שאול בן אדרת בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול צילום דניאל לילה
מתכונים לפסח- לקט ישראל
מנה ראשונה:
קניידלך ממולאים בכבד עוף (מזרח אירופה)
באדיבות השף ישראל אהרוני
מרכיבים:
לקניידלך:
·
400
גרם קמח מצה
·
4 ביצים
·
4 כפות
שומן אווז מותך או שמן קנולה
·
חצי
כוס פטרוזיליה קצוצה
·
מלח,
פלפל שחור טחון טרי
·
5-4
כוסות מים
למילוי:
·
חצי
ק“ג כבד עוף טרי, מנוקה מגידים
·
1 בצל
גדול קצוץ דק
·
5 כפות שומן אווז מותך או שמן קנולה
·
מלח,
פלפל שחור טחון טרי
אופן
ההכנה:
מכינים
את מילוי הכבד:
·
שמים
2 כפות שומן במחבת טפלון רחבה.
כשהשומן
חם מאד, מכניסים פנימה את הכבדים
המנוקים,
צורבים ומטגנים כשתי דקות מכל צד, עד שהם שחומים יפה, אך עדיין ורודים
מבפנים.
מעבירים לקערה.
·
מוסיפים
את יתרת השומן למחבת, וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, מלח ופלפל ומטגנים
את הבצל
כחמש דקות, עד שהוא מזהיב יפה. כשהכבד קר לגמרי, קוצצים אותו בסכין חדה,
מערבבים
עם הבצל הזהוב.
מכינים
את הבצק:
·
מערבבים
את כל החומרים בקערה ולשים לבצק אחיד וחלק. מכסים בניילון ומקררים שעה.
מכינים
את הכדורים:
·
צובטים
מהבצק פיסות בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מגלגלים לכדורים חלקים
ויפים.
באצבע רטובה עושים בכל כדור גומה רחבה ככל שניתן, עם דפנות דקות, ממלאים
בכפית
את מילוי הכבד, סוגרים את הכדור, מחליקים ומגלגלים אותו לכדור יפה.
·
מבשלים
את הקניידלך בסיר גדול עם הרבה מי מלח )לא את כל הכדורים בבת אחת( כעשר
דקות
ומסננים. בערב הארוחה, מכניסים את הקניידלך המבושלים למרק הצח לחימום של חמש דקות ומגישים.
מנה עיקרית
בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול
באדיבות השף שאול בן אדרת
מרכיבים:
·
3 בצלים
לבנים גדולים
·
3 בצלים
סגולים גדולים
למלית:
·
2 כוסות
אורז מבושל
·
3 כפות כוסברה קצוצה
·
כפות נענע קצוצה
·
3 כפות
חמוציות מיובשות
·
3כפות צנוברים קלויים
·
3 כפות שמן זית
·
מלח
ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
·
2 כפות
רכז רימונים
·
2 כפות
סילאן
·
1 כוס מיץ תפוחים
·
2 כפות
רסק עגבניות
·
מלח
ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מכינים את הבצלים למילוי:
·
יוצרים
חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים
את הבצלים 10 דקות לריכוך חלקי. מצננים
מעט ומפרידים לגלדים. נפטרים מהגלדים
הקטנים.
ממלאים, מסדרים בסיר ומבשלים:
·
מערבבים
את חומרי המלית בקערה גדולה ומתבלים במלח ופלפל. ממלאים את גלדי הבצל
במלית ומסדרים בצפיפות בסיר רחב.
·
מערבבים
את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים על הממולאים ומביאים לרתיחה. מכסים
ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שמחצית
מהנוזלים נספגים בבצלים. מגישים חם.
·
אפשר
לשמור במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני ההגשה.
קינוח
כוסות קרם וניל עם תותים וקראנץ‘ שקדים
מתכון של גל סנדלר קאראסיק נטורופתית, מומחית
להרזיה ובעלת הבלוג אוכל, בריאות ומה שבניהם.
מרכיבים (ל-10 כוסות):
לקרם:
·
2.5 כוסות קשיו טבעי
·
2 כוסות
חלב קוקוס איכותי
·
2/1 כוס חמאת קקאו מומסת
·
2/1
כוס מייפל אמיתי
·
כפית
תמצית וניל
לציפוי:
·
12 תותים
קצוצים לחתיכות קטנות
לקראנץ‘ שקדים:
·
2/1
כוס מייפל אמיתי
·
4/3
כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
לקרם:
·
מכניסים
הכל לבלדנר וטוחנים ממש ממש טוב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
·
מעבירים
ל-10 כוסות הגשה ומכניסים לקירור של לפחות שעתיים
לקראנץ‘ שקדים:
·
מחממים
תנור ל- 180 מעלות
·
מערבבים
את המייפל והשקדים היטב, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים עם כף לשכבה דקה
ואחידה
·
אופים
7 דק‘ עד שמתקבל צבע ממש זהוב.
·
מצננים
לחלוטין ובעזרת הידיים שוברים לחתיכות קטנות
להרכבה:
·
כל כוס
קרם מניחים כף של תותים קצוצים ומסדרים קראנץ‘ שקדים
@שולמית_אטיאס
תגובות
הוסף רשומת תגובה