מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
את הגלידרייה הקים ערן בן שוקרון יזם קולינארי ובעלים של מספר גלידריות בצפון בעיצובו של האדריכל יובל בראשי, שאחראי גם על הקמת הסושיאל קלאב, 223, גסטרו פאב ועוד מגוון מקומות בתל אביב ובמרכז הארץ. לאחר חודשים של התמקצעות בארץ, וביקור בתערוכות הגדולות באיטליה יצר ערן קשרים עם היבואנים הגדולים ביותר בתחום, עבר סדנאות שוקולד, פסטור ולמד על שמנות וחומרי גלם ולאחר שבחר את המוצרים הטובים ביותר בחו"ל ובארץ פתח את הסניף הראשון של קרמפינה בראש פינה.הגלידות מיוצרות כולן במקום בשיתוף מחלבות מקומיות מהגולן כאשר ערן מאחורי הקלעים הפך את המטבח למעבדה שם הוא מפתח ומייצר טעמים חדשים ומיוחדים כגון: מסקרפונה עם ריבת תותים, ערמונים וקרם אגוזים, בננה קשיו וקרמל מלוח ועוד טעמים ייחודיים שלא תמצאו בגלידריות אחרות.גם טבעונים ימצאו על מה להתענג במקום- מסורבה במגוון טעמים ועד פיתוח שערן עובד עליו בימים אלו של שמנת טבעונית שתורכב מחלב קוקוס וחלב אורז ותאפשר משחק גדול יותר עם טעמים חדשים."גלידה זה עניין של תרבות" מסביר ערן. "כמו שיש תרבות של קפה ויש תרבות של יין, יש גם תרבות של גלידה". ובהתאם גלידריית קרמפינה אינה עוד סניף רגיל של גלידרייה אלא גלידריית בוטיק בה ניתן ליהנות מעיצוב איטלקי, שירות איכותי, וטעמים מפתיעים. מומלץ לבוא עם ראש פתוח.
תגובות
הוסף רשומת תגובה