לרגל יום
העצמאות של הודו, שיצויין ב-15/8, חברת נפטון מוצרי מזון, המייבאת, משווקת ומייצרת
מגוון רחב של תבלינים, תוך דגש על המטבח ההודי, יוצאת בפסטיבל קולינארי ייחודי
וחגיגי ברחבי הארץ, בשיתוף עם המסעדות ההודיות המובילות בישראל –
אינדירה, מא
פאו, נמסטה והודו הקטנה
במהלך הפסטיבל
יגישו המסעדות מגוון מנות פאני פורי בשלל מילויים
במהלך ימי
הפסטיבל, הסועדים שיזמינו את המנות, יקבלו מארז פאני פורי להכנה ביתית
פאני פורי במסעדת אינדירה - 35 שח. צילום יחצ
חברת נפטון, המייבאת, מייצרת ומשווקת תבלינים
וחומרי גלם ממיטב טעמי העולם והתמחות בקולינריה ההודית בפרט, שמה לעצמה לקדם את
הבישול ההודי, האהוב בישראל, גם במטבחים הביתיים.
לשם כך, יזמה פסטיבל הודי קולינארי, לרגל יום
העצמאות ההודי שיצויין ב-15/8, במסגרתן מיטב המסעדות ההודיות האהובות בישראל,
יגישו במהלכו מנת פאני פורי, מהמנות ההודיות המסורתיות והפופולאריות, המורכבת ממוצרי
מזון של חברת נפטון המיועדים לשימוש ביתי.
הפאני פורי הינו מטבע בצק, עשוי קמח חיטה,
שבטיגון עמוק מזהיב ותופח עד שהופך לכיב עגול, אותו ניתן למלא במגוון מילויים.
בפסטיבל
החגיגי והייחודי, שיתקיים בין התאריכים 14-20.8,
משתתפות המסעדות ההודיות המובילות בישראל: אינדירה, מא פאו, נמסטה והודו הקטנה,
כשכל אחת מהן תגיש מנת פאני פורי המתכתבת עם תפריט המסעדה. במהלך ימי הפסטיבל, כל
סועד שיזמין ממנות הפאני פורי, יקבל מארז להכנה ביתית.
מסעדת אינדירה:
המסעדה
ההודית הוותיקה, המגישה מאכלים אותנטיים מצפון הודו, המשלבת את הצבעים, הניחוחות והטעמים
הססגוניים של המטבח ההודי, אותה מובילים שפים הודים מיומנים.
· מנת
פתיחה של פאני פורי במילוי טיקה מסאלה ואלו גובי – 35 ₪
כתובת:
שאול המלך 4 (מתחם לונדון מיניסטור), ת"א, 03-9665505
מסעדת מא פאו:
מסעדה
הודית מסורתית המביאה את מיטב המנות, הטעמים והריחות מהמטבח של בומביי ישירות
לבירת הקולינריה של ישראל. מא פאו, אמא לחם בשפת הינדי, הוקמה ביוזמת שלושה אחים
ממשפחת יצחק שהחליטו להגשים חלום ולהנגיש את המטבח ההודי כפי שהם מכירים אותו מבית
אמם.
·
מנה ראשונה של פאני פואי במילוי קלאסי
של תפוחי אדמה מתובלים ומחית חומוס, מעוטרים בבצל סגול וכוסברה טריה, מוגשים על
מצע צ'אטני ירוק ומטבל תמרהינדי – 32 ₪
·
מנת קינוח של פאני פורי במילוי קרם
מסקרפונה ופירות יער – 33 ₪
כתובת:
נחלת בנימין 59 ת"א, 03-7739797
מסעדת נמסטה
המסעדה
באשדוד מגישה תפריט כשר הנעשה על ידי שף
וטבחים הודים מומחים ומתבסס על המטבח הצפון הודי העשיר. ניתן למצוא בתפריט בשרי,
צמחוני וטבעוני וכל סוגי הלחם המוגשים בה
נעשים בעת ההזמנה.
· מנה
ראשונה של פאני פורי במילוי טיקה עוף, מוגשת בליווי רוטב תמרהינדי וצ'אטני ירק
מיוחד – 40 ש"ח
כתובת:
חוף מי עמי, הטיילת 20 אשדוד, 073-7584246
מסעדת הודו הקטנה:
מסעדה
הודית צמחונית, אותנטית וותיקיה, השוכנת בבאר שבע, אותה פתח חנוך סטמקר שף מומחה
למטבח ההודי, המעסיק ארבעה שפים מומחים שהגיעו ישירות מהודו. המנות במסעדה מתמחות
במטבח ההודי האותנטי, עשוי תבלינים וחומרי גלם איכותיים ועשירים, בעלי צבעים,
ריחות וטעמים עזים.
· מנה
ראשונה של פורי ואדה – פורי במילוי תפוחי אדמה עם שום וכוסברה, מוגשים לצד רוטב
ראייטה וצ'אטני ירוק – 24 ₪
כתובת:
רינגלבום 15, באר שבע, 08-6489801
פסטיבל הודו, 14-20.8 במסעדות ההודיות האהובות ברחבי הארץ
תגובות
הוסף רשומת תגובה