חוגגים ט"ו בשבט עם מנה מהטבע
"משק
אחיה" והשף דוד ביטון מגישים:
טרטר בר ים בשמן זית עם סלט
ים תיכוני
השף דוד ביטון צילום ענת פייזר
יצרנית שמן הזית הישראלי המובחר "משק
אחיה", המתמחה בייצור שמן זית הנחשב לשמן הזית הטוב בישראל, מגישה לרגל ט"ו
בשבט, יחד עם השף דוד ביטון, מנה נפלאה, צבעונית וחגיגית, של טרטר בר ים
בשמן זית, בסגנון סשימי, עם סלט ים תיכוני רענן ועשיר בטעמים. המנה קלה להכנה,
מקסימה ביופייה, תקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה אמיתית של הטבע.
ט"ו בשבט שמח!
מצרכים (לכ-4 מנות):
240
גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות
20
גרם שמן זית קורנייקי של "משק אחיה"
4
מלפפון מיני
2 עגבניות
מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים
4
צנוניות חתוכות לקוביות
4
פרחי כרובית
1
בצל סגול
1/2
לימון
1 כף
עירית קצוצה
מעט
עלי טימין
קורט
מלח
קורט
פלפל שחור
מיץ
מליים אחד
1 כף
שומשום קלוי
אופן
הכנה:
1.
פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של
סשימי.
2.
במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה
קלה.
3.
חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את
הלימון והבצל הסגול. מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה ומוסיפים שמן זית, עירית,
טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.
4.
מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.
5.
מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף
ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים.
אופים עם תיונים!
באדיבות ויסוצקי.
צילום רחלי קרוט.
ביסקוטי חמדת השקד עם סילאן ושקדים
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
תוכן מ-2 תיונים של חליטת תה שקדים (התערובת עצמה, ללא השקיק)
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סילאן
קליפת תפוז מגורדת דק
3 ביצים בגודל M
1/2 כוס שקדים שלמים
אופן
הכנה:
- בקערה גדולה שמים את כל
המצרכים, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים עם כף עץ או בעזרת הידיים עד שנוצר בצק מגובש.
זה בסדר אם הוא דביק ורך.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים בעזרת ידיים רטובות ומעצבים כל בצק למלבן בגובה
4-5 ס"מ בדומה לכיכר לחם. אם הבצק יוצא טיפה רך מדי אפשר להוסיף 2 כפות קמח.
- מניחים כל בצק על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך
40 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והכיכר יציבה.
- מצננים את 2 הכיכרות עד שהן קרות לגמרי. אפשר בחוץ במשך 30-40 דקות או 20 דקות
במקרר.
- פורסים את הכיכרות לפרוסות דקות או עבות, בהתאם להעדפה שלכם, ומניחים את הפרוסות
על תבנית תנור עם נייר אפייה. אין צורך לשמור על מרווחים כי העוגיות לא תופחות.
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהביסקוטי מעט
מזהיבים ומתייצבים.
- שומרים בקופסה סגורה על השיש.
הערות
ושדרוגים
- ניתן להוסיף לבצק 1/2 כוס של תוספות בנוסף לשקדים. הנה כמה
אופציות: פירות יבשים קצוצים גס, גרידת לימון, מעט קינמון או שוקולד צ'יפס.
- לביסקוטי שוקולדים ממירים 4 כפות מהקמח בקקאו איכותי.
- רוצים לשדרג? ממיסים 100 גרם שוקולד מריר וטובלים חצי מהביסקוטי בשוקולד. את
הביסקוטי המצופים מומלץ לשמור במקרר בקופסה סגורה כדי שהשוקולד לא ימס.
עוגת פירות יבשים נוסטלגית
מצרכים
(עוגת אינגליש קייק גדולה):
3 ביצים בגודל L
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל איכותית
קליפת תפוז מגורדת דק
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים רותחים
1 ו-1/3 כוס קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
תוכן של 2 שקיקים מחליטת סיידר & נשנושי פירות
תוכן של 2 מעטפות נשנושי פירות
1 כוס פירות יבשים לבחירתכם
אופן
הכנה:
- פותחים שקיק תה אחד
ומערבבים את התערובת שבתוכו עם 1/4 כוס מים רותחים. מניחים בצד כדי שהמים יצטננו
מעט.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את הביצים והסוכר ומקציפים במשך 5 דקות.
- מוסיפים חלב, וניל, גרידת תפוז ושמן ומקציפים דקה נוספת. מוסיפים את המים עם התה
ומקציפים כמה שניות.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואת תוכנו של שקיק התה הנוסף (מבלי לחלוט במים) ומערבבים
עד שהקמח נטמע בבלילה.
- קוצצים את הפירות היבשים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים לבלילה. מערבבים
בעדינות.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת היטב, ומפזרים מעל את נשנושי הפירות
של ויסוצקי.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם
המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
הערות
ושדרוגים
- ניתן להוסיף לעוגה 1/4
כוס אגוזים קצוצים גס.
- לגרסת פרווה ממירים את השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
- רוצים לשדרג? מפדרים את העוגה, אחרי שהיא מצטננת, באבקת סוכר עם מעט קינמון.
מתכון עוגת פירות יבשים, באדיבות ויסוצקי צילום רחלי קרוט
פותחים שנה
בריאה ברשת טיב טעם
עם מבצעי
בריאות
ומבצעי טו בשבט
משתלמים
רשת טיב טעם
תצא עם תחילת השנה האזרחית החדשה: 2021, בחגיגת
בריאות תחת הסלוגן 'פותחים שנה בריאה
בטיב טעם – תעשו RESTART לגוף ולנפש'.
החגיגה תכלול מבצעי
בריאות לחברי מועדון על מגוון רחב של מוצרים מובילים, לדוגמא:
משקה וויטריז אורז שקדים/אורז/ש.שועל
3 יח ב-30 ₪ בלבד, פסטה ללא גלוטן "ברילה" השני ב-50% הנחה,
מוצרי ניקוי אקולוגיים "אקופרנד" השני ב-50% הנחה, טופו
"וילר" 300 גר' ב 8.90 ₪, מגוון פירות וירקות קפואים
"סנפרוסט" השני ב-50% הנחה,
מגוון תחליפי גבינה וממרח חמאה "וגה"
השני ב-50% הנחה, מגוון
פירות יבשים אורגניים
"הרדוף" השני ב-50%
הנחה, פרימור מיץ אשכולית אדומה/תפוזים סחוט 1 ל' 2 ב-20 ₪ בלבד ועוד...
בנוסף, במחלקות
הבריאות 'עדן טבע' שבסניפי טיב טעם ייערך
מבצע לחברי מועדון - 50% הנחה על הפריט
השני בקניית וויטמינים ותוספי תזונה (הזול מבין השניים).
מחלקות
"עדן טבע" קיימים בסניפי טיב טעם: אשדוד, אשקלון, באר שבע, הרצליה,
נתניה, חוצות המפרץ, ראשל"צ מזרח, רמת החייל, רחובות וקיסריה.
כמו כן לקראת
חג ט"ו בשבט יערך בטיב טעם מבצע על מגוון פירות יבשים ופיצוחים ארוזים - מוצר שני ב-50%
הנחה לחברי מועדון.
המבצעים יערכו
בכל סניפי טיב טעם ובאתר טיב טעם בקליק החל מה 11.1 עד 14.2
עדן טבע טיב טעם.
צילום יורי אבקו
לרגל ט"ו בשבט:
כל מה שצריך
לדעת על אגוזים ותרומתם לטיפוח השיער
המותג
האורגני ecoLove מציג:
סדרת טיפוח
טבעית לשיער פגום/יבש/ שעבר החלקה
מבוססת על אגוזים: שמפו, מרכך ומסכה לשיער
קולקציה כחולה
צילום דן לב
לרגל חג ט"ו בשבט,
הנחשב לחג העצים והצמחים מותג הטיפוח
האורגני ecoLove (אקו לאב), מותג הבית של
חברת אורגניקזון, המתמחה במוצרי טיפוח וקוסמטיקה אורגניים, מציג סדרת טיפוח טבעית
לשיער פגום, יבש או לאחר החלקה.
הסדרה מבוססת על אגוזים וכוללת 3 מוצרים: שמפו, מרכך ומסיכה לשיער, מתמציות שמנים אורגניים: מקדמיה, שיאה וארגן.
אגוזים נחשבים למקור בריא
ועשיר המכילים חומרים המסייעים בשמירה על הבריאות,
כמו: סיבים, ויטמינים ומינרלים, סידן וברזל. ידוע למשל כי
שמני אגוזים עשירים בנוגדי חימצון, בויטמינים ובחומצות שומן חיוניות, ומהווים
מקור טבעי לויטמינים A ו E- וכך מסייעים בעיכוב תהליכי
חמצון, מיטיבים עם השיער ומטפחים אותו. כך למשל שמן אגוזים אחראי על ברק
וחיוניות השיער תוך שמירה על הקצוות ועל לחות הקרקפת. שמן שיאה המכיל ויטמין E מסייע בחיזוק, ריכוך ושיפור תהליך
צמיחת השיער. שמן מקדמיה מזין ומחזק את זקיקי השיער – מתאים גם לטיפול בנשירת השיער. וכמובן שמן ארגן, המפורסמם
בזכות ויטמין E וחומצות השומן אומגה המספקים לחות והגנה, השמן תורם לחיזוק והרגעת
קצוות מפוצלים ועור הקרקפת.
הקולקציה
האורגנית של ecoLove מבוססת על היתרונות הבריאותיים והעשירים של
האגוזים, מתאימה בעיקר לטיפול וטיפוח אינטנסיבי, לשיער פגום, יבש או לשיער שעבר החלקה. הסדרה בעלת פורמולה עשירה ברכיבים אורגניים: מקדמיה, שיאה, ארגן, שמן חוחובה, שמן קוקוס, שמן זית וכן אלוורה,
קלנדולה וקמומיל.
המוצרים אינם מכילים מלחים וזאת על מנת להגן על תוצאות ההחלקה, הם מעניקים
איזון מושלם בין אחוז גבוהה של רכיבים טבעיים ואורגניים לקבלת תוצאות מצוינות
לשיער מטופח, נעים למגע ובעל מראה בריא.
מוצרי הקולקציה ללא SLS , ללא פראבנים ללא רכיבים פטרוכימיקלים ללא רכיבים מן החי – מאושר vegan friendly לא
נוסה על בעליי חיים, מיוצר בישראל בסטנדרטים בינלאומיים.
מחירים מומלצים לצרכן:
שמפו -34.9 ₪ (500ml)
מרכך – 34.9 שח ( (500ml
מסכה- 44.9 ₪ (350ml)
ניתן להשיג את מוצרי
הקולקציה ב: ניצת הדובדבן, שופרסל גרין, אניס, טבע קסטל, עדן טבע מרקט, טיב טעם,
פוליצר, סטופ מרקט, מכבי פארם, בתי טבע ובתי מרקחת נבחריים, אתר סופר פארם ובאתר
'בשבילנו - מוצרים טבעיים באהבה'.
https://bit.ly/39pEz53
לרגל חג ט"ו בשבט חברת אורגניקזון מציעה:
מתכון טבעוני להכנת עוגיות עם ריבה
מתכון לעוגיות עם ריבה של ויגן יעל בלוגרית טבעונות וכושר, צילום ויגן יעל
לרגל החג
ט"ו בשבט, שחל השנה ב 27.1, חברת אורגניקזון, מציעה מתכון להכנת עוגיות עם ריבה.
זהו
מתכון טבעוני ולכן ניתן להגיש את העוגיות בכל ארוחה ובזכות השימוש בנייר האפייה האורגני
של המותג If you care - גם שומר על איכות הסביבה. נייר
האפיה עשוי מנייר איכותי שלא הולבן בכלור, נקי מכימיקלים המזיקים לאדם ולסביבה. לנוחות השימוש, נשלף
אחד אחד, בעל ציפוי סיליקון טבעי, חומר הנמצא בשפע בטבע ואינו רעיל. מצוין לאפייה ובישול ללא צורך בשימון, ניתן לשימוש חוזר ומתאים
למיקרו ולתנור, ללא גלוטן, ניתן להשליך לקומפוסט.
המתכון
באדיבות: -The Vegan Yael יעל הטבעונית
מצרכים
לבצק:
3.5 כוסות קמח כוסמין לבן
2.5 כפיות אבקת
אפייה ללא אלומיניום
2 כפות סוכר קנים
180 גר׳ חמאה טבעונית קרה (מומלץ של ויגן צ׳ויס) לחתוך לקוביות קטנות
6 כפות חלב סויה- להתחיל עם 4 ואם חסר להוסיף
מצרכים
לריבה:
כוס פירות קפואים (מומלץ בתותים ואוכמניות)
3/4 כוס סוויטאנגו (ממתיק תחליף לסוכר) או סוכר קנים
כפית אגר אגר (לא חובה)
אופן ההכנה: לערבב את הבצק עם הידיים עד שנהיה אחיד, מתקבל בצק נח וגמיש. במידה והבצק נשאר פירורים,
יש
להוסיף עוד נוזלים.
לרדד בין 2 ניירות אפייה של אורגניק זון , לקרוץ עיגולים או צורות שרוצים. לחמם תנור ל- 170
מעלות ולאפות 10 דק' בלבד.
להכנת
הריבה, בסיר קטן נרתיח את הפירות עם הסוכר על אש נמוכה, עד שזה מגיר נוזלים. נערבב
מידי פעם למשך חצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים וכבר לא נראה את הפרי בשלמותו. נוסיף
כפית אגר אגר .
נמלא את העוגיות בריבה
ולאלה שרוצים להמתיק מעט יותר, מומלץ לפזר מעל העוגיות
אבקת סוכר.
מומלץ
לאחסן בצנצנת או בשקיות בנייר סגורות היטב במקום מוצל וקריר.
ניתן
להשיג ברשתות הטבע: ניצת הדובדבן, שופרסל גרין, אניס, טבע קסטל, טיב טעם, בתי טבע,
בתי מרקחת נבחרים, אתרי פארם וטבע אונליין, אתר "בשבילנו" ובאתר סופר
פארם.
'בשבילנו
– מוצרים טבעיים באהבה'
http://bit.ly/ifyoucare-organiczone
פעילות הגן הבוטני האוניברסיטאי לרגל ט"ו בשבט.
הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים יקיים לרגל ט"ו בשבט פעילות מיוחדת מקוונת לכל
המשפחה בה ילמדו על החיים המסתוריים של העצים
האגם בגן הבוטני. צילום תום עמית
ט"ו בשבט הוא הזדמנות לחגוג וללמוד את העצים שסביבנו!
אנחנו תלויים בהם לחלוטין, אך רובנו לא יודעים עליהם כמעט דבר.
האם ידעתם שעצים מתקשרים אחד עם השני דרך השורשים שלהם?
לכבוד החג הכי ירוק מזמין הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים את כל המשפחה, קטנים כגדולים, ללמוד על החיים המסתוריים של העצים.
במרחב וירטואלי מיוחד לילדים שהושק בגן הבוטני ילמדו על חלקי העץ השונים- השורשים, הגזע, העלים, הפרחים, הפירות והזרעים.
בעזרת סרטוני הדרכה, ניסויים ביתיים וסיפורים יגלו כולם איך העצים מתקיימים.
מי שיכנס למרחב הווירטואלי של הגן יוכל להתנסות בדרכי הפצה של זרעים, למצות כלורופיל מעלים, ללמוד מהם ייחורים וגם להכיר את פרח היומולדת של האישי שלו!
הצטרפו למסע מרתק שמתחיל מתחת לאדמה ומגיע עד צמרות העצים. הקלידו בגוגל Botanickids.com
הגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם הוא פנינה של טבע בלב ירושלים. הגן פועל כמרכז חינוכי ומחקרי ומכיל אוסף מגוון של צמחים מכל העולם בתצוגה גיאוגרפית. הגן הינו מוקד לבילוי, לתיירות ולאירועי תרבות כמו גם מרכז לחינוך, הדרכה ומחקר. זהו הגן הבוטני הגדול בישראל, שטחו משתרע על פני 120 דונם, ובו אוסף הצמחים החיים הגדול ביותר בישראל ובמזרח התיכון. בגן גדלים יותר מ- 6600 מינים וזנים של צמחים שונים מכל העולם, המוצגים בשש חלקות גיאוגרפיות (אפריקה הדרומית, אירופה, אמריקה הצפונית, אוסטרליה, מרכז וקדמת אסיה והים התיכון). חלקות הגן מדמות את נופי הצומח של כל אזור ומציגות מראות ופריחה מרהיבים לאורך כל השנה.
בחלקת אסיה תוכלו ליהנות מאבות הבר של עצי הפרי וביניהם אגסים ותפוחים. בפינת פרחי החודש שלל פרחי בצל ופקעת, בחלקת דרום אפריקה צומחים פרחי אלווי מרהיבים ובחלקת אמריקה ואירופה ניתן ליהנות ממופעי סוף השלכת קסומים.
סיור בחממה הטרופית החדשה בגן מכניס אותנו לתוך פנינת יופי טבעית בה ניתן לגעת, להריח ולפעמים אפילו לטעום את הצמחים ופירותיהם. בחממה הטרופית כ-300 מיני צמחים שונים ומיוחדים בעלי צורות, צבעים ושימושים שונים ביניהם צמחים בסכנת הכחדה, עצי בננה מרהיבים, שיחי קפה, סחלבים וקקטוסים החממה מחולקת לשני אזורים: הראשון הגדול הוא אזור טרופי, בעוד החלק השני הוא אזור המדבר; שניהם מאופיינים בצמחייה עשירה המותאמת לאקלים לפי אזורים גיאוגרפיים בעלות סביבות אקולוגיות המציגות מנעד גדול של בתי גידול.
הגן הבוטני גבעת רם 02-6794012
ב www.jbgculture.com ובפייסבוק
תגובות
הוסף רשומת תגובה