יריית הפתיחה של מרתון סמסונג תל אביב:
מיני מרתון הילדים יצא לדרך
המקצה הפותח של מרתון סמסונג תל אביב: מקצה 500 מטרים לילדים עם צרכים מיוחדים בהזנקת ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי. כמיטב המסורת, אירוע מיני מרתון הילדים יצא לדרך ופתח את אירועי מרתון סמסונג תל-אביב שחוזר במתכונת מלאה לראשונה מאז פרוץ מגפת הקורונה
ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי: "כל הכבוד ל-2,000 הילדות והילדים הנהדרים שיצאו לדרך במרוץ המיני מרתון. נתראה ביום שישי עם הגדולות והגדולים במרתון סמסונג תל-אביב!"
מיני מרתון הילדים_צלם רונן טופלברג, עיריית תל אביב -יפו
יום שישי, 25 בפברואר 2022
כמיטב המסורת, יצא לדרך מיני מרתון הילדים, אירוע הפתיחה של מרתון סמסונג תל-אביב 2022. במסגרת המיני מרתון הוזנקו היום שלושה מקצים בגבעת המופעים בפארק גני יהושע: מקצה 500 מטרים לגילאי 5-14 לילדים עם צרכים מיוחדים שהוזנק על ידי ראש העירייה רון חולדאי ופתח את אירועי המרתון במסגרתו שותפים גם בתי ספר לחינוך מיוחד של עיריית תל אביב – יפו בניהם "שושנה דמארי", "און", "יחדיו" : , מסלול 500 מטרים לגילאי 5-8 ומסלול 1 ק"מ לגילאי 9-12. במסגרת אירועי המיני מרתון השנה, התקיים לראשונה מקצה לבתי הספר היסודיים בעיר. בו לקחו חלק כ200 תלמידות ותלמידים שייצגו את בית סיפרם . בנוסף למקצי הריצה, נהנו הילדים ממתחם מיוחד וחגיגי שהציע פעילות זומבה ומיני מרתון Challenge, מתחם נינג'ה ומתנפחים באורך 100 מטרים.
מרתון סמסונג תל אביב 2022, אירוע הספורט המוביל והגדול בישראל, יתקיים ביום שישי הקרוב, 25 בפברואר, במתכונת מלאה בלב העיר תל אביב-יפו. באירוע של עיריית תל אביב-יפו ובהפקת חברת "כפיים", ישתתפו עשרות אלפי רצות ורצים בחמשת המסלולים האורבניים המרהיבים: מרתון (42.195 ק"מ), חצי מרתון (21 ק"מ), מרוץ 10 ק"מ, מרוץ 5 ק"מ ומקצה המיני מרתון במסגרתו גם נערך מקצה מרגש לילדים עם מוגבלות ובני משפחותיהם (500 מטר ו-1 ק"מ).
מרתון סמסונג תל אביב 2022 יתקיים לראשונה הראשונה לאחר שקיבל את ה-Label של התאחדות האתלטיקה העולמית, ה-World Athletics, ובכך יהפוך למרתון הישראלי הראשון בהיסטוריה המחזיק ברישוי מכובד זה ויצטרף לרשימת המרתונים הגדולים והמובילים בעולם ונמצא על מפת רצי המרתון ברחבי תבל. תו התקן, הוא תו איכות מיוחד למרוץ, שמחייב את מארגן המרוץ בהערכות מיוחדת, על פי הנחיות ההתאחדות הבינלאומית בתחומים ניהוליים כמו: מדידה מדויקת ביותר של מרחק הריצה על-ידי מודד מוסמך בינלאומי, ארגון מקצועי של מסלול הריצה, מפרט רפואי בסטנדרט בינלאומי, מבדקים למניעת שימוש בחומרים ממריצים האסורים בשימוש ועוד, כל זאת בנוסף לשיפוט ולבקרה של איגוד האתלטיקה בישראל.
מרתון סמסונג תל-אביב 2022 יהיה גם לאירוע הספורט הראשון בו ינקטו מספר צעדים מרכזיים ומהותיים במטרה לעודד שמירה על הסביבה ברמת ההפקה וברמת המשתתפים. השימוש בבקבוקי מים מפלסטיק יופחת בשיעור של 75%. בין היתר, המים שיוגשו לרצים לאורך המסלול ימזגו בכוסות מתכלות שיאספו מיד לאחר השימוש למכלי מחזור מסודרים. הכוסות המשומשות יועברו למפעל לטובת הפיכתן לקומפוסט.
לרצות ולרצים שנרשמו ניתנה האפשרות לבחור בעת ההרשמה האם לקבל בערכת הריצה את חולצת המרתון הרשמית או לתרום את עלותה לפרויקט קיימות בעיר אותו יוביל ויפעיל המרתון; ערכת הריצה ניתנת למשתתפות והמשתתפים בתיק אלבד ממוחזר שבייצורו לא נעשה שימוש בפלסטיק; בנוסף, מתקיים בחסות חברת התעופה האמריקאית Delta, מבצע "תעבירו את זה הלאה" במסגרתו יכולים משתתפי המרתון לתרום בגדי ספורט שאינם בשימוש. הבגדים יעברו כביסה וקיפול ויועברו לעמותות לטובת חלוקתם.
כמו כן, חוברת המרתון תצא לראשונה במהדורה דיגיטלית בלבד באמצעות ניוזלטר והודעת סמס לרצות והרצים והבאנרים ואמצעי הפרסום השונים שייתלו במסגרת האירוע יועברו למחזור.
רכבת ישראל תתגבר את תנועת הרכבות מרחבי הארץ לתחנת תל אביב האוניברסיטה הסמוכה לשטח הכינוס של המרתון על מנת לעודד נסיעה אליו וחזרה ממנו בתחבורה ציבורית.
בהצלחה לרצים.
אירוע המרתון ביוזמת עיריית תל אביב-יפו ובהפקת חברת 'כפיים' ילווה לאורך כל המסלול בכ-5,000 אנשי הפקה, אבטחה, סדרנות ורפואה.
למידע נוסף ,עדכונים, מפת המסלולים והרשמה: https://www.tlvmarathon.co.il
קולנוע רקס מציגים:
מחווה לאלחנדרו חודורובסקי, ערב הקרנות ופלאות ב"תדר", בית רומנו ת"א
קולנוע רקס. צילום גבריאל אוריון חסון.
קולנוע רקס הוא
בית קולנוע וקהילת קולנוע עצמאית שבסיסה בירושלים. במהלך השנה האחרונה הוקרנו בו
למעלה מ150 סרטים למאות צעירים וצעירות בירושלים.
בימים אלו
הקולנוע עבר לשני מקומות חדשים, סניף אחד בירושלים ב״מפעל״ , בית היסטורי משומר בן
500 שנה, ובמקביל נפתח סניף של פופ אפ לאורך חודש פברואר בחדר שהפך לבית קולנוע
ב"תדר" תל אביב, בחסות חברת פחיות היין הצעירה Mine Wine.
בשני המיקומים
מתקיימות הקרנות 4 פעמים בשבוע, בנוסף לאירועים מיוחדים המתקיימים בהם בתדירות
גבוהה.
בתאריך ה-5.3.22
(שבת הבאה) יתקיים אירוע ענק כמחווה לחודורובסקי- הבמאי והיוצר האייקוני.
הארוע יתפזר בכל
חללי ה"תדר" ויכיל רבבות מבקרים ומבקרות.
קברט מיסטיקה -
אירוע מחווה וסיום הפופ אפ של קולנוע רקס בתדר.
לאורך הערב
יוקרנו בחלל הקולנוע הסרטים הבולטים של חודורובסקי. החל משעה 18:00
החלל המרכזי ירכז
הקרנות וידיאו ארט והצגת אלמנטים עיצוביים אייקונים מהסרטים, והקרנת לילה מרגשת של
הסרט ההר הקדוש.
מועדון הרפי- שלל
הופעות ופרפורמנסים של אמנים ונגנים.
תערוכת אומנות
וספרים בחלל של הנויאבה.
ולנווב- (החדר
שמול הרומנו) חדר בנושא פסיכומאגיה, בו יוקרן הסרט האחרון של חודורובסקי בנושא,
ואחריו תיערך שיחה עם תלמידיו של חודורובסקי : מור קדישזון וגיל ראסטה שתרגמו את
ספריו והגיגיו גם לעברית.
בערב זה יגיעו
מאות חובבות קולנוע אומנות ותרבות, ומיטב אנשי תעשיית הקולנוע והתרבות לחלוק כבוד
לבמאי וליצירותיו הקולנועיות.
תאריך
: 5.3.22
בין
השעות : 18:00-1:30
תדר,
בית רומנו, רחוב דרך יפו 9, ת"א
הכניסה
חופשית
עיריית תל אביב-יפו:
טקס קריאת בית הספר היסודי ע"ש יפה ירקוני
כלת פרס ישראל חוזרת אל בית הספר: עיריית תל אביב-יפו ערכה היום (ג') טקס לקריאת בית הספר היסודי ע"ש יפה ירקוני בשכונת צמרות איילון. הטקס נערך במעמד ראש העירייה רון חולדאי ובני משפחתה של יפה ירקוני ז"ל שנשאו דברים, ולאחריהם הוסר הלוט משלט ההנצחה שמוצב במקום.
בית הספר ע"ש יפה ירקוני בשכונת צמרות איילון הוא בית ספר צומח שנפתח בשנת הלימודים הנוכחית (תשפ"ב) עם כיתה אחת בת 31 תלמידים. בית הספר עתיד להיות בית ספר מכיל שבו ילמדו יחד תלמידים ותלמידות עם ובלי צרכים מיוחדים, על פי תפיסת החינוך המכיל. עיריית תל אביב- יפו השקיעה בהקמתו כ-40 מיליון ₪.
ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי: "אני נרגש בכל פעם שאנחנו חונכים בית ספר חדש בתל אביב-יפו ולשמחתי אנחנו עושים זאת לעתים קרובות. זה כשלעצמו מרגש, כי זה מלמד אותנו שעוד ועוד אנשים בוחרים להשתקע בעיר ולגדל בה את ילדיהם.
הפעם, אני מתרגש במיוחד; הסיבה הראשונה היא כי בית הספר נקרא על שמה של יפה ירקוני, שהייתה תושבת העיר מבטן ומלידה. כלת פרס ישראל שהביאה בפועלה את בשורת התרבות הישראלית והזמר העברי לכל יישוב ולכל בית - וגם לחיילים בחזית. אישה פורצת דרך ומודל לחיקוי עבור רבים ורבות לאורך שנים ארוכות וזוהי זכות גדולה עבורנו להוקיר את זכרה ולשמר את מורשתה. הסיבה השנייה להתרגשות היא שבית הספר יפה ירקוני הוא אחד מבתי הספר המכילים הראשונים בישראל. כבר חנכנו בית ספר מכיל אחד בעיר, וראינו כי טוב. תל אביב-יפו גאה לשמש גם בתחום זה החלוץ שבראש המחנה. אני מקווה שהקמפוס שבלבו בית הספר יפה ירקוני ישמש לא רק כמרחב בטוח, מלמד ומעצים עבור תלמידיו אלא כמודל לעוד ועוד בתי ספר דומים שייפתחו בעקבותיו."
אופירה יוחנן וולק, חברת מועצה, יו"ר הוועדה לקידום הילד ואחראית תחום חינוך יסודי ומיוחד: "כתל אביבית מלידה, אני גאה ושמחה שאנחנו מנציחים את ענקית התרבות יפה ירקוני, מראשונות וענקיות הזמר העברי.
קריאתו של בית הספר על שמה של ירקוני, שנולדה וחייתה בתל אביב -יפו כל חייה נועד לא רק להנציח אותה אלא להעביר לילדות ולילדי העיר מסר של שוויון; שוויון מגדרי, תרבותי וחברתי".
בשנה האחרונה נפתחו בתל אביב-יפו 4 בתי ספר חדשים; 2 תיכונים ו-2 יסודיים, זאת כמענה לגידול המבורך במספר התלמידים בעיר.
יפה ירקוני נולדה בשנת 1925 בתל אביב. דרכה האמנותית כזמרת וכפסנתרנית החלה בהופעות ב"צליל" – בית הקפה של משפחתה שהיה מוקד משיכה של אנשי המחתרות. בהמשך התנדבה ירקוני ל"הגנה", ובמלחמת השחרור שירתה כאלחוטנית בגבעתי בחזית הדרום ונקראה להשתתף בלהקת החטיבה – "החישטרון" - שהרבתה להופיע מול חיילים, לרבות בעמדות ובמשלטים. מאז הפכה שירתה חלק בלתי נפרד מהוויה הישראלית בכלל ובמלחמות ישראל בפרט. כמה משיריה נכתבו במיוחד עבורה, בהם: "באב אל וואד"
ו"האמיני יום יבוא". ירקוני הצטיינה גם בשירי ילדים, כשעל המפורסמים שבהם נמנים "עגלה עם סוסה" ו"קוראים לה ליבי" וברבים משירי החגים; ובשירי ארץ-ישראל, בהם "ארצנו הקטנטונת" ו"כשהיינו ילדים".
ירקוני, שהרבתה להופיע על בימות העולם, היא כלת פרס ישראל לשנת 1998 (שנת היובל) בתחום הזמר העברי ויקירת העיר תל אביב-יפו לשנת 1999. היא הלכה לעולמה בשנת 2012 בגיל 87.
עיריית תל אביב - יפו רואה חשיבות רבה בהנצחת נשים במרחב הציבורי ופועלת לקידום הנושא בשאיפה לחתור בהדרגה לייצוג הולם. לאחרונה אף אושרה הצעתו של ראש העירייה לתיקון לנוהל השיום כך שיבטא עמדה זו. ואכן- רק בשנה האחרונה יותר מ-10 רחובות ומוסדות נקראו ע"ש נשים אמניות, יוצרות, נשות רוח ותרבות וכן בתי ספר ע"ש עופרה חזה ושושנה דמארי, ובשנת 2024 עתיד גם להיפתח בשכונת כפר שלם בית ספר לאמנויות ע"ש האמנית והיוצרת רונית אלקבץ ז"ל. בכוונת העירייה להמשיך במגמה ברוכה זו, כפי שראוי בעיר המהווה מגדלור של ליברליות ובית לכולם.
טקס בית ספר יפה ירקוני.
קרדיט תמונות הטקס: כפיר סיון
עיריית
תל אביב-יפו:
תכנית
להקלה על יוקר המחיה בעיר דרך הוזלה משמעותית של תעריפי השירותים העירוניים
יוקר המחיה המאמיר הביא את ראש עיריית תל
אביב-יפו רון חולדאי ליזום תכנית שתקל על משפחות ותושבים בעיר על ידי הפחתה
משמעותית במחירי השירותים העירוניים בחינוך, קהילה ורווחה. מטרת התוכנית להקל
באופן משמעותי ובסכומים שעשויים להצטבר לאלפי שקלים למשפחה. התכנית תוצג בימים
הקרובים ותידון בקרוב במוסדות העירייה.
ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "חשוב שאוכלוסיות שונות
יוכלו לחיות בעירנו ואיננו יכולים לעמוד מנגד אל מול יוקר המחיה המאמיר. אמנם אין
ביכולתנו להשפיע על מחירי הדיור או המזון, ולפיכך הנחיתי לסייע בהוזלה משמעותית
ומיידית של השירותים הניתנים על ידי העירייה לתושבים".
"במלוא הדרה":
עיריית תל אביב-יפו מציינת את יום האישה הבין-לאומי 2022:
שבוע של מאות פעילויות ואירועים ברחבי העיר וברשת
וחושפת את "עיר שווה": התכנית לקידום שוויון מגדרי בתל-אביב-יפו
לינק לתמונות – https://www.jumbomail.me/j/
בין האירועים והפעילויות: נערות פורצות דרך- אירוע שכולו העצמה נשית ופרגון לנערות תל אביביות יפואיות מעוררות השראה * ברחובות שלנו: הסיפורים שמאחורי השמות של הנשים שעל שמן קרוי רחוב בעיר * מתוקתקות על שטיח הזהב- חגיגת אופנה של נשים בגיל הזהב עם שמלות שנתפרו ע"י נשים יפואיות * נשות רייך מספרות- הרצאות קצרות בסגנון טד על סיפורים מעוררי השראה של נשות מרכז העיר * הופעת בכורה ל"הללו" – מקהלת נשים חסרות בית בתאטרון מחול ענבל * טורניר כדורגל שומעות חירשות * קרובות קרובות- שכנות בתל-אביב-יפו- סיפורים קטנים של חברות גדולה
עיריית תל אביב-יפו תקיים בתאריכים 8-1 במרץ 2022 את אירועי שבוע האישה תחת הכותרת "במלוא הדרה", זו השנה השלישית, לרגל יום האישה הבין- לאומי, בהובלת מנהל קהילה תרבות וספורט והרשות לחוסן ושוויון חברתי.
שבוע "במלוא הדרה" הוא אירוע שיא של העשייה המתמשכת לקידום שוויון מגדרי בכל תחומי החיים. עיריית תל-אביב-יפו מציבה כמטרה עירונית את קידום השוויון המגדרי בעיר ואת הצרכים הייחודיים של תושבות העיר.
שבוע "במלוא הדרה" נולד בשנת 2019 מרעיון של תושבות משכונות דרום העיר שביקשו לציין את יום האישה הבינלאומי בצורה ייחודית. עיריית תל אביב- יפו הרימה את הכפפה ויזמה שבוע שלם, גדוש במגוון רחב של אירועים, יוזמות קהילתיות ופרויקטים, רובם יוזמות של תושבות או במעורבות תושבות. בשמו, שבוע אירועי "במלוא הדרה", מבטא את מהותו - מצד אחד הדר- העצמה הנשית, פריצות הדרך, ההובלה, הייחודיות ומהצד השני את ההדרה- אפליה, ריחוק משולחן קבלת ההחלטות, ההשתקה, האלימות וכל הרעות החולות שנשים סובלות מהן גם ב2022.
במסגרת השבוע תיחשף לראשונה "עיר שווה": התכנית לקידום שוויון מגדרי בתל-אביב-יפו. התכנית, ראשונה מסוגה בישראל, מקיפה ומתמקדת ב-8 תחומים: חינוך; ביטחון אישי; מרחב ציבורי ומוסדות קהילה; תחבורה; תרבות ואמנות; ספורט; תעסוקה והזדמנויות כלכליות; וייצוג נשים בהנהלה הבכירה בעירייה ובתאגידים העירוניים. יישום התכנית כבר החל וימשיך במהלך 5 השנים הקרובות, כאשר תושבות ותושבי העיר מוזמנים להשפיע על המשך עיצובה ופיתוחה. בכך עיריית תל אביב-יפו מצטרפת לשורה של ערים מובילות בעולם כמו וינה, לונדון, ברצלונה, ניו יורק, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, וונקובר ועוד, אשר החלו להוציא לפועל תכניות עירוניות לקידום נשים ושוויון מגדרי – מגמה שהתחזקה משמעותית בשנים האחרונות.
ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי: על אף ההישגים הגדולים שהושגו לאורך השנים, הפערים בין גברים לנשים בתחומי החיים השונים עדיין גדולים. אנחנו בעיריית תל אביב- יפו חרטנו על דגלנו את קידום השוויון המגדרי ויזמנו תכנית אסטרטגית ראשונה מסוגה בישראל אשר בוחנת את פעילויות העירייה בראייה מגדרית ותביא לשינוי עומק שישפיע על חיי היום יום של ילדות, נערות, נשים וכלל תושבי העיר. סוגיית אי השוויון המגדרי אינה לפתחן של נשים בלבד. זהו אינטרס חברתי רחב ואחריות כולנו לקדמו. שבוע אירועי "במלוא הדרה" הוא חגיגה של העשייה הענפה שלנו לקידום שוויון בעיר ואני מזמין את כולן וכולם לקחת בו חלק."
בין הפעילויות הנערכות במסגרת שבוע "במלוא הדרה":
נערות פורצות דרך- אירוע שכולו העצמה נשית ופרגון לנערות תל אביביות יפואיות מעוררות השראה.
בכיכר התרבות, על שטיח אדום, יצעדו כ-15 נערות משפיעות ובולטות (בליווי המנחה, נגה דיאנג'לי, שתספר את
סיפורה של כל אחת), וינפצו את תקרת הזכוכית ויזמינו את הקהל לשחרר, יחד איתן, עוולות המתקיימות בחברה
הישראלית. את המופע יחממו תלמידות מגמת ג'אז של תיכון עירוני א', בקאברים לשירים מוכרים של זמרות
אהובות. האירוע ילווה בתערוכת הצילום של אותן נערות, אשר תספר סיפורים מרתקים מעשייתן, ולקבל זווית
הסתכלות מעניינת על העולם מעיניים של נערה מתבגרת החיה בעיר.
לינק: https://bit.ly/3H59q5U
ברחובות שלנו: הסיפורים שמאחורי השמות של הנשים שעל שמן קרוי רחוב בעיר- תופץ חוברת הכוללת איורים
לצביעה, טקסטים מרתקים על הדמויות ומשחקי חשיבה לכל המשפחה.
מתוקתקות על שטיח הזהב- חגיגת אופנה של נשים בגיל הזהב עם שמלות שנתפרו ע"י נשים יפואיות- האירוע יתקיים ב- 8.3, 16:30, הריף - רחבת מרכז פרס לשלום, קדם 132- חינם, הכניסה חופשית.
פסטיבל נעות مع بعض- פסטיבל קהילתי תנועתי ויצירתי לנשים, בערבית ובעברית. חמישי-שבת, 5-3.3.2022,
מרכז תרבות מנדל, התקומה 1. הסדנאות בחינם, המופעים בתשלום . מידע נוסף: https://bit.ly/34TaXyM
נשות רייך מספרות- הרצאות קצרות בסגנון טד על סיפורים מעוררי השראה של נשות המרכז
האירוע ייערך ב-7.3, 16:45, מרכז רייך, ארלוזורוב 106- חינם, בהרשמה מראש
טורניר כדורגל שומעות חירשות- ספורטק דרום, 4.3, 9:00, ספורטק דרום. 30 ₪, בהרשמה מראש.
קרובות קרובות- שכנות בתל-אביב-יפו- סיפורים קטנים של חברות גדולה- הסיפורים יתפרסמו על גבי תחנות האוטובוס ברחבי העיר.
הולכות על השכונות- מסלולים להליכה ריצה או רכיבה בקבוצות נשיות ובשיוט בין השכונות- לאורך השבוע יהיו קבוצות מאורגנות וכמו כן – נשים בשכונה יוזמנו לארגן קבוצות באופן עצמי.
ברוכות הבאות: תושבות בבלי פותחות את ביתן להרצאות וסדנאות- 10 תושבות בבלי פותחות את ביתן להרצאות וסדנאות שיועברו על ידי נשות השכונה לנשות השכונה. 3.3, 19:00ברחבי שכונת בבלי.
בעזרת"א- השקת בעזרת"א- מרחב של ערבות הדדית, עם מופע סטנדאפ בועט של חגית גינזבורג. 20:00, מרכז הדר אפקה, קהילת קייב 3. מחיר: 40 ₪, בהרשמה מראש.
סיורים בעקבות ועם נשים- סיור גרפיטי לנשים בשכונת שפירא ובקריית המלאכה, סיור נשים יוצרות חדשנות במרכז פרס לשלום, סיורים בעקבות נשים מקומיות - סביב כיכר השעון ובשדרות ירושלים. לינק-
הופעת בכורה "הללו" – מקהלת נשים חסרות בית, יתקיים בתאטרון מחול ענבל ב- 11.03.22 . המופע כולל רפרטואר שירים, קטעי מוזיקה ומונולוגים קצרים ומספק היכרות עם נשים אמיצות, חזקות ומעוררות השראה אשר מספרות בקולן ויצירתן אודות חייהן וההתמודדויות הרבות שחוו. המקהלה היא פרויקט משותף של עמותת מגרש ביתי ועיריית תל-אביב- יפו.
ועוד עשרות תערוכות, סדנאות, מפגשים והרצאות בכל רחבי העיר.
"במלוא הדרה" - לרשימת הפעילויות והרשמה - https://bit.ly/3LLg44J
https://www.coing.co/
חבר המועצה מוטי רייפ, יו"ר הועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי: "אנחנו בעיריית תל-אביב-יפו הצבנו את השוויון המגדרי ואת הצרכים הייחודיים שלכן, תושבות העיר, בקדמת הבמה ונעבוד לאורם במשך כל השנה ולא רק ביום האישה. במהלך חודש האישה בחרנו לחשוף לראשונה את הציבור לתכנית ״עיר שווה״ לקידום שוויון מגדרי בתל-אביב-יפו, במהלך שיגייס את התושבות והתושבים להגיב ולהציע הצעות לכיווני הפעולה המרכזיים שמתוכננים לשנים הקרובות."
רונית פרבר, מנהלת מינהל קהילה, תרבות וספורט: "נשים הן הכוח המניע תהליכים חברתיים חשובים. כפועל יוצא מתובנה זו וממפגש עם נשים יזמיות נולד הרעיון לקיים שבוע שיא בעיר "במלא הדרה" בו יעמדו הנשים במרכז. הפעיליות המגוונות והמעצימות שיתקיימו במהלכו הן תוצאה של חיבור בין נשים מכל גווני הקשת , שותפות בין קהילות שונות ושילוב מוחות. הנשים בעיר שלנו הן פורצות דרך בתחומים רבים, הן מהוות השראה בבית, בעבודה , בקהילה ובחברה. בחרנו לתת להן את הבמה המרכזית כדי להשמיע את קולן במלא הדרן!
אפרת מייקין כנפו, מנהלת הרשות לחוסן ושוויון חברתי ויועצת רה"ע לקידום מעמד האישה: "מגוון תחומי "עיר שווה" - התכנית לקידום שוויון מגדרי בת"א-יפו משקף את ההבנה שאי השוויון המגדרי מקיף את כל זירות החיים, ובהתאם נדרשת פעולה הוליסטית ומקיפה: ממדיניות עירונית שמקשה על מועדוני החשפנות ועד ללשון פנייה שוויונית בפרסומי העירייה; מתכנון מבני ציבור שלוקחים בחשבון חוויות וצרכים של נשים ועד לחינוך להוגנות מגדרית בגן הילדים ובבתי הספר; מהכשרת עסקים בעיר למניעת הטרדות מיניות ועד לייצוג שוויוני במופעי החוצות."
תגובות
הוסף רשומת תגובה