טרנד הטבעונות ממשיך
לצמוח
לראשונה: בר-מסעדה
טבעונית מהמטבח הדרוזי
טעים ונהנים!!!
שף המסעדה אסי דלק
הרכיב תפריט של מנות המזוהות מהמטבח הדרוזי הגלילי תוך התאמה לטעמים וחומרי הגלם
הטבעוניים
מסעדה טבעונית חדשה נפתחה בימים אלו בתל אביב ומציעה כיוון חדש ומרענן לכל
מי שמחפש קונספט שונה ממה שמוצע בעיר כיום, מסעדת "קודארי" (טבעוני
בערבית). המסעדה נפתחה על ידי אלירן דיב דרוזי מפקיעין, בן למשפחת ציידים שעבר לתל
אביב לפני כשנתיים והגשים את החלום להקים מסעדה טבעונית על טהרת המטבח של אמא. לצד
אלירן ומי שאמון על התפריט ניצב השף אסי דלק, שהיה הבעלים והשף של המסעדה החיפאית
המיתולוגית "אום כול תום". השילוב של השניים הוביל ליצירת קונספט ייחודי
למסעדה: מנות מהמטבח הדרוזי הידוע כמטבח עם מנות בשריות באדפטציה לעולם הטבעונות.
במסעדה תנור אבן כך שהמנות נאפות במקום וכן אינדוקציה לבישול וללא טיגון.
המסעדה נפתחה ברחוב קרליבך 39 בתל
אביב, מתפרסת על שטח של 50 מ"ר וכן רחבה חיצונית של 60 מ"ר. במסעדה יש 41 מקומות ישיבה וכן
עוד 8 מקומות ישיבה על הבר העשיר במשקאות חריפים. מחירי המנות הם בין המחירים
המוזלים הקיימים בתחום ההסעדה הטבעונית כיום.
בתפריט המסעדה מוצעות מגוון מנות כגון: מאלובה- תבשיל אורז עם חלבון אפונה
וסויה, חצילים, כרובית, מקלות גזר 58 ₪, "המפתול של אמא"
קוסקוס ערבי גלילי, תבשיל גרגירי חומוס, כרובית בצל וקציצות חלבון סויה ואפונה 55 ₪, צלחת
חומוס בהכנה במקום 28 ₪ (לא כולל תוספות), שולבטה פריקי,
קישואים חצילים, עגבניות ועוד מבושל ברוטב עגבניות ותבלינים עם לבנה או טחינה בצד 45
₪ , צלחת לבנה מקשיו טבעי עם זעתר לימון נגיעת פסטו ריחן 28 ₪
בורקס דרוזי- פיתה דרוזית בעבודת יד ממולאת בלבנה, תבולה, גרגרי
חומוס מתובל בשמן זית וזעתר 39 ש"ח קבב טבעוני מחלבון אפונה
וסויה המוגש עם תפוח אדמה בתנור ושעועית ירוקה 59 ₪ כפתה תבשיל
טחינה מוקרמת תעם קוביות בטטה וקציצות חלבון סויה ואפונה 55 ₪ ועוד מגוון של
מנות מיוחדות וטעימות.
קרליבך 39 תל אביב, שעות הפעילות: שני עד שבת בין השעות 11:00 ל- 23:00
תגובות
הוסף רשומת תגובה