הגאלה הטבעונית הראשונה בארץ:
ויגן פרנדלי מציינים עשור למהפכה הטבעונית שחוללו בישראל
סטייק והמבורגר ממדפסת, ביצה עלומה, פרושוטו עם גבינה צהובה, חזה עוף– והכל טבעוני.
עשור עבר מאז הוקמה עמותת Vegan Friendly, ומאז הפכה ישראל לבירת הטבעונות העולמית. בערב חד פעמי ב-28.11, בחוות רונית, תתקיים הגאלה הטבעונית הראשונה בישראל. עם ארוחת ערב שלא נראתה כמותה בעולם, שבעה שפים מהגדולים בארץ, ביניהם אביב משה ומיכל אנסקי, יגישו מנות ייחודיות ופורצות דרך. האורחים יהנו גם מהופעה של מוש בן ארי והצגת העתיד של ויגן פרנדלי – כשכל ההכנסות מהאירוע יועברו ישירות לפעילות למען בעלי חיים, כדור הארץ ולמעננו
לאורך השנים, עמותת Vegan Friendly מפיקה ומוציאה לפעול פרויקטים גדולים למען מטרה אחת – העלאת המודעות לטבעונות. חלק מהפרויקטים האלה הם - פרסומות בפריים טיים – כמו פרסומת "טרי טרי" בגמר הישרדות, שהיתה הפרסומת הטבעונית הראשונה בישראל. הפקת הויגן פטס הגדול ביותר בעולם. סימון מוצרים, בתי עסק וחברות בתו הויגן פרנדלי. מצעד בעלי החיים הגדול בהיסטוריה עם 30,000 מפגינים. והאחרון מבין הפרויקטים הוא החסות שנותנת Vegan Friendly לקבוצת הפועל תל אביב בכדורסל דרכה הם מקדמים מסרים של ספורט וטבעונות.
כעת, כשהיא מציינת עשור להיווסדה, העמותה מפיקה לראשונה גאלה חגיגית, כדי להסתכל על מה היה כאן בעשור האחרון ולדבר על העתיד. ב-28.11, יגיעו לחוות רונית תורמים ותורמות, טבעוניים ופרו-טבעונות, ויציינו את המהפכה שקרתה כאן בעשור האחרון, תוך הצצה אל העתיד דרך מנות פוד-טק מרתקות וצפייה בפרויקטים הבאים של Vegan Friendly.
במהלך הערב יטעמו האורחים מנות שמיטב השפים וחברות הפוד-טק בישראל עבדו עליהן יחד. השף אביב משה יכין מנה עם המבורגר ממדפסת תלת מימד שיצרה חברת SavorEat, מיכל אנסקי תכין מנה מסטייק תלת מימד של Redefine Meat, השפית שיראל ברגר תיצור מנה מפטריית רעמת האריה של חברת Funngiz ,השף ניר צוק יבשל מנה מהצומח והקונדיטורית טל האוזן תכין קינוח שכולו טבעוני.
בחשיפה ראשונה בגאלה יושקו גם מאכלים שלא נראו מעולם. השפית נדיה אליסה תכין מנה עם הביצה העלומה הטבעונית הראשונה בעולם של חברת YO!, והשף איתי שליו יבשל מנה מחזה עוף שיצרה חברת אלפרדס, שגם הוא פיתוח שמעולם לא נראה מעולם. השפים יצרו מנות שיראו כאילו יצאו מהעתיד יחד עם מטבח הבית של חוות רונית שיכין מנות כמו פרושוטו עם גבינה (של חברת אלפרדס), פיצות וקינוחים – שכמובן שגם הן טבעוניות.
חוץ מהקולינריה הגבוהה, האורחים בגאלה גם ייהנו ממופע של מוש בן-ארי, מכירת מרקט פלייס, חשיפת הפעילות העתידית של ויגן פרנדלי, הענקת פרסי הוקרה לאנשים שהקדישו את חייהם לתחום הטבעונות ואפטר פארטי עם דיג'יי שינגן עד השעות הקטנות של הלילה.
היום המונח "Vegan Friendly" מוכר בכל בית, נמצא בכל סופר, מופיע בהפסקת הפרסומות שלנו, מוצג בכניסה לרוב המסעדות בארץ ואפילו מתנוסס על חולצות שחקני הפועל תל אביב בכדורסל. אך למעשה, העמותה הזאת, ששינתה את פני הטבעונות בישראל, הוקמה אי שם בנובמבר 2012, בביתו של המייסד והמנכ"ל – עמרי פז. כמה מתנדבים להוטים עם חזון גדול שלימים הפך לקונצנזוס, הצליחו לשבור כל תקרת זכוכית. וכיום, תו ה-Vegan Friendly מתנוסס על יותר מ-2,000 מסעדות מעל-8,000 מוצרים ויותר מ-30 חברות. העמותה מפעילה גם סניף חדש בבריטניה, אתר ואפליקציה שמנגישים את כל המידע. את כל זה ועוד, תציין ויגן פרנדלי בגאלת העשור.
עמרי פז, מנכ"ל ומייסד עמותת Vegan Friendly: "הגאלה היא אירוע שמסכם עשור של פעילות ועשייה ביחד עם השקת הסניף החדש של העמותה בניו יורק. אנחנו מאוד גאים על החלק שהעמותה לקחה במהפכה הטבעונית בישראל. כשהעמותה קמה ב2012 היו פחות מ1 אחוז טבעונים והיום ישראל נחשבת למדינה הכי טבעונית בעולם עם כ-5 אחוז טבעונים. אנחנו מזמינים את כל מי שמעוניין להיות חלק מהעשייה שלנו ולתרום לה, להגיע לגאלה וגם ליהנות מערב נפלא שכולו מדבר על טבעונות וסביבה, עם הופעה טובה וארוחה מידיהם של השפים הטובים בישראל".
כרטיסים לגאלה ניתן לרכוש דרך האתר.
תגובות
הוסף רשומת תגובה