אביבי
מטבחים, מותג המטבחים המוביל בישראל,
מציג
ט"ו בשבט במטבח
להכניס
את הירוק הביתה - אביבי מטבחים מציגה מטבח בהשראת ט"ו בשבט
גוונים
של עץ טבעי וגם פינות מיוחדות יעודיות להצבת עציצים לשילוב של ירוק וצמחייה. מכניסים
את הטבע הביתה
ט"ו
בשבט הוא הזדמנות נפלאה להכניס את הטבע הביתה. טרנד "הכנסת הטבע הביתה"
הוא אחד הטרנדים המובילים בעולם העיצוב לשנת 2022
בסגנון
העיצוב הטבעי נמצא מוטיבים של שימוש בעץ טבעי על כל גווניו ושילוב של טבע ירוק וצמחייה
כחלק מהעיצוב בכל חדרי הבית ובכללם במטבח.
"השימוש
בחומרים טבעיים ושילוב של ירוק בבית בכלל ובמטבח בפרט משדר גם עושר וגם פשטות",
כך לדברי שלומי כהן המעצב הראשי של אביבי מטבחים, "את המשטחים וארונות המטבח
החלקים מחליפים בטרנד החזרה אל הטבע, משטחים מחומרים טבעיים בעלי מראה עוצמתי
ואקזוטי, כמו משטחי בוצ'ר מרגשים, המקנים תחושה של טבע. פינות ייעודיות במטבח להצבה
של עציצים בגדלים שונים מכניסים עניין, סוג של "ראיה ירוקה" בתוך הבית שמשתלבים
עם מגמה רחבה יותר שהיא חלק מהניסיון שלנו לאמץ אורח חיים מודע יותר לחברה
ולסביבה."
לחגוג ט"ו בשבט עם גלידה
ט"ו בשבט, חג הפירות היבשים והאגוזים, ורשת הגלידריות לג'נדה מציעה מגוון גלידות, שאומרות תודה לטבע על כל מה שהוא מציע
רשת הגלידריות לג'נדה מציעה מגוון גלידות בהשראת ט"ו בשבט, עם פירות יבשים, צימוקים, תאנים, תפוזים, אגוזי קשיו ועוד, שיכולים להשתלב באלגנטיות בארוחת החג הכי טעים שיש:
מלגה צימוקים – גלידה מליקר רום בשילוב צימוקים
גלידת קשיו מלוח – גלידת קשיו עם חתיכות קשיו ושוקולד לבן
גלידת וויסקי תאנים – גלידה בטעם וויסקי בשילוב קונפיטורת תאנים איכותית
וגלידת פאי תפוזים – גלידה ביסקוטית בשילוב קונפיטורת תפוזים
האג'נדה של לג'נדה היא לגלידה הכי איכותית וטרייה שיש ולכן בכל הסניפים שלהם מיוצרת הגלידה באופן יומיומי במקום. מעל ל-70 טעמים, הנעשים לפי הנוסחאות המסורתיות לג'ילטו איטלקי אמיתי ועם מיטב חומרי הגלם והפירות.
מחירים: החל מ-14 ₪ למנת ילדים, 18 ₪ למנה קטנה וקילו גלידה - 95 ₪
הג'ילטו של לג'נדה מבוסס על טהרת השמנת, החלב הטרי ומגוון חומרי גלם המיובאים היישר מאיטליה. את הטעמים האגדיים הם יוצרים עם התוספות הכי הכי, כמו אגוזי לוז מפיאמונטה, פיסטוקים מעולים, טרפלס שמייצרים לבד ושוקולד 100% אמיתי. בסורבה משתמשים בפירות טריים או קפואים מאיכות מעולה והיוגורט הוא יוגורט טבעי.
אודות רשת לג'נדה
לדודו מינה ואורי פינקלשטיין, חברי ילדות מנהריה, היה חלום לפני 20 שנה להקים בארץ גלידריה איכותית. אחרי השתלמות ארוכה באיטליה הקימו ב2001 את גלידריית לג'נדה, שמונה היום 21 סניפי גלידריות לג'נדה ושני סניפי פרוטבר לשייקים בפריסה ארצית ביניהם סניפי הדגל בתל אביב שדרות רוטשילד, ברחוב דיזינגוף ובנמל יפו, אליהם הצטרפו לאחרונה ארבעה סניפים חדשים בסינמה סיטי ראשל"צ , יס פלאנט ראשל"צ, קניון סינימול לב המפרץ חיפה ובקריית ענבים.
.
\מלגה צימוקים באדיבות לג'נדהט"ו בשבט הגיע: אילו פירות יבשים צריך להרחיק
מילדים?
לקראת ט"ו בשבט בארגון בטרם לבטיחות ילדים חברו
לבית החולים ספרא לילדים בהפקת סרטון המזהיר את ההורים ממתן אגוזים לילדים. ומה
לגבי שאר הפירות היבשים?
פירות יבשים, אגוזים, שקדים ושאר פיצוחים הם מסמלי
ט"ו בשבט. אלה אמנם נחשבים למזונות בעלי ערך תזונתי גבוה, אך כאשר מדובר בילדים
צעירים – הם עלולים להיות מסוכנים.
לקראת החגים הקרובים, ארגון בטרם
לבטיחות ילדים ובית החולים לילדים ספרא חברו לסדרה של סרטוני הסברה למניעת תאונות
ילדים שכיחות. הסרטון המיועד לט"ו בשבט מתמקד בסכנה בפיצוחים לילדים. ד"ר
משה אשכנזי, סגן מנהל בית החולים ומומחה ריאות, המשתתף בסרטון, מסביר כי ילדים
מתחת לגיל 5 נוטים לשאוף את המזון לקנה הנשימה. אגוזים, בוטנים ושקדים נוטים לחסום
את קנה הנשימה ולגרום לחנק ולכן אסור להגיש אותם לילדים, גם לא כשהם שבורים או
חתוכים.
ומה לגבי פירות יבשים?
הפירות היבשים הם דביקים ועלולים להיות
קשים ללעיסה לילדים קטנים בשלמותם. הסכנה גם במקרה זה היא שהם יישאפו לקנה הנשימה
ויגרמו לחנק. בארגון בטרם ממליצים להגיש לילדים מתחת לגיל 5 פירות יבשים ללא
גלעינים וכשהם חתוכים לחתיכות בהתאם ליכולות הלעיסה של הילדים. פירות קטנים כמו
צימוקים או חמוצים - אין מניעה לתת לילדים צעירים.
בארגון בטרם מדגישים כי בכל מקרה חשוב
לשמור על כללי אכילה בטוחה - אוכלים רק בישיבה, בהשגחת מבוגר וללא פעילות נוספת
במקביל.
הנחיות ארגון בטרם לט"ו בשבט בטוח:
- אגוזים, שקדים, בוטנים ופיצוחים - לא
נותנים לילדים מתחת לגיל 5, בין אם שלמים ובין אם בשברים. הדרך היחידה בה
ילדים צעירים יכולים לאכול אגוזים היא כשהם טחונים במרקם חלק לחלוטין (בממרח
או במאפה)
- פירות יבשים - במידה ויש גלעין,
מוציאים אותו. חותכים לחתיכות קטנות בהתאם ליכולות הילד.
- צימוקים, חמוציות - אין מניעה לתת
לילדים בשל גודלם הקטן.
- פירות וירקות קשים - בראשית האכילה
מומלץ לבשל או לרסק. עד גיל 5 חותכים לחתיכות המתאימות ליכולות הילד.
- פירות וירקות עגולים (מלפפון,
עגבניות שרי, גזר, ענבים) - חותכים לאורך.
·
מקפידים
על אכילה בישיבה, בהשגחת מבוגר וללא פעילות אחרת במקביל.
ט"ו בשבט
במוזיאון נחום גוטמן לאמנות
הזמנה לתערוכה
'הגן של הדברים' וסדנת יצירה
לכבוד חג האילנות מוזיאון
נחום גוטמן לאמנות מציע לקהל הרחב לבקר בתערוכת היחיד של האמנית מיטל
כץ-מינרבו: 'הגן של הדברים'.
המיצב של מיטל כץ-מינרבו (נולדה בישראל ב־1974, גדלה
בוונצואלה), "הגן של הדברים", הוא אתר רב־תכליתי: מקלט, מחבוא, מקדש,
שמורת טבע, מיטה, שמיכה ואתר סקואטינג. בלב המיצב שוכן "צריף גינון"
גדוש להתפקע בצמחיית בד תפורה ומצוירת, וסביבו, בחללים השונים, פזורות עבודות עם
מוטיבים המלווים את יצירתה: דמות אנדרוגינית של איש הקקטוס ההיברידי, צמחייה וכלי
גינה.
החוויה המוצעת בתערוכה היא של אתר חי ואורגני שמקיים
מחזוריות של נביטה, צמיחה, פריחה וקמילה, ופיסת טבע המוצבת בתוך התרבות. האמנית
המופקדת עליו מעבדת אותו ומגינה עליו מפני טבעו – לפרוץ גבולות, להתעלם מקווי־המתאר
ולחתור תחת סדר הדברים.
אבל טבעו הוא גם טבעה, שכן הפעולה האמנותית שלה היא פעולת
גרילה, התמרדות כנגד ההיררכיה האמנותית ופירוק האמנות והרכבתה מחדש: בד הציור,
שחוזר להיות בד רגיל, נצבע, נתפר, הופך לטבע דומם, זולג מחוץ למסגרת הציור וממלא
עד מחנק את הצריף.
כמו צמח שתר אחרי השמש, היא חותרת מתחת לדברים, מתחת לסדר, מתחת לאדמה ומתחת ומחוץ
לבד הציור.
התאוריה האקופמיניסטית שמלווה את עבודתה קושרת בין פמיניזם
לאקולוגיה ומציגה מודל להבנת יחסי הגומלין בין מכפיף לכפוף, כפי שנחשף בהקשרים
שונים בתולדות המחשבה המערבית: השילוש גבר-תרבות-מתיישב לעומת השילוש
אישה-טבע-יליד. אם פעולת הציור היא אנכית, זקופה וגברית, הרי שהעבודה של כץ-מינרבו
מתחילה מהקרקע וצומחת ממנה, לא רק כפעולת התנגדות אלא כטבע עצמו. המוזה שלה
שמחופשת לקקטוס תופרת טבע דומם מחוץ לציור.
את הביקור בתערוכה
מומלץ לשלב עם סדנה למשפחות לכבוד החג:
סדנת 'ט"ו בשבט'
יום שבת, ה-15 בינואר, בשעה 11:00
הפעילות
תפתח בסיור קצר ב'גן של הדברים' - תערוכת היחיד החדשה של האמנית מיטל כץ-מינרבו.
בהשראת
התערוכה ובהשראת החג יצרו המשתתפים קולאז' מעלים במגוון טכניקות.
* הפעילות מתאימה לגילאי 6-10
הרשמה לסדנה דרך אתר
המוזיאון.
שעות פתיחה במוזיאון:
ראשון - סגור | שני
ורביעי 10:00-16:00 | שלישי וחמישי 14:00-20:00 | שישי 10:00-14:00 | שבת
10:00-15:00
מחירי כניסה למוזיאון:
הכניסה לילדים עד גיל
18 ללא תשלום
מבוגר: 24 ₪ // גמלאי:
12 ₪ // סטודנט: 12 ₪ // תושב ת"א: 18 ₪
הכניסה למוזיאון תחת
מגבלות התו הירוק
מוזיאון
נחום גוטמן לאמנות, שמעון רוקח 21 נווה צדק ת"א |
טלפון: 03-5161970
עמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/gutmanartmuseum
אינסטגרם: Instagram.com/gutmanartmuseum
אתר הבית של המוזיאון:
http://www.gutmanmuseum.co.il
לקראת חג טו בשבט רשת טיב טעם יוצאת במבצע חגיגי בסניפיה
ובאתר המכירות "טיב טעם בקליק" במחלקת פירות יבשים ופיצוחים טבעיים
ורגילים עם מגוון עשיר במיוחד.
במסגרתו, תציע מוצר שני ב- 50% הנחה הזול מבניהם,
על מוצרי הפירות היבשים והפיצוחים הטבעיים ארוזים של
המותגים "ששון הקולה" ו"שקדיה", המשתתפים במבצע.
עוד מציעה, טיב טעם במחלקת הפירות היבשים: שלל פירות יבשים במשקל
כמו: קלמנטינה מיובשת, פסיפלורה מיובשת, ליצ'י, תפוח עץ ננסי, תאנים יבשות,
אננס טבעי פרוס מיובש (לא מסוכר), מישמש, קרמבולה מיובשת, שזיפים, בננה פרוסה ועוד.
המבצע החל מה- 11.1-14.2.22.
צילום: אלעד גוטמן,
מותג הקוסמטיקה פורץ הדרך חוה זינגבוים מציע לקראת טו בשבט
את סדרת מוצרי GREEN LAB 23 המבוססת על 23 ויטמינים, מינרלים ויסודות קורט הנמצאים ברכיב הכלורופיל
ובעלת תו ויגן פרנדלי
בנוסף, בימים אלו מותג הקוסמטיקה חוה זינגבוים מציע
אבחון אונליין, מעקב מקצועי ומשלוח תכשירים עד בית הלקוח
סדרת GREEN LAB 23 היא סדרת תכשירים חדשנית ופורצת דרך, המבוססת על נפלאות הטבע הירוק ומעניקה לעור שלנו את כל מה שהוא זקוק לו כדי לחיות: בריא, מאוזן, טהור וקורן.
מותג הקוסמטיקה פורץ הדרך חוה זינגבוים מציע טו בשבט את סדרת המוצרים לטיפול בייתי GREEN LAB 23 המבוססת על 23 ויטמינים, מינרלים ויסודות קורט הנמצאים בנוטרי קוקטייל הירוק, המורכב מ- עשב חיטה, תרד, פטרוזיליה ולמון גראס:
GREEN LAB 23 הינה סדרת תכשירים חדשנית ופורצת דרך המבוססת על מחקרים קליניים אשר בדקו את יתרונות הכלורופיל והוכיחו כיצד הוא מסוגל לשנות באופן דרמטי את בריאות עורנו.
כל תכשירי הסדרה מבוססים על פורמולה ייחודית הנקראת "נוטרי-קוקטייל", המכילה מיצוי עשיר בכלורופיל ומורכב מעשב חיטה, תרד, פטרוזיליה ולמון גראס. מדובר בקומפלקס של 23 ויטמינים, מינרלים ויסודות קורט ממקור ירוק, טבעי ועוצמתי, שזוקקו בתהליך טכנולוגי מתקדם לתמצית פעילה המספקת לעורך "זריקת מרץ" של בריאות וחיוניות ומכאן שמה.
תכשירי הסדרה מחזקים את העור ומסייעים לטפל במגוון מצבים קיימים, להגן מפני בעיות עור עתידיות ולשפר את מראהו ושל העור ואת מרקמו באופן דרמטי.
תכשירי הסדרה אינם כוללים SLS, פרבנים, וכן אינם כוללים מרכיבים מהחי או ממקור פטרוכימי.
סדרת התכשירים קיבלה תו ויגן פרנדלי. מתאים לכל סוגי העור.
GREEN LAB 23 מציעה 3 מוצרים:
1. מסכת פילינג: ג׳ל גרגירים בעל שילוב ייחודי של הנוטרי קוקטייל הירוק, גרגירים עדינים וחומצות אלפא הידרוקסיות. הג'ל מחדש ומלטש באופן מיידי את עור הפנים למראה בוהק ואחיד. השילוב בין חומצות הפירות והגרגירים, יוצר פעילות משלימה להשלה מיידית של תאי העור המתים. התוצאה: עור בעל מראה אחיד וקורן. מתאים לשימוש פעם בשבוע. הוראות שימוש: יש להניח כמות קטנה על עור הפנים ולבצע עיסוי עדין מאוד במשך כ-חצי דקה. להשאיר על העור כ-5 דקות נוספות, לשטוף ביסודיות את העור ולייבש אותו בטפיחות עדינות.
2. סרום לחות: סרום עשיר בחומרי לחות ובנוטרי קוקטייל הירוק, בעל מרקם ג׳ל קליל הנספג בקלות אל תוך העור. ממריץ ומשקם עור עייף, מגן עליו מפני נזקי הסביבה ומותיר אותו חיוני, קורן ונעים למגע. מתאים לשימוש יום יומי בתום שלב הניקוי, לכל סוגי העור. אידאלי לשימוש מתחת למייק אפ. הוראות שימוש: בבוקר, על עור נקי ויבש. יש להניח כמות קטנה (3-2 טיפות) על עור נקי ויבש ולהספיג בתנועות החלקה ובתפיחות קלות – להמרצת הדם.
3. קרם לחות:
לעור יבש: קרם לחות עשיר המבוסס על הנוטרי קוקטייל הירוק, אשר מעלה את רמת לחות העור, תורם לגמישותו ומגן עליו מפני נזקי הסביבה. מתאים לשימוש יום יומי ומיועד במיוחד לעור יבש. הוראות שימוש: על עור פנים נקי ויבש, יש להניח כמות קטנה על פי הצורך (בוקר ו/או ערב) ולהספיג בתנועות עיסוי.
לעור שמן: קרם לחות קליל ונטול שומן המאזן את רמת השומניות בעור ומגן עליו מפני נזקי הסביבה. הקרם שומר על רמות לחות גבוהות בעור – ללא תחושה שומנית. אידאלי לשימוש מתחת למייק אפ. מתאים לשימוש יום יומי לפי הצורך (בוקר ו/או ערב), לעור בעל נטייה לשמנוניות. הוראות שימוש: יש להניח כמות קטנה על עור פנים נקי ויבש ולהספיג בתנועות עיסוי.
מחיר סדרת המוצרים המשלימה 23GREEN LAB:
קרם פילינג משולב 100 מ"ל 297₪
סרום לחות 50 מ"ל 233₪
קרם לחות לעור שמן\יבש 50 מ"ל 233₪
להשיג אצל קוסמטיקאיות העובדות בשיטת חוה זינגבוים בלבד
HavaZingboim GREEN LAB23 photo pr
הירוק, נחשב כיום כטרנד מוביל בעולם העיצוב, כדרך של חיבור לטבע וסמל לצמיחה ופריחה.
הגוונים השונים של הירוק משדרים אווריריות, טבעיות, נעורים, קלילות והשפעה של שמחה ותקווה.
יש לו אפקט המסמל הרמונייה ושלווה, הוא מרגיע ומעניק תחושת רעננות וטבעיות.
לרגל טו בשבט, חג האילנות, משיק המותג דלתות חמדיה,
ליין דלתות פנים מעוצבות, מסדרת אקווה דרים קולור, של כל גווני הירוק, ממניפת הצבעים של טמבור
צילום: ישראל כהן/ יח"צ
ט"ו
בשבט שמח עם "מקורמיק"
חברת "ר.ב.דגנים" מגישה
לרגל ט"ו בשבט עוגת שקדים חלומית, רכה ומלאה בטוב:
עוגת שקדים עם ריבת תפוז סיני
חברת "ר.ב.דגנים", היבואנית הבלעדית לישראל של מותג התבלינים העולמי מקורמיק,
מגישה לרגל ט"ו בשבט יחד עם הבלוגרית הילה וייס, מתכון נהדר לעוגת שקדים חלומית עם ריבת תפוז
סיני בהכנה ביתית, בשימוש תמצית התפוז הטהורה של מקורמיק, המעניקה לעוגה ניחוח
משכר של תפוזים. העוגה קלה להכנה ויפיפייה, תקשט את שולחן החג ונפלאה להגשה לצד
שתייה חמה.
ט"ו בשבט שמח!
מצרכים (לעוגה בתבנית מוארכת):
לריבה:
2 כוסות תפוז סיני
3/4 כוס סוכר קנים
לעוגה:
1 כוס שקדים טחונים
1 כוס שבבי קוקוס
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 ביצים
4-5 טיפות תמצית תפוז טהורה של מקורמיק
1/2 כוס שמן חמניות
1/2 כוס ריבת תפוז סיני
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:
1.
להכנת
הריבה: טוחנים בבלנדר את התפוז סיני ומבשלים עם סוכר על אש בינונית עד שהריבה מסמיכה
מעט והצבע הופך מצהוב לכתום. מעבירים לצנצנת מעוקרת.
2.
להכנת
העוגה: מערבבים יבשים – שקדים, קוקוס, קמח, אבקת אפיה, קינמון, כורכום וסודה
לשתייה.
3.
בקערה
נפרדת מערבבים רטובים – ביצים, ריבה, תמצית תפוז טהורה ושמן.
4.
מאחדים את
היבשים עם הרטובים עד לקבלת בלילה נוזלית ומעבירים לתבנית משומנת.
5.
אופים
למשך 30-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה שחומה מלמעלה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה