ראש הממשלה, נפתלי בנט, שוחח עם יורש העצר של אבו דאבי באיחוד האמירויות, שייח׳ מוחמד בן זאיד
ראש הממשלה, נפתלי בנט, שוחח היום (ה'), 20 בינואר 2022, י"ח בשבט תשפ"ב, עם יורש העצר של אבו דאבי באיחוד האמירויות, שייח׳ מוחמד בן זאיד.
רה"מ בנט הביע בפני יורש העצר את תנחומיו לאחר פיגוע הטרור שאירע מוקדם יותר השבוע באבו דאבי.
עוד הביע ראש הממשלה את תמיכתה של מדינת ישראל באיחוד האמירויות בעת המורכבת הזו.
השניים סיכמו לשמור על קשר רציף ולשוחח בהתאם לצורך.
170 מיליון ₪ לחוק דמי בידוד לעצמאים, שיחול על כ-700 אלף איש
האוצר ממשיך להציע בוועדת העבודה והרווחה 430 ₪ בלבד לעצמאי כל יום-בידוד, ללא קשר להכנסתו. עלות החוק לתשלום דמי בידוד לעצמאיים - 170 מיליון ₪, שיחול על כ-700 אלף עצמאיים. יו"ר הוועדה אפרת רייטן-מרום: נדרוש העלאת הסכום, נפעל לשיפור המתווה כולו
וועדת העבודה והרווחה החלה היום (רביעי) בהכנות החוק לדמי בידוד לעצמאים לקריאה שניה ושלישית. יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום (העבודה) הדגישה כי נדחה בוועדה דיון אחר - כדי לקדם את החוק, "המגיע אחרי מאבק ארוך של העצמאים, שמחזיקים עסקים, משפחות והוצאות קבועות – אך המדינה טרם קבעה להם פיצוי. אני דורשת את העלאת הסכום כי הפיצוי יחול גם בדיעבד, ונפעל לשיפור המתווה כולו".
לפי אורי כ"ץ, מהלשכה המשפטית במשרד האוצר, עלות החוק לתשלום דמי בידוד לעצמאיים - 170 מיליון ₪, והוא יחול על כ-700 אלף עצמאיים. החוק מציע פיצוי למי שהוא או ילדו נמצא בבידוד, עד שלושה ימי בידוד, לכל תקופת בידוד. הזכאות המוצעת היא 430 ₪ לכל יום בידוד, לא משנה מה גובה ההכנסה, וההצעה היא הוראת שעה שתחול בדיעבד (=רטרואקטיבית) מחודש יולי 2021, כי עד מועד זה שולמו מענקים על ירידה בהכנסות. בנוסף, בהוראת שעה מ-1 בינואר ועד לסוף חודש פברואר הקרוב, לעצמאים ושכירים כאחד, ישולם יום בידוד נוסף – כלומר בסך הכל ארבעה ימי בידוד. לדבריו, נדרשת הוראת-שעה ולא חוק קבוע כדי לאפשר לממשלה גמישות - אם תרצה לתת מענה בכלים אחרים בעתיד.
מאיר שפיגלר, מנכ"ל הביטוח הלאומי הוסיף כי המוסד נאבק כבר מתחילת המגפה להכרה בעצמאים כזכאים לפיצוי, ואגף התקציבים נאבק בעמדה זו, ורק עתה הכיר בכך. "עצמאים ומעסיקים הם הבסיס לכל חברה, וחייבים להעניק להם ביטחון סוציאלי. התיקון כיום - הוא רק כתוצאה מעתירה לבג"ץ. בשעת משבר - צריך להתייחס לעצמאיים כמו שכירים. יש עדיין אפליה בין עצמאיים לשכירים וגם תיקון החוק שבו ישלמו לעצמאיים בידוד הוא תולדה של בג״צ, ומלכתחילה הציעו לשלם להם רק יום אחד. למה לבזות את כולנו? או שיתנו או שלא. צריך להקשיב לצרכים האובייקטיבים של העצמאיים. חבל שזו ההתנהלות בכלל, ובעת משבר בפרט״.
רועי כהן, נשיא ארגון העצמאים, תקף את הסכום המוצע של 430 ₪ בלבד – "אני מרגיש היום בושה כאזרח. במשך שנים נימקו באוצר מדוע לא ראוי להעניק פיצוי לעצמאים, והיום הם אפילו לא מבקשים סליחה. גם עתה מתייחסים אלינו כאזרחים סוג ב', גם היום מכריחים אותנו לעמוד כעניים בפתח". לדבריו, עצמאים רבים לא ניהלו רישום על ימי הבידוד שספגו.
רמי בז'ה, יו"ר פורום העצמאים בהסתדרות הכללית, הלין על היחס של האוצר והממשלה "כאילו עושים לנו טובה ונותנים לנו פיצוי, בעוד שמדובר בתיקון עוול של 73 שנים", ותקף בחריפות את ח"כ אביר קארה (ימינה).
קרן ברק (הליכוד) הדגישה כי ״כל הסיפור הוא שאנחנו צריכים לעבור את הגל הזה, שהעסקים לא יקרסו. אנחנו צריכים שהם יישארו עם הראש מעל המים, שישרדו את הגל הזה. אנחנו כמדינה זקוקים להם פתוחים, הם משלמי-המיסים ומעשירים את הקופה הציבורית. עסק שנסגר ומפסיק לשלם מיסים, הפגיעה במשק תהיה גדולה יותר". אביר קארה (ימינה) הבטיח לפעול לפיצוי עובדי הבמה והאמנים "ויהיו בשורות טובות בעניין כבר בימים הקרובים".
לפי הגר יהב, מנכ"לית נשיאות המגזר העסקי, "אחת הבעיות המהותיות בחוק הוא ההגדרה שבידוד הוא מחלה. דבר שמוביל למחיקה עצומה של ימי מחלה, גם כשלא מדובר בכך. יש לתת לכך מענה בייחוד בתקופה הנוכחית שכן, המציאות מוכיחה שייתכנו זנים נוספים לפנינו". גם עו"ד מוריה ברבי, נציגת התאחדות התעשיינים, קראה לא להשתמש בימי המחלה של העובדים לימי הבידוד, והדגישה כי בגל הנוכחי צפויים כ-3 מיליון מבודדים, ומעסיקים נדרשים להתמודד עם היעדרות העובדים וגם עם כמות גדולה של ימי מחלה. היא קראה לבניית מנגנון פיצוי ממשלתי לאלו.
אתר 'כל זכות' (www.kolzchut.org.il), אתר הזכויות הגדול בישראל, מאגד בתוכו את כלל הזכויות החברתיות והזכאויות השונות בישראל. האתר פועל מאז חודש יולי האחרון כחלק ממיזם הנגשת הזכויות הממשלתי, בהתאם להחלטת ממשלה שהתקבלה בעניין, בסיוע ובמימון משרד המשפטים ומטה ישראל דיגיטלית במערך הדיגיטל הלאומי.
המיזם החל לפעול לפני כעשור כיוזמה אזרחית, ובמהלך השנים האחרונות הורחב משמעותית לאחר שנתמך על ידי משרד המשפטים (בהובלת היחידה הממשלתית לחופש המידע), מטה ישראל דיגיטלית והג'וינט, עד לשילובו כאמור לפני כחצי שנה במיזם הנגשת הזכויות הממשלתי. החלטת הממשלה התקבלה במטרה להעצים את המיזם, להרחיב אותו ולהנגיש באמצעותו לכלל הציבור מידע על מגוון רחב של זכויות בתחומי חיים ועל אופן מימושן, באופן טכנולוגי, נגיש ומותאם וללא תמורה, בדגש על אוכלוסיות מוחלשות וייחודיות בחברה בישראל.
ן מספר נתונים בולטים על השימוש שנעשה על ידי משתמשים באתר 'כל זכות 'במהלך שנת 2021:
· במהלך השנה החולפת בוצעו כ-25 מיליון כניסות לחיפוש מידע באתר בעברית, זאת לעומת 23 מיליון כניסות בשנת 2020 וכ-18 מיליון כניסות בשנת 2019
· מעל ל-10.74 מיליון משתמשים ייחודיים (unique) בעברית (גידול של 14.1% משנת 2020) ו-832 אלף משתמשים ייחודיים בערבית (גידול בשיעור 18% משנת 2020)
· כ-89% מהתוכן באתר כבר תורגם לערבית. בימים אלו מקודם הליך תרגום לרוסית
· תחומי התוכן המרכזיים בהם צפו המשתמשים באתר: תעסוקה וזכויות עובדים, בריאות ומחלות, מיסים, אנשים עם מוגבלות וחיסכון ארוך טווח.
· הדפים הפופולריים: מדרגות מס הכנסה, דמי הבראה, שכר מינימום, שכר מינימום לנוער ותשלום דמי בידוד לעובד ששהה בבידוד כתוצאה מנגיף הקורונה
· השימוש באתר משקף את הפעילות במשק. לדוגמה, בשנת 2021 הייתה עלייה של 31% בביקוש למידע על התפטרות, לעומת ירידה של 7% בביקוש למידע על פיטורים
· עליה של 20% בשימוש דפי מידע שמסבירים את תהליכי קביעת הנכות במוסד לביטוח לאומי
· במסגרת סקרי משתמשים שנעשו בקרב גולשים באתר, 90% מהגולשים השיבו כי האתר סייע להם במציאת מידע משמעותי במידה רבה או רבה מאד, ו-91% מהמשתמשים המקצוענים (עובדים סוציאליים וכדומה) דיווחו על שביעות רצון גבוהה.
מנכ"ל משרד המשפטים, ערן דוידי: "מיזם 'כל זכות' רותם את העולם הדיגיטלי למען מהפכה בהגברת הנגישות למידע אודות הזכויות המגיעות לאזרחים. המיזם מעודד מיצוי זכויות של יחידים וקבוצות בכל תחומי החיים ובדגש על אוכלוסיות המתקשות למצות את זכויותיהן. משרד המשפטים שם לו למטרה להסיר חסמים בירוקרטיים ולקדם תהליכים דיגיטליים אשר יאפשרו לשפר באופן ניכר את יכולת מיצוי הזכויות ואת השירות לאזרח".
מ"מ ראש מטה ישראל דיגיטלית במערך הדיגיטל הלאומי, מר אשר דולב: "אתר כל זכות הינו אחד מבין מספר שירותים דיגיטליים איכותיים שמטה ישראל דיגיטלית מנגיש לציבור, יחד עם שותפים רבים במגזר הציבורי, במטרה לסייע לכלל תושבי ישראל למצות את זכויותיהם באופן מלא, ובכך לצמצם פערים חברתיים, לקדם את המשק ולהגביר את אמון הציבור בממשל. הציבור מוזמן גם לחפש ולמצוא זכויות נוספות המגיעות לו, באמצעות מנוע הזכויות הלאומי (חפשו אותו בגוגל)".
ראש היחידה הממשלתית לחופש המידע במשרד המשפטים, עו"ד שלומי בילבסקי: "להנגשה של מידע אודות זכויות ואופן מימושן חשיבות מיוחדת לצמצום הפערים בחברה ולהגברת אמון הציבור ברשויות. היחידה הממשלתית לחופש המידע גאה להוביל את מיזם הזכויות מטעם משרד המשפטים בחמש השנים האחרונות ומכירה בחשיבותו הרבה עבור הציבור, כפי שניתן להיווכח מהנתונים".
מנכ"ל 'כל זכות', אמתי קורן: "אחרי יותר מ-10 שנים של עבודה קשה, הממשלה לא רק שהכירה ביכולת של אתר 'כל זכות' לקדם מודעות לזכויות אלא גם דחפה אותנו להרחיב את הפעילות, כולל הקמה של אתר משלים, 'כל שירות', שיציג את כלל השירותים החברתיים בישראל על מפה".
לסיכום נתוני 2021 באתר 'כל זכות' >> https://bit.ly/33NtWdt
תגובות
הוסף רשומת תגובה