לכבוד עונת הקיץ וחג השבועות, מותג השעונים השוויצרי סווטש, מציג בימים אלו קולקציית שעונים בסקלה רחבה של גווני הלבן, הכולל עושר של דגמים בצבע לבן.
הקולקציה החדשה כוללת מגוון רחב של דגמים, בעיצובים שונים ורצועות אופנתיות, שכל אחד יכול להזדהות ולהתאים לטוטאל לוק, שלו לעבודה, ליום יום ואפילו לערב,
משעונים ספורטיביים- אופנתיים ועד שעונים קלאסיים- אלגנטיים.
הקולקציה החדשה היא יוניסקס ומשווקת במחירים לכל כיס.
שעון סווטש מחיר 339 שח צילום יח''צ
אוכלים בריא
בשבועות
טיפים להכנת
ארוחות בריאות
וכיצד לעבור את ארוחת ערב החג בשלום
חג השבועות
ממשמש ובא וגם הוא טומן בחובו מפגשים משפחתיים וחברתיים עתירי מאכלים המיוחדים
לחג. המייחד את חג השבועות הוא מאכלים מבוססי גבינות ומוצרי חלב.
למוצרי חלב
ערך תזונתי רב: החלבון שבחלב ומוצריו הוא בעל ערך תזונתי גבוה, בהיותו חלבון מלא.
בנוסף, מוצרי חלב עשירים בוויטמינים ממשפחת ויטמיני B וכן עשירים מאוד בסידן.
עם זאת, חגיגה של גבינות, פשטידות ומאפים יכולה להיות עתירת שומן, סוכר
וקלוריות.
תמר ידין,
דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף מעניקה טיפים לתזונה נכונה בחג:
" בבואנו ליהנות
ממאכלי שבועות, ישנם מספר שיפורים שאנו יכולים לעשות שישדרגו מאוד בריאותית את
ארוחת החג ויעזרו לנו ולאורחינו לצלוח גם את חג השבועות בשלום וללא קילוגרמים
מיותרים:"
טיפים להכנת
ארוחות מזינות ובריאות בחג השבועות:
1.
שלבו
פירות וירקות היכן שאפשר. פירות וירקות הם בעלי יתרונות תזונתיים רבים, עתירים
בסיבים ודלים מאוד בקלוריות. ניתן לשלבם בארוחת החג באופנים הבאים: שילוב בפשטידות
ובמאפים: בצל, כרישה, פטריות, עשבי תיבול, שילוב במרקים מבוססי ירקות: מרק בצל,
ירקות, או כתוספת- צלחת ירקות צבעוניים יכולה להיות תוספת נהדרת, סלט עם עשבי
תיבול ואפילו שיפוד ירקות של עגבנייה, בצל ופלפל
אדום.
2. את הגבינות השמנות שבמאפים שלעיתים מגיעות ל-
30% שומן החליפו בגבינות רזות, 5-9%. גבינת ריקוטה, למשל, מתאימה ביותר לאפייה.
ניתן לבחור אופציה של ריקוטה דלת שומן ודלת נתרן והיא גם גבינה עתירה בסידן. עקבו
אחרי הסימון התזונתי לדעת באיזו גבינה לבחור.
בנוסף, אפייה שדורשת שני מיכלי שמנת- החליפו מיכל אחד בכמות זהה של גבינה 5%
ותחסכו קלוריות רבות!
3. הקמח שבמאפים- העדיפו קמח חיטה מלאה והמירו
שליש ממנו בסובין שבולת שועל. סובין מסיס במים, אינו מורגש בטעם ומגדיל משמעותית
את כמות הסיבים התזונתיים שבמנה. המשמעות היא שתשבעו יותר מאותה מנה, והפרשת
האינסולין כתוצאה מאכילת הסוכר תהיה מבוקרת יותר ובריאה יותר וכתוצאה מכך, תעודד
פחות עלייה במשקל.
דרך נוספת היא להוסיף אבקת חלבון למאפים. לכל מאפה, בין אם הוא לזניה, פיצה, או
מאפה גבינות, ניתן להוסיף 4-6 כפות מדידה של אבקת חלבון, במקום שליש מהקמח. מערבבים אותה עם הבצק והיא אינה מורגשת בטעם.
עם זאת, היא מגדילה את הערך התזונתי של המאפה, בכך שמכילה חלבון המווסת את עליית
הסוכר ומשביע יותר מחלופת הפחמימה.
4. השתמשו בתחליפי חלב: גם אם אינכם טבעונים,
עדיין רבים מהאוכלוסייה סובלים מרגישות ללקטוז – סוכר החלב. לצד המנות הקלאסיות של שבועות, יכול להיות
שינוי מרענן להכין מנות מבוססות קטניות: קציצות עדשים, סלט עדשים (אפשר אפילו
בתוספת יוגורט דל שומן), סלט שעועית או סלט עם טופו- בחירות מצוינות, עתירות ערכים
תזונתיים וסיבים וללא לקטוז.
5. החליפו רטבים מוכנים העתירים בנתרן ובסוכר
ברטבים ביתיים, מבוססי ירקות ועשבי תיבול: רוטב עגבניות ועשבי תיבול, רוטב פסטו
ביתי, שמן זית, יוגורט במקום רוטב שמנת.
בנוסף, תוספת של תרכיז משקה אלוורה יכולה להעשיר כל רוטב לסלט ולסייע לפעילות
מערכת העיכול.
6. קינוחים: לצד עוגת הגבינה הקלאסית ניתן להגיש
מגש פירות. את העוגה ניתן להכין עם פחות סוכר, ולהוסיף פרי עליה.
7. שתייה: העדיפו תמיד מים או סודה אם אוהבים
מוגז, על פני שתייה ממותקת. ניתן להוסיף ולשדרג את הטעם עם נענע, לימון ואפילו
פרוסות מלפפון.
טיפים
לארוחת ערב החג:
1. למרות הציפייה לארוחה, הגיעו לארוחה שבעים
חלקית, כדי לא להתנפל על האוכל. אל תוותרו על צהריים או בוקר, אלא אכלו כרגיל, עם
שימת לב לכמויות. מומלץ, לאכול ביצה קשה
לפני הארוע. ביצה ממלאת מאוד ואינה עתירה בקלוריות בכלל.
2.
סדר
האכילה בזמן הארוחה: התחילו בירקות, המשיכו למאפים ומשם לקינוח. מחצית הצלחת שלנו צריכה להיות ירקות: מבושלים,
חיים, סלטים, ואילו חצייה השני מאכלי החג, כגון מאפים.
3.
העדיפו
תמיד קינוח על בסיס פרי ובכל מקרה הגבילו עצמכם לקינוח אחד.
4.
שתו
לפני הארוחה, כדי למנוע בלבול בין תחושת צמא לרעב. מנגנוני הצמא והרעב במוח סמוכים
זה לזה, ולעיתים חל בלבול בין השניים.
5.
זכרו,
זהו ארוע חד פעמי ולא משמינים מארוחה אחת. למחרת הארוע- חוזרים לשגרה. משלבים
אכילה מאוזנת ובריאה עם פעילות גופנית מתונה.
לעבור את שבועות בשלום צילום יחצ הרבליייף
חג שבעות שמח ובריא!
קרדיט צילום- תיירות עין זיוון
חג שבועות- קטיף ביכורי הדובדבן בעין זיוון בגולן
קטיף הדובדבנים בבוסתן בראשית בעין זיוון.
בחג השבועות ה- 3.6 יפתח את שעריו בוסתן 'בראשית' בעין זיוון
לקטיף עצמי של ביכורים מזן הדובדבנים הראשון - הבורלא
ושלל פעילויות, תערוכת כלים חקלאיים, יריד תנובות הגולן ועוד
הקיץ הגיע ועמו עונת קטיף הדובדבן. בוסתן 'בראשית' בעין זיוון בצפון רמת הגולן, יפתח את שעריו לכבוד חג השבועות, החל מיום שישי 3 ביוני, 2022, לקטיף הדובדבן הראשון- הזן המקדים בורלא, וכן תות עץ.
בוסתן בראשית בעין זיוון, אתר הקטיף העצמי הגדול ביותר בגולן, מציע שלל פעילויות לכל המשפחה- פארק חבלים, סיור לילדים על טרקטור ועגלה, פארק חי, עמדות מזון ושתיה, תערוכת כלים חקלאים לצד דוכני תנובות הגולן והגליל- יין מיקבי הגולן, סדנאות יצירה, תכשיטים ועוד. בנוסף, לרשות המבקרים, בין עצי הפרי, שפע של מקומות מוצלים לפיקניק, כסאות וערסלים במרחבי מטעי הדובדבן והרבה אוויר צח של הרי הגולן.
תיירות עין זיוון, מהווה מוקד מרכזי עבור המבקרים ברמת הגולן, ומציעה לינה בכפר הנופש עין זיוון הממוקם במסלולו של 'שביל הגולן' הפופולארי, בו 49 חדרי אירוח- בקתות עץ, וסוויטות, באווירה כפרית, בין מדשאות ומרחבים.
עוד ייהנו באי הבוסתן בתיירות עין זיוון משלל אטרקציות ואתרי קולינריה חדשים, ביניהם:
בית קפה חדש בכפר הנופש, שוק איכרים חדש 'ע"ז-איז מרקט' הפועל בימי שישי אחת לשבועיים ברחבת כפר הנופש, חוות שדה לבנדר חדשה, ארוחת בוקר במסעדת כפר הנופש עין זיוון הפתוחה לקהל הרחב (בהזמנה מראש), וכן, ביקור וטעימות יין בשני היקבים- יקב פלטר, ויקב בהט (כשר) המציע לצד היין- פיצריית בוטיק ומתחם 'BURGER', מאפיית 'מטרלו', 'החומוסיה', שוקולד איכותי במפעל הבוטיק לשוקולד 'דה קרינה'- המציע גם סדנאות לילדים ומבוגרים, בית קפה וחנות המפעל, טיולי ג'יפים, אמנים ועוד.
מחיר כניסה לבוסתן: 39 שקלים לאדם.
שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 10:00-16:00, ימי שישי ושבת בשעות 9:00-16:00.
ניתן לבצע הזמנה אונליין של כרטיסים באתר תיירות עין זיוון- http://www.enzivan.co.il/.
לפרטים והזמנות- תיירות עין זיוון- 04-6993610/12, 050-9001070
לרגל חג השבועות מסעדות מאמא גרג
מנדבת:
מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים
בניחוח וניל
יפה להגשה,
טעימה, עשירה וקלה להכנה בייתית
מאמא גרג עוגת גבינה פירורים צילום אמיר מנחם
לרגל חג השבועות, השף הראשי של מסעדת מאמא
גרג – עידו
מלכין, מקבוצת גרג, חושף מתכון חגיגי להכנת
קינוח חלבי: עוגת גבינה פירורים בניחוח וניל.
מדובר בעוגה יפה להגשה, טעימה, עשירה וקלה מאוד להכנה, עם בסיס פריך, קרם גבינה עשיר ורך במיוחד, בניחוח וניל ותוספת שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים
פריכים וזהובים.
מרכיבים
לבסיס העוגה:
קמח שקדים:
180 גרם / 1 כוס ו 1/3
קמח : 120
גרם / 2/3 כוס
חמאה קוביות:
120 גרם / חצי חבילה וקצת
סוכר לבן:
120 גרם / 1 כוס
מלח דק: 3
גרם /
חצי כפית
מים: 10 גרם
/ 1 כף
אופן הכנה
בסיס:
מערבבים
במיקסר את כל המרכיבים ביחד עד למרקם מפורר.
משטחים על
מגש עם נייר אפיה ואופים על 180 מעלות 15 דקות.
נותנים למסה
להתקרר וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי.
מצרכים לקרם
גבינה:
שמנת חמוצה
27% שומן : 4 גביעים
אבקת סוכר:
70 גרם / 1 כוס
שוקולד לבן:
250 גרם
מחית וניל:
10 גרם / 1 כפית
חלמון ביצה:
4 יחידות
גלטין דגים:
10 גרם / כפית וחצי
אופן הכנה:
משרים את
הג'לטין דגים ב 30 גרם/3 כפות, מים קרים כ 10 דקות.
בקערה מעל
סיר מים חמים ממיסים את השוקולד לבן.
מורידים מהאש
שהשוקולד נמס וחמים, ומוסיפים את הוניל, החלמונים, והג'לטין.
טורפים למסה
אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.
במיקסר :
מקציפים את השמנת חמוצה והאבקת סוכר למסה אורירית וחזקה.
מוסיפים את
תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת
בתבנית עוגה
קוטר 28ס"מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית ולוחצים עם כוס למרקם
דחוס.
שופכים את
תערובת הגבינה, ומפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.
מכניסים
למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת.
ניתן להגיש
עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.
שבועות שמח !
תגובות
הוסף רשומת תגובה