מוזיאון תל אביב לאמנות מרכז את פעילותו בזמן זה בשדה המקומי ומעצים את המחויבות המתמשכת שלו לאמנים ולאמנות בישראל!!!
הילה לולו לינ פרח כפר בירעים - תתקשר אלי יא מניאאק 2002
מוזיאון תל אביב מפנה זרקור אל האמנות הישראלית
מוזיאון תל אביב לאמנות מרכז את פעילותו בזמן זה בשדה המקומי ומעצים את המחויבות המתמשכת שלו לאמנים ולאמנות בישראל
המוזיאון הסגור לקהל המבקרים, פועל לקידום וחשיפה של אמנות ישראלית במרחב הדיגיטלי והפיזי
החל מתחילת השבוע הקרוב, המוזיאון יפרוץ את גבולותיו ויציג הקרנות חוצות של מבחר עבודות וידאו על מבנים מול בתי העיר במוקדים שונים ברחבי תל אביב
מהלכים נוספים של המוזיאון כוללים הזמנת שלושים אמנים ליצור סרטונים המתארים את פועלם האמנותי ואת מקורות ההשראה שלהם, פרויקט צילום תיעודי בחללי המוזיאון הריקים מאדם והשקת מיזם לרכישת אמנות ישראלית
מוזיאון תל אביב לאמנות סגר באופן זמני את שעריו לקהל המבקרים על פי צו השעה, עקב מגפת הקורונה. המוזיאון מרכז בזמן זה את פעילותו בשדה האמנות המקומי ויוצא עם תכנית חדשה הפורצת את המרחב הדיגיטלי ומסמנת את המחויבות המתמדת שלו לאמנים ולאמנות הנוצרת בישראל.
בעשורים האחרונים, בהם יותר ויותר נוכחויות פיזיות מומרות בעולם בנוכחויות דיגיטליות, מהווה המוזיאון את אחת הטריטוריות האחרונות הכרוכות באופן הדוק במפגש פיזי. בעוד מהפכת המידע והאינטרנט מאפשרים לספוג שלל תכנים וחוויות באופן וירטואלי, מבסס המוזיאון את ההכרח ואת האפשרויות של היות במקום. מול העיסוק המתמיד של המוזיאון ברעיונות והזרם הבלתי פוסק של מחשבה על העולם, על התרבות ועל האמנות, עומדת ברגע זה עצירה אד הוק, קטיעה באחת של המוזיאון כאתר ממשי, לאחר שסגר באופן זמני את שעריו לקהל המבקרים, על פי צו השעה. זהו רגע מרתק בו הופרדו זה מזה שני היסודות - הפיזי והוירטואלי- שהזינו באופן עשיר את האפשרויות ואת המהות של מושג המוזיאון, ומתעוררות שאלות חדשות-ישנות על טבעו בעידן דיגיטלי.
טניה כהן-עוזיאלי, מנכ"לית מוזיאון תל אביב לאמנות: "מוזיאון תל אביב לאמנות פועל כמעט 90 שנה כמוסד התרבות המוביל של העיר תל אביב-יפו. כאבן שואבת לפעילות ולשיח תרבותי ואמנותי, המוזיאון רואה עצמו כמחויב לקהילה המקומית יותר מתמיד בעת הנוכחית. על רקע הגלובליזם המתעצם בעשורים האחרונים, ולצד שיתוף הידע העולמי הנרחב בין מדינות בהתמודדות עם מגפת הקורונה, עולה גם החשיבות של המשאבים המקומיים, בהם כוחות יצירה ומחשבה. בתקופה ממושכת זו של ריחוק, הסתגרות וניכור, המוזיאון משמש כעוגן ומקום לחיבור מחדש, לגילוי, המשכיות ושייכות. צריכת התכנים הדיגיטליים של כולנו בזמן הזה והשימוש המרובה במסכים, אינם יכולים להחליף את החוויה הממשית של צריכת אמנות. אנו רואים חשיבות רבה ביציאה אל המרחב הפיזי, באמצעות הקרנת אמנות בחוצות העיר, ובפעולות יזומות עם קהילת האמנים המקומית.“
דורון רבינא, אוצר ראשי, מוזיאון תל אביב לאמנות:" מגפת הקורונה, לא רק גובה חיי אדם, מרסקת כלכלות ומשתקת מדינות. המגיפה הזו מחוללת טלטלה גם בתפיסת האדם את עצמו, את יחסו אל המוכר ואל הלא ידוע, וחושפת את שרירותן או את שבירותן של הנחות יסוד רבות. זהו אירוע שמערטל באופן אוניברסלי ,אבל גם הפרטי ביותר, את ה׳אנושי׳ מהרבה חגורות בטחון. זהו רגע שכופה עלינו את מה שהאמנות מתעניינת בו תמיד, ואף שואפת לחולל אותו: חוסר יציבות, רפלקסיה על תפיסות עולם, שייכות וניכור לסדרים קיימים, לשקר ולאמת. אין סיבה, או אפשרות, שהמוזיאון לא יעצור לחשוב ולהתבונן על המשמעות הגלומה ברגע הזה.״
"דרך מרפסת" - הקרנות וידאו מאוסף המוזיאון מול בתי העיר
מוזיאון תל אביב לאמנות שנאלץ לסגור את שעריו בעקבות מגפת הקורונה, יוצא אל המרחב הציבורי ויקרין עבודות וידאו נעות מאוסף המוזיאון על קירות מבנים מול מרפסות וחלונות בתי העיר. ההקרנות ייערכו בערבים באזורים שונים ברחבי תל אביב, הודעות על מועד ההקרנות ומיקומים יישלחו לתושבים.
העבודות עוסקות בקביעת מנגנונים ושיבושם, בשימוש בסימנים מוסכמים בתרבות, ובבדיקת מיקומו של הגוף האנושי ביחס לפוליטי ולאישי. הקרנת העבודות על קירות העיר העירומה, בעת הזאת, מטעינה אותן מחדש ומחזקת את הגרעין הטראומטי הטמון בכל אחת ואחת מהן.
אמנים: בן הגרי, ראפת חטב, הילה לולו לינ פרח כפר בירעים, אלונה רודה, גלעד רטמן
סרטוני אמנים
פרויקט זה מפנה מבט אל העשייה האמנותית של אמנים ישראלים, באמצעות הזמנה ליצור באופן עצמאי סרטונים קצרים, שיועלו בפלטפורמות הדיגיטליות של המוזיאון ויאוגדו בהקשר אחד.
המוזיאון פנה לשלושים אמניות ואמנים, בהצעה ליצור היכרות עם עולמם, עם האמנות שלהם, אבל גם עם חומרים שהם יקרי ערך עבורם ומהווים השראה או מקור להתייחסות, עוטפים את חייהם ואת המעשה האמנותי שלהם. בין האמנים: רותי סלע, יעל פרנק, נמרוד גרשוני, ישראל קבלה, נעמה צבר, ליאור ווטרמן, שי לי הורודי ואחרים.
מוזיאון סגור – פרויקט צילום תיעודי
הצלמת ורדי כהנא מצלמת את חללי מוזיאון תל אביב לאמנות הריקים ממבקרים בזמנים אלו. מוזיאונים בעולם סגרו את שעריהם לקהל, אך מתקיימת בהם פעילות מתמדת של בקרה, שימור ותחזוקה. ורדי מצלמת את חללי תצוגות הקבע, על יצירות האוספים שכוסו בכדי להגן עליהן בזמן שהמוזיאון סגור, וכן בגלריות המציגות תערוכות מתחלפות שנפתחו ונסגרו מיד עם פרסום התקנות החדשות. הפרויקט חושף את הנסתר מעין הציבור ואת הרגע הנדיר, בעל האיכות התיעודית ההיסטורית, של המוזיאון בשעה של מגיפה עולמית.
רכישת אמנות ישראלית
המוזיאון משיק מיזם חדש לרכישת אמנות ישראלית בשיתוף עם רבקה סאקר ועוזי צוקר, מיזם זה יהווה תרומה ייעודית שנתית לרכישת אמנות ישראלית ויתקיים במקביל לפעילות השוטפת של קבוצת הרכישה שרוכשת מדי שנה עשרות עבודות של אמנות ישראלית עכשווית להעשרת אוספי המוזיאון.
תגובות
הוסף רשומת תגובה