זהב ירוק: האבוקדו הפך ליבול הכלכלי בארץ,
היבול הכפיל עצמו בשנה האחרונה.
חקלאים: "אבוקדו-מלך החקלאות"
כנס מיוחד- האבוקדו הוא המלך יתקיים בתערוכת משוב 14-15.6
עם הכפלת היקף המכירות, רווחיות של כ 8,000 ₪ לדונם, יצוא מסיבי וצמיחה של מאות אחוזים במכירת המוצר החדש 'אבוקדו מוכן לאכילה' האבוקדו הופך לגידול המוביל והפופולארי בישראל!
ענף האבוקדו נמצא בפריחה חסרת תקדים, המחיר הגבוהה, הרווחיות, הביקוש לפרי הירוק עולה בלי סוף והוא הפך לפופולרי יותר מאי פעם. השוק המקומי התחזק בצורה דרמטית כשבשנה שעברה היקף המכירות עמד על 150 אלף טון והשנה הצפי הוא ל- 270 אלף טון, כמעט כפול!. בשל פריחת האבוקדו יתקיים מושב מיוחד בנושא במסגרת תערוכת החקלאות המובילה בישראל- אגרומשוב ב 14-15.6 בבנייני האומה. תערוכת אגרומשוב נחשבת לזו שזיהתה את הפוטנציאל באבוקדו כבר לפני שנים אז ייסדה את המושב, שכעת הפך פופולארי לאור נסיקת הגידול.
רמי כהן, מגדל אבוקדו מהבולטים במדינת ישראל המתגורר בקיבוץ מגל ציין: "חקלאי שרוצה לדאוג לרווחיות שלו, רוצה להתפרנס בכבוד ולחיות טוב – שיגדל אבוקדו! נכון להיום זהו הגידול החוקי הכי רווחי בארץ, הגידול מתרחב משנה לשנה והביקוש בהתאם, האבוקדו הוא בהחלט המלך של החקלאות". יצוא האבוקדו נמצא במגמת עלייה כללית בשנים האחרונות והאבוקדו נחשב כיום בישראל לפרי הייצוא השני בחשיבותו אחרי ההדרים. כאשר ישראל מייצאת מעל 45% מהיבול ונחשבת לאחת מהיצואניות המובילות של אבוקדו מאזור המזרח התיכון. עלייה זו היא בעקבות עליית הצריכה בשוקי היצוא והרחבת שטחי הגידול בישראל. בעשור האחרון כמות ייצוא האבוקדו הוכפלה.
בישראל מגדלים זנים שונים של אבוקדו בהתאם לסוגי הקרקעות והאקלים באזורים השונים. בין הזנים העיקריים שמגדלים בארץ: האס, אטינגר, פיקרטון, ריד, גליל ועוד. האבוקדו גדל בארץ מהצפון (ראש הנקרא וקיבוץ דן) ועד הדרום (עוטף עזה), לרבות עמק הירדן, גלאון וכד'. האבוקדו נחשב גידול טרופי מבחינת יחס אקלים וטמפרטורה, והוא גידול שזקוק למים -והרבה. באמצעות טכנולוגיות טובות וידע מקצועי שקיים בארץ, מתאפשר גידול הפרי באזורים השונים, בין השאר תוך שימוש במים מושבים וניצולם להשקיה. בכל שנה מתווספים 10,000 דונם של נטיעות חדשות.
הלהיט החדש ברשתות השיווק כיום הוא אבוקדו בשל מוכן למאכל, כך שלא נדרשת המתנה להבשלתו. במהלך השנה האחרונה צמחו מכירות האבוקדו הבשל מ 2% בלבד ל 15% והצפי הוא שבשנה הבאה ייצמחו מכירות המוצר המוכן לאכילה ל 50% ממכירות האבוקדו!. "זה האידיאל מבחינת הצרכן" אומר רמי כהן ומוסיף: "מחודש נובמבר עד סוף מאי רוב האבוקדו שנמצא על המדפים הוא איכותי וטוב. אך בעונות הקצה – יוני עד אוגוסט, עדיף לקנות מהמדף פרי מוכן לאכילה ולא את הפרי הקשה שסיכויו להבשיל נמוכים יותר" לדבריו, אם בכל זאת אתם רוצים לקנות פרי שיבשיל בבית יש לבחור על פי העיין- פרי עגול, גדול, ירוק מאוד ונראה "כך מזהים אבוקדו איכותי".
כנס האבוקדו המתקיים פעם נוספת בתערוכת אגרומשוב שתציין השנה 30 שנים להיווסדה, מוכיח שיש לחזק את הענף כענף מוביל בחקלאות בישראל ויש להרחיב את שטחי הגידול ולחזק אותו גם בשנים הבאות.
לאחר שנה וחצי ללא אירועים ופעילות חקלאית שגרתית יתקיים האירוע הראשון בעידן הפוסט-קורונה, תערוכת אגרומשוב 2021 המזמינה לחוויה יוצאת דופן של חקלאות ישראלית במיטבה ורשימה ארוכה של חידושים כאשר התערוכה מגיעה לראשונה לבירת ישראל ותתקיים בתאריכים 14-15.6 בבנייני האומה בירושלים. בתערוכה יהיה דוכן "קפה אבוקדו", בו ניתן יהיה לשבת, ללמוד על גידולי האבוקדו, ליצר שותפות עסקית, ליהנות מאבוקדו בשל למאכל וכן מקפה איכותי
תגובות
הוסף רשומת תגובה