מימין גארי אוונס שף ראשי של טבסקו העולמית, אבי ביטון יבואן בלעדי טבסקו ישראל, שף שאול בן אדרת.
באירוע בתרנגול הכחול חגגו 150 שנה לטבסקו
ב
-1868, אדמונד מקילני, חתך את פלפל הטבסקו הראשון שלו, ממנו יצר רוטב פיקנטי כדי
להחיות את הטעמים במזונות לבני משפחה וחברים. יצירת רוטב פשוט זה, ישנה ללא משים
את הדרך שבה אוכל העולם לנצח.
היום,
150 שנה מאוחר יותר, רוטב הפלפלים החריפים המפורסם שמר מק'לני הכין- "טבסקו",
הוא מותג עולמי ייחודי לא רק בגלל ההשתלבות שלו בכל מאכל, אלא גם הגיוון שהוא מציע.
בקבוק איקוני אדום כתום עם תווית היהלום אשר מוכר ונמכר ביותר מ- 185 מדינות ומסומן
ב 22 שפות ודיאלקטים.
"טבסקו"
מיוצר בלואיזיאנה ארה"ב ומופק מפלפלים חריפים הנושאים את אותו השם אשר נקטפים
בעבודת יד בלבד. בתהליך הפקת הרוטב, מוסיפים לפלפלים מלח מקומי ולאחר זמן קצר של
תסיסה במלח וחומץ, התמיסה מועברת לתוך חביות מעץ אורן לבן ושם היא עוברת תהליך
ארוך מאוד של תסיסה ויישון במשך שלוש שנים.
מלבד
הטעם הקלאסי הרגיל, מייצרים בטבסקו מגוון טעמים ביניהם פלפל חלפיניו, פלפלים
מעושנים, פלפל הבנרו, רוטב בטעם שום ועוד.
בקבוקון
הרוטב נמכר בכל העולם כולו בבקבוקון זהה. הבקבוקון שקוף ועליו מדבקות כשהמכסה
קטנטן אדום ובעל שמונה צלעות. בכל בקבקון רוטב יש לפחות 720 טיפות ובכל יום
מייצרים כ 700 אלף בקבוקי טבסקו במפעל ובשנה נמכרים מעל ל 100 מיליון בקבוקונים
ברחבי העולם!!!!
מגמת
אכילת מזון חריף עלתה מאוד בשנים האחרונות ברחבי העולם, והכנסת תיבולים אקזוטיים
וחריפים למטבחים רבים ושונים הפכה לפופולארית מאוד ואחת הסיבות לכך הם מחקרים רבים
המצביעים על ייחוס סגולות רפואיות למזונות מתובלים וחריפים.
בין
האנשים המפורסמים בעולם שמכורים לרוטב נמנים גם מלכת אנגליה וג'ורג' בוש האב שסיפר
לא אחת שהוא שם טבסקו על כל דבר שהוא אוכל.
רוטב
הטבסקו המפורסם מציין 150 שנה במספר מצומצם של אירועים חגיגיים ברחבי העולם,
בניהם בישראל ב-11.3 ,בנוכחות השף הבינלאומי של טבסקו, גארי אוונס.
תגובות
הוסף רשומת תגובה