שגרירות הפיליפינים בישראל, בשיתוף עם המרכז העולמי של בני ברית יערכו ב-27 לינואר 2020 בבית קויזון שבשגרירות הפיליפינים בתל אביב, אירוע זיכרון מיוחד לציון פועלו של נשיא הפיליפינים בתקופת השואה, מנואל קויזון, שהציל בשנים 1937-1941 קרוב ל-1,300 יהודים.
בתמונות: נשיא הפיליפינים בשנות המלחמה, מנואל קויזון. הצילומים באדיבות: ספריית הקונגרס בפיליפינים
שגרירות הפיליפינים בישראל, בשיתוף עם המרכז העולמי של בני ברית יערכו ב-27 לינואר 2020 בשעה 18:00 בבית קויזון שבשגרירות הפיליפינים בתל אביב, אירוע זיכרון מיוחד לציון פועלו של נשיא הפיליפינים בתקופת השואה, מנואל קויזון, שהציל בשנים 1937-1941 קרוב ל-1,300 יהודים.
האירוע בתל אביב ייערך במקביל לאירוע מיוחד בבניין האו"ם בניו יורק ביום השואה הבינלאומי - תחת הכותרת "מקלט בטוח: פליטים יהודים בפיליפינים" - בחסות המשלחת הפיליפינית לאומות המאוחדות בניו יורק, בני ברית הבינלאומי ואיגוד פיליפינים-ארה"ב.
האירוע יתמקד בציון הדרך של נשיא הפיליפינים בתקופת המלחמה, מנואל קויזון, שהנהיג את מדיניות "הדלתות הפתוחות", שסיפק מקלט בטוח בפיליפינים ליהודים שנמלטו מאימת השואה באירופה. המפגש יכלול פאנל עם פרופסור אמריטוס, רוברט רוקאווי, מאוניברסיטת תל אביב. כמו כן הקרנת קטעים מהסרט הדוקומנטרי "המנילנרס האחרונים" וכן הסרט "המשחק של קויזון" – על החלטת הנשיא קויזון לקבל פליטים יהודים. מקס וייסלר ומרגוט פינס קסטלבאום, שני "המנילנרס" המתגוררים בישראל, ישתתפו באירוע כאורחים מיוחדים.
משנת 1937 עד 1941, העניק הנשיא קויזון ויזות לפליטים יהודים שחיפשו מפלט מאימת השואה באירופה. מדיניות זו, שנהייתה ידועה כ"מדיניות הדלתות הפתוחות", הובילה לקליטתם של קרוב ל-1,300 פליטים יהודים לפיליפינים, שהשתכנו במנילה, מה שגרם להם לקרוא לעצמם בחיבה "מנילנרס". מבצע הצלה זה, שהיה ידוע למעטים בהיסטוריה המשותפת של הפיליפינים והעם היהודי – נחשף לאור לראשונה בספרו של פרנק אפרים "הבריחה למנילה", ומאז נהיה אבן יסוד ביחסים הדו-צדדיים בין הפיליפינים ומדינת ישראל.
באלאיי קזון (בית קויזון), מרכז התרבות של שגרירות הפיליפינים בישראל, נחנך בשנת 2019 במטרה לבנות מודעות למדיניות הנשיא קויזון וההשפעה על יחסי הפיליפינים וישראל.
האירוע ייפתח כאמור בשעה 18:00. הרשמה החל מהשעה 17:30.
בתמונות: נשיא הפיליפינים בשנות המלחמה, מנואל קויזון. הצילומים באדיבות: ספריית הקונגרס בפיליפינים
תגובות
הוסף רשומת תגובה