לאונג' הקינוחים של נספרסו חוזר עם מסעדת NUR הניו-יורקית של השף מאיר אדוני!


מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com







 \כדור שוקולד מרציפן בתערובות תבלינים ואבקות צילום אנטולי מיכאלו.




לאונג' הקינוחים של נספרסו חוזר צילום אנטולי מיכאלו.





לאונג' הקינוחים של נספרסו חוזר עם מסעדת NUR הניו-יורקית של השף מאיר אדוני והקונדיטורית מיכל בוטון
 לרגל השקת תערובות קפה נדירות מנפאל וקילימנג'רו
6-8 במרץ 2018
לפני כשנה סערה הרשת החברתית מתמונות של לאונג' הקינוחים שהקימה החטיבה העסקית של נספרסו במסעדת טאיזו - כדור קרח מתנפץ אשר חשף טראפלס שוקולד עגולים, אקלרים תלויים מענפי עצים, וחלוקי נחל אכילים המונחים על סוכר חום. השנה, לרגל השקת תערובות הקפה הנדירות- נפאל וקילימנג'רו, מביאה החטיבה העסקית של נספרסו את לאונג' הקינוחים המדובר שלה, בהובלתה של הקונדיטורית הבינלאומית מיכל בוטון, לצד מסעדת NUR של מאיר אדוני - שתוקם לשלושה ימים בלבד בתל אביב. המסעדה הניו-יורקית זכתה לשבחים רבים וכיכבה ברשימות המסעדות הטובות ביותר לשנת 2017.

חוויה רב חושית בלאונג' הקינוחים של נספרסו
הסועדים, אשר ייהנו מהתפריט של מסעדת NUR, יוזמנו בסיום הארוחה ללאונג' קינוחים חווייתי ברוח מקורות הקפה של התערובות הנדירות Nepal Lamjung ו- .Kilimanjaro Peaberryהקינוחים יוצגו בחללים נפרדים לצד תערובות הקפה הנדירות, והאורחים יסתובבו עם ספל קפה וייהנו ממגוון קינוחים המוגשים בצורה ייחודית.
לאונג' הקינוחים עוצב ופותח על ידי סטייליסט המזון עמית פרבר ואשת התוכן אפרת אנזל, והופק על ידי Rts הפקות. הקינוחים שבלאונג' נוצרו על ידי הקונדיטורית המבטיחה מיכל בוטון, ויורכבו על ידי בוגרי בית הספר לקולינריה גבוהה "בישולים".
בסוף הארוחה האורחים יעברו מהשולחן אל לאונג' הקינוחים, שם יקבלו הפתעה- עוגייה פריכה שבתוכה קקאו ופולי קפה גרוסים ופניני קראנץ'. את העוגייה ישברו לתוך קוקטייל פתיחה על בסיס רום Zacapa, שיחכה להם בכניסה ללאונג', שם גם יפגשו את הקינוח הראשון: סנט אונורה- פחזניות במילוי קרם חלב קלוי עם נגיעות מלח מצופות בקרמל מריר ופריך.

מלאונג' הקינוחים המרכזי יעברו הסועדים לאחד משני חללים:
חלל נפאל שבמרכזו שולחן עגול ובו יוגש לכל אורח מגש עם סירות בצק פריך ממולאות בטופי, אגוזים, שוקולד מריר ואספרסו מתערובת נפאל הנדירה. את האספרסו החם יזלפו האורחים על הקינוח, שיתמלא בתערובת קפה שתחשוף מרקמים מגוונים וטמפרטורות מנוגדות.
תערובת הקפה שתוגש בחלל זה הינה תערובת Nepal Lamjung, תערובת קפה נדירה המורכבת בעיקרה מזן בורבון, המגיעה אלינו מאזורי הגידול שלמרגלות ההימלאיה בנפאל. נפאל לאמג'ונג הינה תערובת קפה עוצמתית, בעלת תווי קלייה מודגשים וטקסטורה קטיפתית.
בחלל קילימנג'רו ימצאו האורחים "נהר" של קפה במרכזו של שולחן צר וארוך. על גבי השולחן יפוזרו כדורי שקדים-מרציפן מצופים בקראסט דקיק של שוקולד מריר וממולאים בפירות אדומים. כל סועד יקבל "קלשון" קטן, אותו יוכל לנעוץ באחד מהכדורים, לטבול בנהר הקפה החמים שבמרכז השולחן, תוך גלגול הכדור בתערובת פיצוחים טחונים ואבקות תבלינים.
תערובת הקפה שתוגש בחלל זה הינה תערובת Kilimanjaro Peaberry, תערובת קפה פירותית המורכבת מ-100% פולי ערביקה PEABERRY, המגיעים מהמורדות הרחוקים של הרי הקילמנג'רו בטנזניה. כל פולי ה-PEABERRY אשר יוצרים תערובת זו, גדלים ונקטפים ידנית במטעי קפה שלמרגלות הקילמנג'רו שבטנזניה. את הפולים הייחודיים, המכילים רק פול קפה בודד (לעומת שני פולי קפה בדובדבן הקפה הרגיל), ומהווים רק 5% מהבציר, לא ניתן לגדל בכוונה, אלא לגלות אותם רק לאחר הוצאת הפולים מהפרי.
תומר הורוביץ, סמנכ"ל החטיבה העסקית בנספרסו ישראל: "אנו גאים ונרגשים להביא את אחת המסעדות הידועות ביותר בניו-יורק, NUR, אשר יושקו בה תערובות הקפה הנדירות שלנו, תוך כדי יצירת חוויה קולינארית. לנספרסו יש היסטוריה ארוכה של שיתופי פעולה עם כמה מהשפים המובילים בעולם ושיתוף הפעולה עם מאיר אדוני ו-NUR  הינו פרק נוסף ומעניין במיוחד במסגרת שיתופי פעולה מסוג זה".
מאיר אדוני, בעלי מסעדת NUR: "אני שמח ומתרגש להביא לתל-אביב את חווית הקולינריה של מסעדת NUR במסגרת שיתוף הפעולה עם נספרסו לרגל השקת התערובות החדשות של החטיבה העסקית. אני גאה ששיתוף פעולה זה יציע לסועדים חוויה כוללת מסביב לעולם".

*** מסעדת NUR תיפתח ברחוב אביגדור, בן אביגדור 22, תל אביב-יפו***
בין התאריכים 6-8 במרץ, בין השעות: 19:00-00:00
עלות לסועד – 240 *
*שליש מכל כרטיס שיימכר יועבר לתרומה לעמותת IMAGINE, עמותה להעצמה באמצעות מוסיקה
הזמנת מקומות דרך אתר ייעודי שייפתח ב 26.2:



החטיבה העסקית של Nespresso
נספרסו פועלת בשוק המקצועי בעולם כ 20 שנה באמצעות החטיבה העסקית שלה, ומציעה מגוון של מכונות, המותאמות לצרכים מגוונים ולהיקפי פעילות שונים. אלפי מסעדות ברחבי העולם בוחרות להגיש לסועדים שלהן קפה Nespresso, ביניהן 750 מסעדות המדורגות בכוכבי מישלן.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מרוץ הבוז'ולה היוקרתי ופסטיבל חוויה בכרם יוצאים לדרך...בנוכחות : שגרירת צרפת בישראל הגב', הלן לה גאל, נשיא הבוזו'לה מר אלן ביואי (Alain Bouhy) , מנכ"ל מרתון ישראל מר עופר פדן, מנכ"ל משרד התיירות מר אמיר הלוי , ראשת מועצת גזר רותם ידלין,יו"ר יקבי ברקן אמיר בורנשטיין ובעלי יקבים נוספים, התקיים אירוע ההשקה במרכז המבקרים של יקבי ברקן - כרם ברקן מקבוצת זאפה

עשרות פעילים דוברי עברית וערבית, מסניף יפו של תנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו' חגגו 'מסדר כנפיים' רב תרבותי

רשת "מחסני הנמל" מציעה בימים אלו קרנבל מכירות מטורף מעולם השינה !