מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
השנה , תנובה מציינת את חג שבועות בסימן קולינריה ומשיקה פתרונות לאפיה ביתית: בלילה להכנת עוגת גבינה, גבינה למאפים 9% שומן, שמנת מתוקה בטעם שוקולד וקרם פרש. כמדי שנה תחלק החברה מאות אלפי חוברות של מתכוני חג חדשים, מאגדות, מוצרים במבצע וקופוני הנחה מיוחדים לחג. זאת לצד אתר מחודש של המותג הקולינרי "השף הלבן", הנחשב לפלטפורמה מובילה בישראל בתחום הקולינריה המקצועית ושמציע יותר מ-1,400 מתכוני חג.
בלילה להכנת עוגת גבינה – עוגה אפויה
עוגת שוקולד וקוקוס בציפוי קצפת בטעם שוקולד
עוגה שוקולדית עשירה שמכינים בקערה אחת וציפוי קצפתי נפלא ומהיר הכנה בטעם שוקולדי עדין.
מספר מנות: 16-12 / כלי: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ / סיווג כשרות: מתכון חלבי / מקור מתכון: מתכון: דנית סלומון. צילום ועיצוב: יהודה סלומון / זמן עבודה: 20 דקות / מיומנות: קל
רכיבים:
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות)
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
¼1 כוסות (160 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
½ כוס אבקת קקאו
½ כוס (40 גרם) קוקוס טחון
2 גביעים (2x200 מ"ל) יוגורט "תנובה" 4.5%
50 גרם שוקולד מריר מגורר דק
2 מכלים (2x250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה בטעם שוקולד מסדרת "השף הלבן"
תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר לעיטור
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
2. מערבלים את הסוכר עם השמן, הביצים ותמצית הווניל. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקקאו, מוסיפים את הקוקוס ואת היוגורט ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים בכף. מעבירים את התבליל לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ בו יוצא נקי ויבש. מצננים.
3. מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה ומצפים בה את העוגה בשכבה עבה. מסלסלים את פני הקצפת בגב כף וזורים תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר לעיטור. מקררים במשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.
קרם פרש, בולגרית מעודנת פיראוס
סלט אבוקדו וגבינה בקערות טורטייה
הכנת קערות הטורטייה פשוטה וקלה מאוד ולצד המראה המרשים הן תורמות גם פריכות וטעם לסלט האבוקדו. תוספת הקרם פרש ממתנת את החריפות הקלה של הסלט.
מספר מנות: 4 / כלי: 4 קעריות חסינות־חום בקוטר 14-12 ס"מ / סיווג כשרות: מתכון חלבי / מקור מתכון: מתכון: דנית סלומון; צילום ועיצוב: יהודה סלומון / זמן עבודה: 15 דקות / מיומנות: קל
רכיבים:
4 טורטיות מקמח תירס בקוטר 20 ס"מ
10 גרם חמאת "תנובה" מומסת להברשה
1 אבוקדו גדול
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס עלי כוסברה קצוצים
4 כפיות שמן זית
½ כפית פתיתי צ'ילי מיובש + פתיתים נוספים לעיטור
מלח
4 כפות קרם פרש מסדרת "השף הלבן"
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מברישים צד אחד של כל טורטייה בשכבה דקיקה של חמאה מומסת. מניחים כל טורטייה (צד החמאה למעלה) בתוך קערית חסינת־חום ומהדקים קלות כדי לתת לה צורת קערה מסולסלת. מסדרים את הקעריות בתבנית גדולה ואופים במשך 15 דקות עד ששולי קערות הטורטייה זהובים ופריכים. עד שלב זה אפשר להכין כמה שעות מראש.
2. מכינים את הסלט. חוצים ומגלענים את האבוקדו וחותכים את בשרו לקוביות. מעבירים לקערה, מטפטפים מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים עגבניות, כוסברה וגבינה, מטפטפים את שמן הזית, מתבלים ב־½ כפית פתיתי צ'ילי ובמלח לפי הטעם. מערבבים בזהירות.
3. לפני ההגשה מחלקים את הסלט בין קערות הטורטייה. מניחים כף קרם פרש במרכז כל מנת סלט וזורים מעט פתיתי צ'ילי.
מאפינס גבינות עזים פיראוס
חיתוכיות לימון וגבינה
תגובות
הוסף רשומת תגובה