לרגל חג הפסח וחול המועד, המותג מאסטר שף
מציע מנה חגיגית, המתאימה לארוחות החג: אוסובוקו
טלה ברוטב טריאקי על מצע אורז וירקות, מנה חגיגית שמקשטת את השולחן ומפנקת את כולם
.
רכיבים:
· 5 כפות שמן זית
· 4 בצלים חתוכים לרצועות
· 2 יחידות גדולות או 4 בינוניות של אוסובוקו טלה
· כף שטוחה כורכום
· כפית כמון
· כפית מלח
· כפית פלפל שחור גרוס
· 2 כפות רוטב סויה של מאסטר שף
· חצי כוס טריאקי של מאסטר
שף
· 2 כוסות גזר גמדי
· 3 כוסות מים לחלק הראשון של התבשיל
· כוס יין לבן
· 1 כוס אורז בסמטי מאסטר שף
· 2 כוסות מים לחלק השני (כשמוסיפים את האורז)
· חצי כוס פטרוזיליה לקישוט לפני ההגשה
אופן ההכנה:
בסוטאז' רחב מניחים שמן
זית ובצלים, מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את האוסובוקו, הופכים צד לאחר 5 דקות
ומוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל, הסויה, והטריאקי, מוסיפים 2 כוסות גזר
גמדי, 3 כוסות מים וכוס יין, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה
וחצי (אם חסר נוזלים ניתן להוסיף עוד כוס מים).
לאחר שעה מוסיפים 2 כוסות מים מביאים לרתיחה מוסיפים כוס אורז
מערבבים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה עשרים דקות נוספות. מגישים על צלחת הגשה שטוחה
ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה טרייה.
חג שמח!
@שולמית אטיאס
תגובות
הוסף רשומת תגובה