השף אבי לוי יכשיר לפסח את מסעדת "המוציא" הירושלמית ויציע תפריט עשיר על טהרת המטבח האלג'יראי והמרוקאי עם מגוון מנות הדגל של "המוציא"
מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
המוציא- סינייה_צילום- דן לב
המוציא לחם מן הפסח
השף אבי לוי יכשיר לפסח את מסעדת "המוציא" הירושלמית ויציע תפריט עשיר על טהרת המטבח האלג'יראי והמרוקאי עם מגוון מנות הדגל של "המוציא" בגרסתן הכשרה, לצד מנות ספיישל
בחול המועד פסח (1-5 באפריל) ישראלים רבים אוהבים לבלות במסעדות, כחלק מבילוי משפחתי בחופשה מהעבודה ומבתי-הספר. לרגל החג, מסעדת "המוציא" הירושלמית של השף אבי לוי תוכשר לפסח ותציע תפריט ייחודי המשלב בין גרסאות כשרות למנות הדגל של המסעדה, לבין מנות ספיישל אותן רקח השף על טהרת המטבח האלג'יראי והמרוקאי.
בין המנות בתפריט פסח צהריים של "המוציא":
v שופלור – פרחי כרובית מטוגנים עם טחינה ועריסה ביתית (56 ש"ח)
v דגים בשרמולה – פילה דג מטוגן ברוטב אלג'יראי פיקנטי (69 ש"ח)
v קוארה דל חוט – קציצות דג ברוטב חריף (69 ש"ח)
v בשר ראש וגרגירי חומוס (76 ש"ח)
v בולט – קציצות אלג'יראיות ממולאות באורז ותבשיל של כרוב ובצל (76 ש"ח)
v ארטישוק ממולא בפרגית ברוטב זיתי קלמטה וחומוס (78 ש"ח)
v טאג'ין של כבש בערמונים (88 ש"ח)
בין המנות בתפריט פסח ערב של "המוציא":
v פילה ברבונייה וצ'יפס מרוקאי דקיק (76 ש"ח)
v חומוס שווארמה – חומוס ביתי ושווארמה פרגית עם עריסה של בית (78 ש"ח)
v לאפה עראייס במילוי כבש, גזר ולימון כבוש (78 ש"ח)
v מח עגל (82 ש"ח)
v פילה דניס ורוטב חריימה פיקנטי (88 ש"ח)
v סינייה בשר וחציל בלאדי מטוגן ברוטב מרוקאי של בצל וחמוציות (88 ש"ח)
v לשון עגל פרוסה דק וביצה עלומה בציר עגל פיקנטי (88 ש"ח)
v סלמון צלוי בגריל לצד טנזייה מרוקאית (89 ש"ח)
חוה"מ פסח במסעדת "המוציא"
יפו 113, ירושלים
02-6310050
שף אבי לוי (42) השף והבעלים של מסעדת "המוציא" בירושלים, שעברה למשכנה החדש והגדול בסמוך לשוק "מחנה יהודה" בקיץ 2017. לוי זכה במקום הראשון בעונה השנייה של תכנית הטלוויזיה "מאסטר שף", וידוע בכישורי הבישול שלו מהמטבח האלג'יראי והמטבח המרוקאי, בשילוב אוכל ירושלמי מסורתי.
תגובות
הוסף רשומת תגובה