צילום: שני בריל
ערב ליל הסדר
גרסת השף אבי ביטון
רשת מעדניות הבוטיק "סוליקה" של השף אבי ביטון, משיקה קולקציה חגיגית לפסח עם שפע מאכלים משלל מטבחים מרחבי העולם. שירות המשלוחים יגיע ליישובים מעמק חפר ועד לאשדוד. יש להזמין מראש.
השנה במיוחד, כאשר כל בית במדינה יקיים באופן מצומצם את סעודת ליל הסדר, מלאכת הבישולים היא (בלשון המעטה) "תיק" כבד עבור מרביתנו. בתחילה, הרעיון נשמע כיפי, אך במהרה אנחנו מבינים כי לקחנו על עצמנו יותר מדי וסביר להניח שרכישת אוכל מוכן תשחרר אותנו מעול הבישולים ומההמתנה למשלוח מהסופרמרקט, ואולי אף תוזיל את העלויות.
סלט חצילים מרוקאי או חזרת אדומה חריפה ממזרח אירופה? גפילטע-פיש או מעקוד? לביבות פרסה בולגריות או בנטז' טוניסאיות? לקראת חג הפסח, השף המוערך אבי ביטון משיק ברשת מעדניות הבוטיק שלו "סוליקה" קולקציה חגיגית וכשרה לפסח של עשרות סלטים ומנות ראשונות, מנות עיקריות, תוספות, קישים, עוגיות, עוגות ואף ממרחים וחמוצים. מוצעים גם מאכלים ללא גלוטן, מאכלים צמחוניים וטבעוניים.
שף אבי ביטון מציע מגוון עצום של אוכל עדתי מהמטבחים השונים בישראל – מצפון אפריקה ועד למזרח אירופה, וזאת מתוך מטרתו לשמר תרבויות עדתיות שונות, דרך האוכל. "בדיוק כמו שפה או פרטי לבוש, אוכל הוא אחד הפרמטרים המשמעותיים בתרבות מסוימת. יתכן מאוד כי בעוד מספר שנים הילדים שלנו לא ידעו איך מכינים קיגל או בנטז'. יכול להיות שהם אפילו לא יכירו את המאכלים הללו. על כן, חשוב לי להמשיך להכין את המאכלים המדהימים האלו, לרגש משפחות שלמות עם טעמים שמזכירים להם את הבית בו גדלו ולפתוח צוהר למשפחות אחרות להכיר מאכלים חדשים עבורם", לדברי השף אבי ביטון.
שירות המשלוחים יגיע ליישובים מעמק חפר בצפון השרון, ועד לאשדוד. מינימום ההזמנה עומד על 250 ש"ח ודמי המשלוח הם 30 ש"ח בתל-אביב, ומחוץ לתל-אביב בין 50-75 ש"ח. יש להזמין מראש.
בין הסלטים בקולקציית פסח של "סוליקה":
- סלט סלק ברוטב בלסמי ופיסטוקים קלויים (5.90 ש"ח ל-100 גרם)
- סלט חצילים מרוקאי (7.90 ש"ח ל-100 גרם)
- פלפלים חריפים קלויים, שום ושמן זית (8.90 ש"ח ל-100 גרם)
- חרוסת תמר מג׳הול, קינמון וענבים (44 ש"ח ליחידה)
בין המנות הראשונות:
- כבד קצוץ קלאסי (9.90 ש"ח ל-100 גרם)
- מעקוד – פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית (48 ש"ח)
- קונסומה עוף וקניידלך (10 יחידות ב-44 ש"ח)
- לביבות פרסה בולגריות (6 יחידות ב-72 ש"ח)
- גפילטע פיש (5 יחידות ב-79 ש"ח)
- קיגל מתקתק כשר לפסח (48 ש"ח)
בין המנות העיקריות:
- קציצות דגים מרוקאיות ברוטב עגבניות ופלפלים פיקנטיים (6 יחידות ב-72 ש"ח)
- פילה סלמון בקרם חרדל ויין לבן (5 יחידות ב-220 ש"ח)
- קציצות עוף בראגו של עגבניות וחצילים (6 יחידות ב-72 ש"ח)
- ספייריבס עגל על העצם ברוטב סילאן ורוזמרין (1 ק"ג ב-190 ש"ח)
- תבשיל טוניסאי של שעועית לבנה, עלי מנגולד ושום (500 גרם ב-39 ש"ח)
- כתף עגל פרוסה בציר ערמונים ובצלצלי שאלוט (1 ק"ג ב-290 ש"ח)
בין התוספות:
- אורז אושפולו (500 גרם ב-35 ש"ח)
- קוסקוס ברברי מקמח תירס (500 גרם ב-39 ש"ח)
- סופריטו של תפוחי אדמה בציר בקר ופלפל שחור (500 גרם ב-44 ש"ח)
- ירקות אביביים – ארטישוק, אפונה צעירה ושעועית ירוקה, צלויים בציר ירקות ועשבי תבלין (500 גרם ב-54 ש"ח)
בנוסף, מוצעות מנות בקטגוריות קישים, ממרחים וחמוצים, וכן קינוחים - עוגות פרווה (פאי תפוחים / עוגת גזר / מלבי וכו') ועוגיות חלביות או פרווה (עוגיות אלפחורס / עוגת גבינה אפויה / עוגת מוס שוקולד וקפה וכו').
להזמנות:
קולקציית פסח ברשת מעדניות "סוליקה"
סוליקה
רשת מעדניות הבוטיק "סוליקה" נפתחה בשנת 2017, מתוך חלום ישן של השף אבי ביטון לחזור למטבח של סבתא שלו ולהגיש את המטעמים, הריחות וזיכרונות הילדות משכונת פרדס כץ. בכל בוקר מגיע צוות המטבח והשף ביטון ומבשלים אוכל טרי ואיכותית מהמתכונים העתיקים של סבתא סוליקה, תוך כדי שימוש במתודות בישול עדכניות ובציוד מטבח מהטובים בעולם.
המטבח נשען על תוצרת מקומית בלבד ועובד עם מיטב ספקי הבשר, העופות, הדגים והחקלאים מהטובים בישראל.
המטבח נשען על תוצרת מקומית בלבד ועובד עם מיטב ספקי הבשר, העופות, הדגים והחקלאים מהטובים בישראל.
תגובות
הוסף רשומת תגובה