עשרות פעילים דוברי עברית וערבית, מסניף יפו של תנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו' חגגו 'מסדר כנפיים' רב תרבותי
יפו הצוות המוביל במסדר הכנפיים.
קרדיט לתמונה –עדן כהן, 17, רכזת תקשורת שגם כתבה את הכתבה.
עשרות פעילים דוברי עברית וערבית, מסניף יפו של תנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו' חגגו 'מסדר כנפיים' רב תרבותי
מיכל כהן, 17 , מרכזת סניף יפו: ''מהרגע שהצטרפתי למשפחה הזו, נטמעה בי המודעות שאין גיל מוקדם מידי. אין גיל מוקדם מידי לפעול למען שינוי חברתי,
אין גיל מוקדם מדי להרים את הכפפה, לאחד את בני הנוער הישראליים, וביחד להוביל שינוי משמעותי ליצירת חברה טובה ומכילה יותר "
פעילי סניף יפו של תנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו' לצעירים עם ובלי צרכים מיוחדים, את טקס 'מסדר הכנפיים' המסורתי של התנועה מאז היווסדה בשנת 2002.
כנהוג בתנועה, במהלך הטקס מוצמד לחולצות המדים של כל הפעילים אות כפיר! (ע"ש כפיר קובי, החניך הראשון בתנועה) שהוא סמל החזון של התנועה. הטקס החגיגי מציין תחילת תקופה בה יעברו החניכים והחונכים את מערך "מורשת" בנושא הערכים שמובילים את התנועה - אני שייך, אני יכול, אני מוביל, אני חבר, אני אוהב, אני ישראלי. הכנפיים שעל סמלי החזון שחולקו לכולם, מייצגים את מטרת פעילי התנועה לפרוש כנפיים ולהוביל את בשורת השינוי החברתי.
סניף יפו, הידוע בשמו, בעיקר כסניף הרב תרבותי, דאג ושמר על כל הנאמר בטקס בשתי השפות, עברית וערבית ובכך שמר על שוויונות הוגנת, וגרם לכך שכל האורחים, יבינו וייהנו מהאירוע כמו אלו שיושבים לצידם. פעילי הסניף, שעבדו לקראת המסדר שבועות מראש, התרגשו כל כך וחיכו בציפייה לבואם של כל האורחים.
את האירוע המיוחד והמרגש פתחה מיכל כהן, 17, מרכזת סניף יפו שחבריה לסניף מכנים אותה "אימא". ככה בפשטות, כבר שנתיים שהם רואים בה דמות לחיקוי והערכה, ילדה אישה שתמיד שם, בשתי שפות, בשביל כל אחד מהם. מיכל פנתה לפעילים בסניף ואמרה: ''מהרגע שהצטרפתי למשפחה הזו, נטמעה בי המודעות שאין גיל מוקדם מידי. אין גיל מוקדם מידי לפעול למען שינוי חברתי, אין גיל מוקדם מדי להרים את הכפפה, לאחד את בני הנוער הישראליים, וביחד להוביל שינוי משמעותי ליצירת חברה טובה ומכילה יותר "
אירוע "מסדר כנפיים" זהו אירוע מיוחד ומאחד. אירוע חגיגי ומשמעותי שמלא בערכים שמלווים את הסניף לכל אורך השנה. "מסדר הכנפיים" של סניף יפו היה עוד מסע גדול בו כל פעילי הסניף עבדו ביחד ובנו את הכול מהבסיס עד להרמת אירוע יוצא מן הכלל, מרהיב ומרגש.
דריה עמית, 17, רכזת הדרכת חונכויות, מספרת על חווייתה האישית: ''אחרי כל השבועות הארוכים שקדמו למסדר, ההכנות, ההתארגנויות, הסידורים והלחץ שליווה אותם, אני מאושרת להגיד שלא יכולתי לדמיין מסדר מוצלח מזה, הכל היה מושלם. מהמשפחות והחברים האוהבים והתומכים שהגיעו ועד לכל פעיל ופעיל שתרם ונתן מעצמו וגרם לקסם היפואי המפורסם שלנו לבוא לידי ביטוי בכמויות מטורפות במסדר. אין מאושרת ממני ש"מסדר הכנפיים" האחרון שלי בתנועה יהיה זכור לי לעד בצורה כל כך חיובית''
תמר סבן, 14, מדריכת שכבה צעירה, נאמה במסדר מול קהל שלם: ''אפשר להגיד שזה המקום ששינה אותי מקצה לקצה בצורה מדהימה, וברור שאני אמשיך להשתנות, כי יש לי עוד כל כך הרבה תהליכים לעבור במקום המדהים הזה, מקום שנטע בי את ההבנה שאין דבר כזה אי אפשר במקום תמיד יש אי של אפשרויות''
רגע השיא של האירוע, הוא קבלת סמלי החזון, 'אות כפיר', עליו כתוב ''יוצרים יחד מקום ומשמעות לכל אדם'', והצמדתו לחולצות המדים של הפעילים, שנושאים אותו בהתרגשות ובגאווה גדולה. זה היה רגע עוצר נשימה, בו כל הסניף עמד יחד והראה שלא משנה הדת, המין, המראה או כל דבר אחר, מה שחשוב זה מה שבפנים, מה שמשותף לכולם, ו"אחוות הביחד".
לקראת סיום האירוע נוצר בספונטניות, מעגל מוראלים (שירי הגיבוש של התנועה) גדול ורועש של כל הפעילים והאורחים. שם נעלמו הגבולות והמגבלות, השפות והאמונות, שם כל אחד יכול היה להיות מה שבא לו ולהסתובב בחופשיות בתוך המעגל ולהוביל בשירה וריקודים עשרות צעירים, שבאו במטרה לאהוב ולשתף, המונים ששרו בהתלהבות ומחאו כפיים. לכולם היה מקום, לכולם הייתה במה, לאף אחד לא היה באמת אכפת אם אתה מתנהל בכיסא גלגלים או נעזר בהליכון, אף אחד גם לא מדד את אורך החצאית אלא התרגש מרוחב הלב. כולם אהבו, כולם כיבדו, הקשיבו, עודדו ופרגנו. מיד בתום שירת המעגלים שרו עשרות הפעילים הנלהבים את המנון התנועה בביצוע מיוחד ומרגש של שפת הסימנים.
האירוע הסתיים וסניף יפו של תנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו', הוכיח פעם נוספת, שביחד ניתן תמיד ליצור מקום ומשמעות לכל אדם, לפתוח את הלב, לקבל, להסתכל בגובה העיניים, להקשיב ולאהוב אהבת חינם.
...
תגובות
הוסף רשומת תגובה