מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
מאיה דן, היזמת הצעירה של המתחם, הקימה את המקום בעולש
במפגש עיתונאים שנערך לרגל ההשקה בבית בעולש, נהנתי מאוד מהמקום והאוכל הטעים ,הבית בעולש הוא קודם כל מתחם אירועים ,במושב עולש בצפון השרון,במקום שקט וציורי,המתאים לערוך בו אירועים באווירה פסטורלית ונעימה ...המקום משמש גם בית קפה!
"הבית בעולש" החדש
מתחם אירועים ובית קפה באווירה פסטורלית
במושב עולש השקט והציורי בצפון השרון, שוכן "הבית בעולש" – מתחם אירועים ובית קפה. מאיה דן, היזמת הצעירה של המתחם, הקימה את המקום בסיוע משפחתה.
הבית בעולש, שעד לאחרונה שימש כמסעדה איטלקית חלבית כשרה, עבר הסבה כוללת למתחם אירועים ובית קפה באווירה פסטורלית. המתחם הפנימי מעוצב כבית טוסקני מרהיב ביופיו, המעוטר בחפצי אספנות מטירות עתיקות באירופה. המבנה החיצוני מוקף בעצי פרי ומתאים לחתונות, בר ובת מצווה, בריתות, ימי הולדת ואירועים עסקיים – עד 250 משתתפים.
על תפריט האירועים ובית הקפה מופקד השף חיים הושמנד, בוגר ה"קורדון בלו". השף מציע תפריט אירועים חלבי עשיר הכולל מנות פתיחה מיוחדות, מעדני דגים כבושים ומעושנים, סלטים עשירים, מנות דגים טריים, פסטות ורביולי תוצרת בית ברטבים מגוונים וקינוחים חלביים עשירים. המטבח מציע מגוון רחב של אופציות צמחוניות, טבעוניות ונטולות סוכר וגלוטן.
בשעות הערב משמש המקום כבית קפה, בו מוגשות מנות חלביות כגון סלטים טריים, פסטות, פיצות בתנור אבן וקינוחים.
מנות לדוגמא מתוך תפריט האירועים:
- עמדת גבינות בוטיק – קממבר, רוקפור, סנט מור, בולגרית מעושנת, גבינות שמנת, פרמזן, ריבת הבית ולחמים כפריים.
- עמדת "מן הים" – גרבלקס סלמון, הרינג בטעמים, סרדינים, אנשובי, אמנון כבוש במלח, מטבל יוגורט, מטבל שמנת חמוצה, סלט שמיר וצנוניות, טפנד זיתים, ממרח עגבניות.
- דגים טריים במגוון סגנונות הכנה – פילה סלמון בפריקה, שמיר ועגבניות צרובות, פילה אמנון בציפוי קראסט אגוזים ועוד.
- מגוון פסטות ברטבים עשירים – רביולי טרי מילוי לבחירה ברטבים שונים, ניוקי שמנת וערמונים קלויים ברוטב שמנת ופרמז'ן, ניוקי צרוב עם עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, אנשובי, בצל סגול, בזיליקום וזיתים שחורים ועוד.
מאיה דן, בת 32, נשואה ואם לילד, היא נצר למשפחה העוסקת בנגרות בהתאמה אישית (Madera Living Style). מאיה ביקשה למזג את אהבתה לקולינריה עם פרטי האספנות של המשפחה.
מאיה פתחה את המקום לפני כ-4.5 שנים, לאחר שלמדה בכוחות עצמה איך מנהלים מסעדה ומתחם אירועים ונעזרה בחברים ובמשפחה כדי להקים את המקום.
התפריט שהוגש בארוחה.
מנות ראשונות:
גלילות טורטייה במילואי גבינת שמנת ואנטי-פסטי
שיפודי סלמון- בציפוי עשבי תיבול
שיפודי סלמון בקראסט שומשום
בלינצ'ס גבינות בטעמים - גבינה מלוחה וסלק צלוי, גבינה מלוחה וחצילים,
רוקפור ופסטו
שיפודי דג אמנון בטמפורה על מצע סלסה אדומה
פוקצ'ות עם תוספות מגוונות ועשירות :, אנטיפסטי , עשבי תיבול, שמן זית,
עגבניות, שום קונפי, פסטו, מלח גס ופלפל, רוזמרין, רוטב עגבניות, זיתים
סלט חגיגת חסות - מיקס חסות מסולסלות, עלי בייבי, חסה אייסברג וחסה ערבית עם
שלל אגוזים בווינגרט דבש בלסמי
סלט כרוב אסייאתי- מיקס אגוזים וגרעינים על כרוב ברוטב ג'ינג'ר, בלסמי, סויה וטריאקי
בעיטור חמוציות
טאבולה עשבי תיבול- כוסברה, פטרוזיליה, מלפפונים, חתיכות לימון וגרעיני דלעת
מנות עיקריות:
ניוקי שמנת ערמונים- ערמונים קלויים ברוטב שמנת ופרמז'ן
רביולי טרי - מילוי לבחירתכם: בטטה ברוטב שמנת\ גבינות ברוטב עגבניות\
חצילים ברוטב רוזה
פילה אמנון- בציפוי קראסט עשבי תיבול
פילה אמנון בציפוי קראסט אגוזים
פילה אמנון- בלימון כבוש ופפריקות
פילה סלמון-בציפוי שקד מולבן
פילה סלמון- בעשבי תיבול
אורז לבנוני עם גרגירי חומוס ופטרוזיליה קצוצה ובתיבול כמון והל
עגבניות פרובנסאל- חצאי עגבניות אפויות, ממולאות עשבי תיבול ופירורי לחם
פירה תפוח אדמה עשיר בעיטור עירית קצוצה
אורז יסמין עם שלל אגוזים וחמוציות
קינוחים:
פטיפור גבינה אפויה
פטיפור בראוניס
פטיפור תפוחים
פטיפור אגוזים
שוט פסיפלורה: מיני גביע קרם פסיפלורה על בצק פריך, מצופה מחית פסיפלורה
טרייה.
שוט ריבת חלב – מיני גביע של קרם ריבת חלב על עוגת שוקולד, מעוטר בשבבי
פקאן סיני וגנאש שוקולד חלב.
שוט טירמיסו – מיני גביע של קרם גבינת מסקרפונה וקפה על שכבת בישקוטים
ספוגים באספרסו.
שוט תפוחים וקרם וניל – מיני גביע של קרם וניל, קוביות תפוחים ופירורי
קראמבל.
כדור שוקולד לבן/ שוקולד בלגי מצופה בוטנים מסוכרים על מקל
מקרון ב- מיקס טעמים וצבעים
מתחם "הבית בעולש", סמטת הבית, מושב עולש, 09-7932822
כשר בהשגחת הרבנות עמק חפר
שעות פתיחה:
ימים א-ה 18:00-23:00
נא להזמין מקום בתיאום מראש
תגובות
הוסף רשומת תגובה