שאלות מאוד שונות אך יש להן מכנה משותף, בו יעסוק הכנס.
תגובות
הוסף רשומת תגובה