נחנך בימים אלה מרכז חדש להוקרת פועלו של נשיא הפיליפינים בתקופת השואה, מנואל קויזון, שהקים מקלט בטוח לכ-1300 פליטים יהודים מאירופה
Pictures\unveiling of Quezon portrait.jp
במתחם שגרירות הפיליפינים בתל אביב נחנך בימים אלה בטקס מרגש בית קויזון. זאת במטרה להוקיר את מדיניות נשיא הפיליפינים, מנואל קויזון, בתקופת השואה - שהקים מקלט בטוח לכ-1,300 פליטים יהודים מאירופה.
לא רבים מכירים את סיפור הצלת היהודים על ידי הנשיא קויזון בשנים 1937-1941. בין המשתתפים באירוע המרגש היו מקס וייסלר ומרגוט פינס קסטלבאום. השניים, המתגוררים כיום בישראל, היו בין 1300 היהודים שמצאו מקלט בטוח במנילה בתקופת השואה.
שגריר הפיליפינים בישראל, ניל אימפריאל, אמר בטקס כי חנוכת בית קויזון מהווה הגשמה של חלום, למצוא מקום הולם להוקרת מורשתו של הנשיא קויזון שמבטאת אף את הקשר המיוחד בין העמים והמדינות. השגריר הדגיש את חשיבות המרכז ליחסים הבילטרליים בין המדינות.
למרכז החדש יהיו 3 פונקציות מרכזיות: כמרכז ללימוד מדיניות הדלת הפתוחה של הנשיא קויזון; כמרכז ללימוד התרבות והשפה הפיליפינית וכמוסד ליצירת קשרים עם מוסדות וארגונים והגברת המודעות לאירוע ההיסטורי והשפעתו על היחסים בין המדינות.
במקביל לחנוכת בית קויזון נפתחה בשגרירות תערוכת צילומים מיוחדת תחת הכותרת "הפיליפינים וישראל - ידידות מתמשכת ושותפות צומחת". ובה אוסף צילומים של אבני דרך מרכזיות ביחסים הבילטראליים בין המדינות. הפיליפינים הייתה המדינה האסייתית היחידה שהצביעה בעד הקמת מדינת ישראל בהחלטת האו"ם ב-1947.
לפי נתוני משרד התיירות של הפיליפינים (DOT) בתשעת החודשים הראשונים של 2019 ביקרו בפיליפינים 17,148 תיירים מישראל – לעומת 15,507 תיירים בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כמעט 11 אחוז במספר המבקרים.
בתמונה מימין לשמאל: מנהל מחלקת דרום מזרח אסיה במשרד החוץ, ירון מאיר; סגן השר במשרד החוץ של הפיליפינים לענייני אסטרטגיה, תקשורת ומחקר, ארנסטו אבלה; השגריר ניל אימפריאל; הקונסול שמעון ויינבאום והאומן סלסטה לקרוז, שיצר את התמונה של הנשיא מנואל קויזון ואשר
נחשפה באירוע.
הצילום באדיבות שגרירות הפיליפינים בישראל.
לאתר משרד התיירות של הפיליפינים:
תגובות
הוסף רשומת תגובה