לקראת ט"ו בשבט
נשיא המדינה ורעייתו אירחו חקלאים וחקלאיות
ואת נציגי 'ארגון מגדלי הפירות בישראל'
לרגל חג האילנות, אירחו כבוד נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, חקלאים וחקלאיות מרחבי הארץ, ומכל קצוות החברה, וותיקים לצד צעירים- דור שני ושלישי למשפחות חקלאים, עם נציגי 'ארגון מגדלי הפירות בישראל' המייצג מעל ל- 3,500 מגדלי פירות בארץ, המעבדים כ- 360,000 דונם של מטעים, במטרה לחזק את הקשר לאדמה בשילוב טכנולוגיה.
במהלך המפגש קיימו נשיא המדינה ורעייתו שיח פורה עם החקלאים הוותיקים והצעירים, בכדי להתגבר על האתגרים, למען עתיד החקלאות במדינת ישראל. החקלאים הציגו במשכן הנשיא מגוון עשיר במיוחד של פירות הארץ- בננות, תפוחים, אגס אסיאני, אבוקדו, אגסים, אפרסמון, סברס, אננס, פיטאיה, פירות יער, שקדים, אגוזים, זיתים, תמרים, קיווי, פירות אקזוטיים מיוחדים ועוד, סיפרו על אהבתם למקצוע וכן הציגו את סיפורם המשפחתי. עוד הוצג בפני נשיא המדינה ורעייתו פיתוח חדשני במטעי התפוח העתידיים- שיעוצבו כ-"קיר פירותי" לגובה (ענפי העצים יגדלו לגובה ולא לצדדים) והתפוחים יקטפו באמצעות רובוטים ורחפנים מתקדמים וחדשניים.
הנשיא הביע את הערכתו הרבה לחקלאים ואמר: ״ט״ו בשבט הוא חג שמסמל משהו עמוק בלאומיות הישראלית שלנו ובתחיית העם בארצו. ראש השנה לאילנות, הוא שיקוף של נשמת אפה של האומה, של החיבור לארץ, לאדמה, לקרקע; של האמונה והתקווה, שמה שהקדשנו לו ושהשקענו בו את כל כולנו, ייתן פרי. האתגרים שלכם, חקלאיות וחקלאי ישראל, גדולים ורבים, ומיכל ואני מבקשים לחזק את ידיכם כשאתם מתמודדים איתם בגבורה ובנחישות, למען כולנו. לא ניתן לדמיין את מדינת ישראל בלי חקלאות מתקדמת ושורשית, שיודעת להצעיד אותנו למחוזות חדשים, ובה בעת להנגיש את תנובת הארץ לכלל הציבור. אני מאחל לכולכם חג ט״ו בשבט שמח! המשיכו לדאוג לצרכים הכי בסיסיים שלנו, ולהפריח את הציונות במובן הכי שורשי שלה. תודה רבה לכם ובהצלחה רבה".
ירון בלחסן, חקלאי ממושב רמות נפתלי ומנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, הודה לנשיא המדינה ורעייתו על אירוח משלחת החקלאים והחקלאיות, ואמר: "אכילת פירות יבשים בט"ו בשבט הינה מסורת היסטורית שהתקבעה בעבר, בשל מחסור בפירות טריים בתקופת החורף בקהילות הגולה באירופה. הפתרון היה צריכת פירות מיובשים שנשלחו מארץ הקודש ישראל, לקהילות מעבר לים. כיום כאשר קיים היצע רחב של תוצרת חקלאית ישראלית, טרייה ובעלת ערך תזונתי גבוה, אין צורך להיתלות במסורת הישנה של פירות מיובשים ופחות בריאים- לכן אני קורא לציבור לצרוך בט"ו בשבט פירות טריים ארץ ישראליים, במקום הפירות היבשים, המיובאים מחו"ל, אמר בלחסן והוסיף, "החקלאים והחקלאיות מהווים כ'שומרי הסף' הממשיים של מדינת ישראל, השומרים בגופם על גבולות המדינה ואדמותיה, מיישבים את אזורי קווי העימות סמוך לגבולות, מגדלים ומספקים מזון טרי המגיע לשולחנם של תושבי ישראל, אך לצערנו בשנים האחרונות התנערה ממשלת ישראל מהיבול הישראלי, תוך נקיטת פעולות חד צדדיות של הורדת מכסים ועידוד תוצרת מיבוא על פני תוצרת חקלאית מקומית. אנו תקווה כי מדינת ישראל תדע לשמור על ערכי החקלאות וההתיישבות העובדת, ותעודד צריכת תוצרת חקלאית מקומית".
במפגש השתתפו גם אבשלום (אבו) וילן מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, ירון סולומון מנהל מחלקת התיישבות באיחוד החקלאי ויוני דמרי מנהל אגף חקלאות בתנועת המושבים.
בתום האירוע בירכו נשיא המדינה ורעייתו עם החקלאים את בברכת ט"ו בשבט עם מיץ רימונים ומיץ סברס טריים, וטעמו ממיטב פרי הארץ שהביאו החקלאים ממשקיהם.
נשיא המדינה ו רעייתו אירחו את ארגון מגדלי הפירות בישראל לקראת טו בשבט- צילום- ששון תירם.
בקישור- סינק דבריו של נשיא המדינה יצחק הרצוג, מתוך המפגש עם נציגי 'ארגון מגדלי הפירות' במשכן הנשיא וויזואליה מטקס ט"ו בשבט
קרדיט וידאו- צלם: גרגורי באדו, מקליט: אורי בוגזלו
ט"ו בשבט הגיע - חג לעץ הברוש שבחצר.
היום נציין את ט"ו בשבט, החג לאילנות.
לכבוד המאורע, ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, נפגש עם המשוררת לאה נאור, ליד עץ הברוש שעליו כתבה נאור את שירה האייקוני "מקהלה עליזה".
עץ הברוש ממוקם בהרצליה, ברחוב העצמאות 51, בסמוך לבית שבו גדלה נאור.
בילדותה, נהגה נאור להשקיף על העץ, לעקוב אחר מעוף הציפורים שחגו מעליו ומדי פעם עצרו לנוח בין ענפיו, לשיר ולצייץ. כל אלה היוו השראה עבורה לכתיבת השיר.
במסגרת תכנית לשימור אתרים היסטוריים בהרצליה, החליטה העירייה לשמר גם את עץ הברוש הכי מפורסם במדינה.
לכן, משהעץ זכה למעמד של אתר לשימור, כל הציפורים יכולות להגיע אל עץ הברוש שבחצר ולהקים בו מקהלה עליזה – ציף ציף, שריק שרק, בול בול בול בול בול בילב בל לה לה לה....
ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, עם המשוררת לאה נאור, ליד עץ הברוש מהשיר "מקהלה עליזה".
קרדיט צילום: שמואל טורס.
לקראת ט"ו בשבט – מועצת הצמחים בקריאה לציבור:
העדיפו פירות טריים מקומיים על פני הפירות המיובשים המיובאים
לקראת ט"ו בשבט, שיחול השנה ביום שני ה-6 בפברואר, מועצת הצמחים יוצאת בקריאה לציבור לצרוך פירות טריים ישראלים במקום פירות מיובשים ומיובאים. לצערנו, מדי שנה בט"ו בשבט נוהגים אזרחי ישראל לחגוג את חג האילנות באכילת פירות מיובשים. מקור המנהג ביהודים שחיו בגלות וסבלו ממחסור בפירות טריים בעונת החורף, ולכן צרכו במקומם פירות מיובשים שהובאו לגולה מישראל. אבל היום, כשניתן למצוא על המדפים עשרות סוגים של פירות טריים תוצרת הארץ, אין שום סיבה להמשיך ולצרוך פירות מיובשים מיובאים ומעובדים, שחלקם עתירי סוכר מוסף, חומרים משמרים וצבעי מאכל, בעוד הפירות הטריים טבעיים לחלוטין ועשירים בוויטמינים וערכים תזונתיים רבים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי.
לדברי צבי אלון, מנכ"ל מועצת הצמחים, "מגדלי ישראל משווקים מדי שנה לשוק המקומי כ-2 מיליארד ק"ג פירות וירקות טריים, כאשר לכל אחד מהם ערכים בריאותיים ותזונתיים גבוהים. מזה שנים רבות מוכיחים המגדלים המקומיים את חשיבותם הגדולה כגורם ראשון במעלה בשמירה על בטחון המזון של ישראל ומספקים לאזרחי המדינה תוצרת חקלאית טרייה ובריאה. למרות זאת, לצערי, יש במדינת ישראל מי שמנסה להרחיב את ייבוא התוצרת החקלאית ללא צורך וללא פיקוח, באופן שלא יפחית מחירים ולא יועיל לצרכנים – אבל יביא עימו מחלות ומזיקים שיפגעו קשות בחקלאים ובגידולים הישראלים. אני קורא לאזרחי ישראל לחגוג השנה את ט"ו בשבט עם צלחת של פירות טריים ולוותר על הפירות המיובשים – כך גם ישמרו על בריאותם וגם יתמכו בכלכלה המקומית ובמגדלים הישראלים".
במועצת הצמחים מדגישים כי יש כרגע פירות טריים ישראלים רבים על המדפים, ביניהם בננה, תפוח, תפוז, תות שדה, אגס, קיווי, קלמנטינה, מלון, אפרסמון, אשכולית, רימון, פומלה, אשכולית אדומה, תמר ועוד. לגבי מרבית הפירות, קל מאוד לזהות מיהו פרי ישראלי טרי ומיהו פרי מיובש מיובא. עם זאת, כאשר מדובר בשקדים למשל – קצת יותר קשה להבדיל. אז איך בכל זאת תזהו? השקד הישראלי גדול יותר פיזית באופן משמעותי לעומת השקד המיובא מעבר לים, הוא שטוח יותר, צבעו כהה יותר והוא נחשב לטעים יותר. ובהחלט שווה לכם להתאמץ ולמצוא אותו; השקדים עשירים במיוחד ברכיבים בריאותיים, בסיבים תזונתיים, בחלבונים צמחיים, בשומנים בריאים, בפיטוסטרולים ובנוגדי חמצון, והם תוספת טעימה מאוד לשולחן החג.
מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים, מסבירה כי "מלבד התמר, הגדל בישראל ומתייבש על העץ באופן טבעי ללא צורך בתוספת סוכר או חומרים משמרים, מרבית יצרני הפירות המיובשים נאלצים 'לטפל' בפירות הטריים באופן מלאכותי על מנת להפוך אותם למיובשים. תהליך זה כרוך בשימוש בטמפרטורות גבוהות ובחומרים משמרים כגון גופרית דו-חמצנית כדי לשפר את צבעם של הפירות, למנוע חמצון וקלקול ולהאריך את חיי המדף שלהם. לחלק מהפירות המיובשים מוסיפים גם שמנים, חומרי הזגה (ליצירת מראה מבריק) וצבעי מאכל מלאכותיים – האחרונים גם עלולים לגרום לתופעות שונות בקרב אנשים רגישים וילדים. לכן, מומלץ לצרוך פירות טריים - הם טבעיים לחלוטין, מלאים בוויטמינים שלחלקם תפקיד חשוב בתפקוד מערכת החיסון, מינרלים ונוגדי חמצון ואינם מכילים כל תוספת".
מרב מור-אופיר מוסיפה כי "מחקרים מראים כי תזונה עשירה בירקות ובפירות מביאה לריכוז גבוה של רכיבים תזונתיים נוגדי חמצון ברקמות (במיוחד ויטמין C, קרוטנואידים ופוליפנולים), ולסיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי דם. במחקרים קליניים נמצא, שויטמין C הפחית את ריכוז החלבון סמן הדלקת CRP, מה שמעיד על הפחתת תהליכים דלקתיים בגוף. בניתוח תוצאות של כ-70! מחקרי מעקב תצפיתיים, נמצא קשר בין רמות ויטמין C וקרוטנואידים בתזונה ובדם, לבין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם ולתמותה מכל הסיבות. כך למשל, כל עלייה ב-100 מ"ג ליום של ויטמין C בתזונה, נמצאה קשורה לסיכון נמוך ב-12% למחלת לב כלילית, ב-8% לשבץ, ב-11% למחלות לב וכלי דם, וב-11% לתמותה מכל הסיבות. כמו כן, ריכוזים גבוהים יותר של ויטמין C בדם, נמצאו קשורים לסיכון נמוך ב-26% למחלת לב כלילית, ב-30% לשבץ, ב-24% למחלות לב וכלי דם וב-28% לתמותה מכל הסיבות.
פלפלים צבעוניים, פירות הדר, ירקות עליים כהים, תות שדה, כרוב ומלון כתום הם ירקות ופירות העשירים בוויטמין C. תפקודיו נוגדי החמצון רבי-העוצמה של ויטמין C, תוך-תאיים וחוץ-תאיים, מביאים להפחתת הריכוזים של מולקולות חמצן פעילות ברקמות. במצב של טרשת עורקים, הפחתת ריכוז המולקולות המחמצנות בכלי הדם, מסייעת בשמירה על תפקוד תקין של האנדותל – רקמת התאים המרפדת את שטח הפנים של כלי הדם, ובהפחתת הייצור של LDL-כולסטרול מחומצן, שלו תפקיד מרכזי בהתפתחות טרשת העורקים. גם לצריכה בתזונה או לריכוז בדם של סך הקרוטנואידים, בטא-קרוטן, אלפא-קרוטן, בטא-קריפטוקסנטין, ליקופן וויטמין E, הנמצאים לדוגמה בירקות ירוקים וכתומים, נמצאה השפעה מגינה מפני מחלות".
***
צבי אלון, מנכ'ל מועצת הצמחים. קרדיט צלם - מועצת הצמחים.
חברת ZIPPO העולמית חברה יחד לשיתוף פעולה עם ארגון
WOODCHUCK ארצות הברית לסיוע,
שיקום והגנה על יערות העולם
מותג
המצתים האמריקאי האייקוני זיפו, חבר לשיתוף פעולה מרגש עם ארגון WOODCHUCK USA במסגרת תוכנית BUY ONE PLANT ONE® וכחלק מהתחייבותה לשמירה על כדור הארץ תשתול עץ אחד על כל מצית שתימכר
מהקולקציה בשמו של הרוכש.
חברת
WOODCHUCK היא חברה אמריקאית לעיצוב מוצרים מעץ אמיתי, אשר ידועה באג'נדה
שלה לחבר אנשים בחזרה לטבע על ידי נטיעת עץ עבור כל מוצר שהיא מוכרת מתוך מטרה לשמור
על כדור הארץ למען הדורות הבאים. במהלך שיתוף הפעולה בין שתי הענקיות בתחומן,
עוצבה סדרה של מציתים ייחודיים בעיצובים שונים מעץ. על כל רכישה יינטע בשמו של
הרוכש עץ באחד מ-15 מקומות שונים בעולם. כל רוכש יקבל קוד אישי שיאפשר לו לעקוב
און ליין אחר נטיעת העץ שניטע בשמו.
הסדרה
הזמינה בישראל כוללת דגמי מצתים בעיצובים שונים, הכוללים את חריטת שם הפרויקט
בחלקם האחורי. המצית עשויה כרום מוברש בשילוב עץ אמיתי משני צדדיה, עם שילובי פסים
וגווני העצים הטבעיים העמוקים, מה שהופך כל מצית לייחודי. עיצובי המציתים נעשים
בחיתוך לייזר, כשסוגי העצים בהם נעשה שימוש הם: ארז, מהגוני, דובדבן, אגוז וליבנה.
במבחר ניתן למצוא זיפו בדוגמת עץ חלק, זיפו בדוגמת נמר מצית עץ מוזהבת ועוד
עיצובים.
שריפות
בר משמידות 4 אחוזים משטח כדור הארץ כל שנה, כאשר 85 אחוזים מאלו נגרמים על ידי יד
אנושית. 5 השנים האחרונות היו החמות ביותר על פני כדור הארץ. לדברי לוקאס ג'ונסון,
מנהל השיווק העולמי של זיפו, "מצית זיפו מעניקה לאנשים את העוצמה של אש
ניידת, עמידה ברוח, אך עם זאת מגיעה אחריות. וזה מה שהעניק לנו השראה לעבוד עם
שותפינו, ארגון WOODCHUCK, כדי
לא רק לשפוך אור על ההשפעות ההרסניות של האש כשהיא מנוצלת לרעה, אלא גם להתחיל
להפוך את הנזק שנגרם על ידי טעויות אנושיות. העבודה שלנו מתחילה במדגסקר והמטרה של
נטיעת 100,000 עצים ב- 12 החודשים הראשונים, היא הצעד הראשון לקראת התחייבות לטווח
הארוך יותר עבור המותג".
טווח מחירי המצתים בסדרה: 299-359 שקלים.
מצית זיפו WOODCHUCK נמר, 359 שח, להשיג בחנויות המובחרות ובאתר www.Zippo.co.il, יחצ חול.
להשיג בחנויות המתנות והמטיילים המובחרות ובאתר www.Zippo.co.il
מלון וולדורף אסטוריה חוגג את טו בשבט
מלון וולדורף אסטוריה ירושלים, שנבחר לאחרונה כמלון המוביל בישראל, יחגוג את טו בשבט בדרך ייחודית:
המלון יעניק לאורחים תעודה כי נטע עץ ביער קק"ל על שם האורחים שילונו ערב טו בשבט במלון.
בערב טו בשבט 5/2/2023 יוקם דוכן פירות יבשים בכניסה למלון. האורחים בחדרים יהנו ממגשי פירות ארצנו ושוקולדים. וכל מי שיתארח במלון יקבל תעודה שעץ ניטע על שמו ביערות קק"ל.
נציגות מהנהלת המלון תצא יחד עם נציגי קק"ל ויטעו עצים ביער קק"ל על שמות האורחים.
ביום שני 6/2/23 יעניק מנכ"ל המלון אבנר און את תעודות נטיעת העצים לאורחים.
מלון וולדורף אסטוריה נבנה על יסודותיו של מלון היוקרה המפורסם- מלון פאלאס בירושלים ונחשב לפרויקט המלונאי היקר ביותר בישראל עם עלות השקעה של כ- 150 מיליון דולר. במלון, אשר הינו מלון היוקרה הבינלאומי היחידי בירושלים, 226 חדרים, מתוכם 29 סוויטות, אולם נשפים מפואר, חדרי ישיבות משוכללים, מסעדות גורמה, חדר כושר, ספא יוקרתי ורמת שירות ויוקרה שטרם נראתה בישראל.
טו בשבט- 20% הנחה על מגוון מותגי קוסמטיקה מבוססת רכיבים טבעיים באתר דיל קוסמטיקס, להשיג ב- www.dealcosmetics.co.il, צלם דני גולן
פסטיבל טעמים בעמקים – חוזר לשורשים
הפסטיבל שהחל לפני 19 שנה, כשבוע של ארוחות במסעדות, צמח לאירוע אזורי נרחב, חוזר ומתמקד בקולינריה ובטעמים המיוחדים שיש למרחב העמקים להציע. הפסטיבל עוסק בחיבורים בין רשויות, קהילות, מסעדות, חוות חקלאיות, יקבים, טבע, נוף, סיפורים מרתקים ובכל מה שמייחד את העמקים הפורחים בשלל צבעים
פסטיבל טעמים בעמקים מתקיים השנה (השנה ה-19) סביב ט"ו בשבט, מ-1 בפברואר ועד 11 בפבואר, ומתחבר לעשייה הענפה של קק"ל ורשות ניקוז ונחלים קישון שמטפחים את היערות, הנחלים והקהילות הסובבות אותם ויוצרים מארג נפלא של טעמים ואירועים. נושא הקיימות ומשבר האקלים מקבל במה וחשיבות באירועים השונים.
בפסטיבל יוצבו דוכני הסברה ומיידע לצד פעילות שתועבר בפעילות יצירה, משחקים והדרכה בנושא משבר האקלים. כמיטב המסורת, יפתח הפסטיבל, באירוע חוויתי במוזיאון העמק שיהפוך לערב אחד למתחם שמארח 10 מסעדות, פודטראקים, יקבים ובימת מופעי להקות צעירות ובוגרות ממרחב העמקים שישירו וירקדו על רקע תמונות מרהיבות של צלמי העמק.
המסעדות המשתתפות: בארקה (ק.הזורע), בלומה (ק.טבעון), ג'לילה (זרזיר)
הבוטקה (רמת ישי), השוק 34 (עפולה), פיטמאסטר (חוצות אלונים),
קפה קפה ויאנק (ק.יפעת), תמרלין (רמת דוד).
היקבים: יקבי עמק יזרעאל, יקב היוגב 8 ויקב תבור.
חוות חקלאיות: חוות דרך התבלינים וקטופותי בית לחם הגלילית. כרמלים- היוגב,
גן הבית בהרדוף עם מותג שמן זית חדש, עלעלים בציפורי
עוד בתוכנית: תיירות חוויה בדואית כעביה, טבאש וזרזיר. הפעילות במחירים מיוחדים לכבוד הפסטיבל.
רויטל אביב, נציגת אגף קשרי ציבור במרחב צפון של קק"ל: "הציבור הרחב מוזמן לטייל במכמני הטבע אתרי ויערות קק"ל במרחב העמקים. בימי הפסטיבל שלל פעילויות וסיורים לכל המשפחה. ערב פתיחת הפסטיבל ב1.2 במוזיאון ההתיישבות בקיבוץ יפעת מציין את פתיחת אירועי ט"ו בשבט במרחב צפון".
בארקה- צילום רקפת עברי.
צילום- דבורת התבור
לרגל ט"ו בשבט חג האילנות- קק"ל ומועצת הדבש נוטעות
כ- 45 אלף עצים צוּפָנִיִים ברחבי הארץ
להצלת ענף הדבורים הנמצא בסכנת הכחדה בשל מיעוט מזון (צוף)
עקב התרחבות שטחי הערים והכבישים וצמצום שטחי החקלאות ואזורי הבר
לקראת ט"ו בשבט קוראות מועצת הדבש וקק"ל, לעם ישראל, לטעת עצים ושיחים צוּפָנִיִים (עצים שיש בפרחיהם צוף) -במטרה להציל את דבורת הדבש הנמצאת בסכנת הכחדה. תופעת היעלמות הדבורים מתרחבת משנה לשנה בעולם, ויוצרת חשש לעתיד ייצור מזון מן הצומח, מאחר ודבורת הדבש הינה המאביקה (מפרה) המרכזית בטבע האחראית להאבקת 80% מהיקף הגידולים החקלאיים בעולם.
הסיבה העיקרית הנחקרת לתופעת היעלמות הדבורים, הינה מחסור במזון לדבורים כלומר- צוף פרחים, הנובעת, בין היתר, ממשבר האקלים ואירועי קיצון המשפיעים על הפריחות, לצד מגמות עיור וצמצום האזורים החקלאיים- ולכן מקיימות קק"ל ומועצת הדבש- פרויקט רחב היקף לנטיעת כ- 45 אלפי עצים ושיחים צוּפָנִיִים ברחבי הארץ, במטרה לתת מענה להתמעטות צמחי הצוף, המהווים מזון עיקרי לדבורת הדבש ולהרחבת מגמת הפריחה, לאביב המאוחר, לקיץ ולסתיו בהם אין פריחה בצמחייה הטבעית.
במסגרת הפרויקט מגדלת קק"ל מדי שנה עבור הדבוראים, עשרות אלפי שתילי עצים ושיחים צופניים, שניטעים ברחבי הארץ בשיתוף הדבוראים (מגדלי הדבורים). כמו כן משתפת מועצת הדבש את חברי היישובים, במטרה להגביר המודעות לשמירה על הטבע והבר, והבנת חשיבות דבורת הדבש לגידולי החקלאות וייצור מזון מהצומח, בנוסף מארגנות מועצת הדבש וקק"ל נטיעות בפרויקטים לאומיים.
חגי יבלוביץ, מנהל מדור הזרעים בקרן קיימת לישראל: "קק"ל מגבירה את שיתוף הפעולה עם מועצת הדבש על מנת לחזק את פריחת העצים הצופניים למזון עבור דבורת הדבש במהלך כל השנה, ובכדי להפוך את המדינה לירוקה יותר. תהליך החלוקה של השתילים נעשה בשיתוף פעולה מלא עם מועצת הדבש והדבוראים ובשנים האחרונות נעשה תהליך של דיוק וייעול התהליך במטרה לסייע לדבוראים ולענף הדבש ובו בזמן לקבל את כל שרותי המערכת שנותנים לנו העצים כגון קיבוע פחמן, יצירת חמצן, שמירה על הקרקע מסחף ומפלישות בית גידול לבע"ח ועוד".
אופי רייך, מנכ"ל מועצת הדבש מברך על הפרויקט החשוב: "במועצת הדבש פועלים באופן רצוף באיתור שטחים נוספים מתאימים לנטיעה בישראל, במטרה להגביר את אספקת מקורות הצוף עבור דבורת הדבש אשר הינה המאביקה המרכזית בטבע ולכן קיימת חשיבות עליונה להתגייסות כוללת של כלל הגופים בישראל לטובת נטיעות צופניות ובכך להבטיח את המשך ביטחון ייצור המזון בישראל. אני מברך את קק"ל על התגייסותה ארוכת השנים למען ענף הדבש והדבורים בקיום נטיעות צופניות, ואת קהילות היישובים והמוסדות, שהתגייסו לפרויקט בשיתוף הדבוראים. השנה הדבר חשוב מאין כמותו בשל החורף השחון ביותר מזה 50 שנה אשר עתיד להביא להפחתה ניכרת במקורות הצוף עבור הדבורה, לכן אני קורא לכל אזרחי ישראל, לטעת בט"ו בשבט רק עצים ושיחים צופניים למען דבורת הדבש".
מנתוני 'מועצת הדבש': בישראל מאות דבוראים המטפלים בעשרות אלפי כוורות הפזורות באלפי נקודות מרעה צופני ברחבי הארץ כאשר כ- 80,000 כוורות מאביקות גידולים חקלאיים של פירות וירקות. ערך האבקת הדבורים לתל"ג החקלאי בישראל עומד על כ- 3.5 מיליארד שקלים בשנה.
באתר מועצת הדבש - www.honey.org.il – ניתן למצוא מידע מה כדאי לטעת?- רשימת הצמחים הצופניים מופיעה בלשונית- הדבורים > צמחי צוף והאבקה
נטיעות צופניות - קרדיט צילום- מכוורת דבורת התבור -
השם מחייב – חג לאילן
מלון נווה אילן הממוקם בלב הרי יהודה, נערך לחגיגה קולינרית לכבוד חג האילנות * שף חגי אסרף משתף במתכון מנצח לסלט קינואה חגיגי
במלון נווה אילן נערכים לחגוג את חג האילנות – ט"ו בשבט בחגיגה קולינרית, שתשלב בתפריט מסעדת המלון, מנות ברוח החג. שף חגי אסרף, עמל על התפריט המיוחד: קובה נייה דג על מצע ירקות טריים בשילוב פירות יבשים, גלילות קטאיף מסקרפונה, פיסטוק חלבי ונגיעות תמרים תאנים ומשמשים, טרטר אינטיאס במילוי פירות יבשים על מצע כוסמת, סלט קינואה ופירות יבשים ועוד. "להיות שף מלון נווה אילן בחג האילנות זה מחייב", ציין שף המלון חגי אסרף, "ט"ו בשבט מייצר סיבה למסיבה עם חומרי גלם איכותיים, בריאים שמתבססים על תוצרת מקומית".
סלט קינואה ופירות יבשים - שף חגי אסרף מלון נווה אילן
מצרכים:
4 כוסות מים
כוס פירות יבשים
רבע כוס כוסברה
רבע כוס נענע
חצי כוס פטרוזיליה
1 כוס קינואה אדומה
רבע כוס שקדים מולבנים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
רבע כוס לימון
כפית דבש
כפית קינמון
מעט שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מרתחים מים בסיר ומוסיפים את הקינואה מטבלים במלח ומבשלים כ-20 דקות עד שהקינואה נפתחת. מעבירים למסננת מנערים מהמים ומחזירים לסיר כשהאש כבויה מכסים במגבת מטבח 10 דקות.
בזמן שהקינואה מתקררת מערבבים מיץ לימון, קינמון, דבש ושמן זית, קוצצים את כל הפירות והירק. לפני ההגשה מערבבים את כל המרכיבים עם הקינואה ומגישים לצד כוסית ערק לימונים.
חג שמח ובתאבון!
מלון נווה אילן ממוקם, מרחק קצר מציר תל אביב ירושלים, דקות מלב הבירה, מתאים במיוחד כנקודת מוצא לנופשים משפחתיים או זוגיים. 173 חדרים מרווחים: חדרי גן, חדרי דלקס, חדרי משפחה (מתאימים לאירוח עד זוג ושלושה ילדים), פינות חמד בגינת המלון, מרפסת פנורמית אל נוף הרי ירושלים, אולמות כנסים בגדלים שונים (עד 350 איש), חוויה קולינארית אותנטית ומגוונת, בריכת קאנטרי בסמוך למלון, מתקני ספורט, מתחם ילדים המציע חדרי נושא: ג'ימבורי לקטנטנים, חדר מחשבים וקולנוע לגדולים, אטרקציית מים, מזרקות ומגלשת מים (בעונה).
לפרטים: 073-3133182 או באתר רשת מלונות סי הוטלס
לכבוד טו בשבט:
חטיף אנרגיה ביתי על בסיס פירות יבשים
חג טו בשבט קרב ובא וזה הזמן לחגיגה של פירות יבשים מכל טוב הארץ. הדיאטנית הקלינית
תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף מציעה מנה משודרגת של חטיף אנרגיה ביתי על בסיס פירות
יבשים.
חטיף אנרגיה לטו בשבט (8 יחידות)
רכיבים
כפית שמן קוקוס
100 גרם של אגוזים ושקדים טריים וטבעיים: אגוזי מלך, שקדים, אגוזי פקאן
20 גרם גרעיני חמניות
10 גרם צימוקים
2 כפות סילאן או דבש
2 כפות מים
הוראות הכנה
1. חממו מחבת על אש בינונית. הוסיפו את המים ולאחר מכן את השמן והדבש או הסילאן.
2. הרתיחו למשך דקה.
3. הוסיפו את תערובת האגוזים, הצימוקים והגרעינים וערבבו היטב.
4. העבירו את התערובת לתבנית עם נייר אפייה והניחו לה להתקרר.
5. לאחר שהתערובת התקררה, חתכו לריבועים והגישו.
ערכים תזונתיים למנה
קלוריות: 110
חלבון: 2גר#39;
שומן: 2גר#39;
פחמימה: 15גר#39;
בתאבון!
תמונה להמחשה - חטיף אנרגיה - צילום יחצ
למען איכות
הסביבה...
מותג הספורט
והלייף סטייל הבינלאומי SKECHERS משיק את הקולקציה האקולוגית לילדים :
Our planet matters
המותג סקצ'רס פועל למען שמירה על איכות הסביבה כערך מרכזי תחת
הסלוגן : SKECHERS Our planet
matters-
GOOD FOR YOUR FEET. GOOD FOR THE WORLD
מדי שנה סקצ'רס
הבינלאומי תורמת רבות מהרווחים של החברה לארגונים סביבתיים כדי לעזור ולהפחית את
הנזקים הנגרמים לסביבה.
לחורף 2023 מותג הספורט
והלייף סטייל הבינלאומי SKECHERS משיק את הקולקציה האקולוגית לילדים :
Our planet matters.
הקולקציה כוללת מגוון נעליים המיוצרות ומעוצבות מחומרים ממחוזרים לבנים ולבנות בין
פרטי הקולקציה ניתן למצוא: נעליים לנעילה קלה ונוחה ללא שרוכים עשויות בד ממוחזר
בגוונים של כחול, לבן, אפור ועוד.
המותג סקצ'רס נושא את
עיניו לעתיד עולמי טוב יותר ופועל למען הרחבת
קולקציית הנעליים העשויים מחומרים ממוחזרים לכל המשפחה תוך יצירת שיתופי פעולה
ושימוש בחומרים ייחודיים ובטכנולוגיות מתקדמות.
מידות: 27-35
מחיר :
149.90 ₪
סקצרס_ ילדות_ מחיר 149.9שח_ צילום עופר חג'ייב
להשיג ברשת
חנויות סקצ'רס, באתר: skechers.co.il
ובחנויות הנבחרות
רשת טיב טעם חוגגת ט"ו בשבט ויוצאת במבצע
משתלם ברכישת פיצוחים טבעיים
ופירות יבשים:
50% הנחה על המוצר השני
לקראת חג טו בשבט, שיתקיים ב- 6.2. רשת
טיב טעם יוצאת במבצע חגיגי ב- 46 סניפי הרשת ובאתר המכירות "טיב טעם
בקליק", במחלקת פירות היבשים והפיצוחים
הטבעיים והרגילים.
במסגרתו, תציע מוצר
שני ב- 50% הנחה הזול מבניהם, על מוצרי הפירות היבשים והפיצוחים הטבעיים הארוזים של
המותג "ששון הקולה", המבצע בתוקף עד ה- 12.2.23.
עוד מציעה, טיב טעם במחלקת הפירות היבשים: שלל
פירות יבשים במשקל כמו: קלמנטינה מיובשת, פסיפלורה מיובשת, ליצ'י, תפוח עץ ננסי,
תאנים יבשות, אננס טבעי פרוס מיובש (לא מסוכר), מישמש, קרמבולה מיובשת, שזיפים,
בננה פרוסה ועוד.
"טיב טעם
בקליק" www.tivtaam.co.il.
ניתן לבצע הזמנות משלוחים מהיום להיום וגם בשבת.
טיב טעם חוגג טו בשבט צלם: אסף לב/אלעד גוטמן,
תגובות
הוסף רשומת תגובה