דיסקו - פוד:
קבוצת שטראוס, עיריית ת"א, שוק הנמל ועמותת 'רובין פוד' מזמינים אתכם להציל מזון בחגיגה קולינרית ייחודית
חגיגה קולינרית חברתית בהשתתפות שפיות ושפים מובילים שתקיים ב-13 למרץ בשוק נמל תל-אביב בין השעות 19:00-17:45 ותכלול מנות טבעוניות מירקות ופירות מוצלים ומסיבת ריקודים. בהרשמה מראש
***
בהשתתפות השפים דפי קרמר מ"סיר לסלאם" ו"אסיף" המרכז לתרבות אוכל בישראל, עידו "הלקט" שגב מ"רובין פוד", יניב גור אריה השף של שטראוס, נועה לוי מ"קזינו סאן רמו וג'וז ולוז והשפים אורי בקויס, נועה גרוס ואיילת מרגלית
לרגל היום הבינלאומי לצמצום בזבוז המזון (צימבו"ז) שחל ב-12 למרץ, קבוצת שטראוס בשיתוף עיריית תל אביב, שוק הנמל ועמותת רובין פוד יקיימו ביום שני, 13 למרץ, אירוע קולינרי ייחודי במתחם שוק הנמל בנמל תל אביב, בין השעות 19:00-17:45. במסגרת האירוע תיערך סעודה קהילתית לציבור הרחב על בסיס מנות טבעוניות, שיורכבו מפירות וירקות מוצלים ומסיבת ריקודים.
בחגיגה הקולינרית החברתית ישתתפו שפיות ושפים בכירים ואנשי קולינריה וקיימות, ביניהם דפי קרמר מ"סיר לסלאם" ו"אסיף" המרכז לתרבות אוכל בישראל, עידו "הלקט" שגב מ"רובין פוד", יניב גור אריה השף של שטראוס, נדב מלין מ"לואיזה וסלואו פוד ישראל, נועה לוי מקזינו סן רמו וג'וז ולוז ושהשפים אורי בקויס, נועה גרוש ואיילת מרגלית.
ההרשמה לאירוע בתשלום סמלי של 20 ₪ באתר.
אסנת גולן סמנכ"לית תקשורת, מותג וקיימות בשטראוס: "צמצום בזבוז מזון הוא אתגר עולמי ומניעתו היא יעד בינלאומי משותף. ככל שנפעל ביחד עם כל הגורמים שאחראים לשרשרת המזון; יצרנים, קמעונאים, שפים ומסעדנים, וגם עם הציבור הרחב, למנוע בזבוז - כך נתרום לקידום בטחון תזונתי של קהילות, לצמצום הוצאות, גם של הציבור וגם של החברות היצרניות, ולא פחות - נצמצם פגיעה סביבתית שנובעת מהשמדת מזון מיותרת. כחברת מזון ומשקאות, ששואפת לייצר השפעה חיובית על האנשים ועל הסביבה, השותפות שלנו עם עמותת רובין פוד ובתוכה גם חגיגת הקולינריה, היא רק חלק ממגוון רחב של פעולות שאנחנו עושים בשטראוס. אנחנו משפרים בהתמדה את תכנון היצור וממקסמים אפשרויות להעברת מוצרים לתרומה גם מתוך המפעלים וגם מנקודות המכירה. במקביל אנחנו מקיימים תוכניות עם חקלאים לניצול אחראי של חומרי גלם ומנהלים פרויקטים לשיפור הרגלי צריכה אחראית של מזון בציבור עם ארגונים שונים".
שי רילוב, מנכ"ל עמותת רובין פוד: "אנחנו גאים להוביל פעילות קולינרית וחינוכית למניעת בזבוז מזון כבר שנים, ועד הקורונה הפעלנו גם מסעדה חברתית שפעלה על בסיס מזון מוצל.
כיוון שמחצית (!) מבזבוז המזון בארץ מתרחש במשקי הבית, שינוי משמעותי יבוא מהעלאת מודעות, שינוי הרגלים, וחיבור אנשים לנושא בצורה ברורה ומזמינה. מבחינתנו הצעד הראשון ההכרחי הוא להגיע ללב של אנשים - דרך הבטן. אנחנו מצילים חומרי גלם שאחרת היו מתבזבזים משווקים, חקלאים וחנויות ונותנים להם הזדמנות להפוך למנות נהדרות, דרכן אנו מראים לכולם שאפשר להינות יותר ולבזבז פחות. מוזמנים לחגיגה של שימוש בקיים!"
ראובן לדיאנסקי, סגן ראש העיר תל אביב-יפו וממונה על תחום איכות הסביבה, קיימות ושיפור פני העיר: "החזון שלי הוא שתוך מספר שנים תל אביב תהיה בשורה אחת עם הערים המרכזיות בעולם שהצליחו להפחית את פליטות גזי החממה. בנוסף לייצור אנרגיה מתחדשת, שתילת עצים בעיר, עידוד תחבורה ציבורית ורכיבה על אופניים חשוב שנמשיך לקדם תזונה בריאה, מקיימת ומופחתת פליטות. במסגרת תוכנית המזון העירונית ברשות לאיכות סביבה וקיימות פיתחנו בשנים האחרונות סט כלים שימושיים לצמצום בזבוז מזון שאנחנו מעבירים לתושבים רבים בקורסים מקוונים ובמרכזים הקהילתיים. חייבים להבין שכמות המזון שמבוזבז ו/או נזרק במדינת ישראל היא בלתי סבירה ועל כולנו להתגייס לצמצום הבזבוז וזאת מתוך ראייה מקיימת של הקטנת משאבים לייצור, מניעת פגיעה בסביבה ומתוך הצורך להקטין את הצריכה ובזבוז כספים מיותר. אנחנו מוכרחים לעקור מן השורש את תפיסת השפע והקניות הבלתי מרוסנות ושבוע צמצום בזבוז מזון שמצוין בעיר הוא הזדמנות חשובה להגיע לקהלים חדשים ולתושבים שעדיין לא מכירים את חשיבות הנושא ולהביא לציבור יותר מידע וכלים כיצד לתכנן יותר טוב ולהקטין את האוכל שנזרק לפח. אני מזמין אתכם/ן, תושבי העיר, להשתתף באירוע השיא בנמל ב-13.3 או באחד מעשרות האירועים הנוספים שמתוכננים בשבוע הזה בכל רחבי העיר."
שיר הלפרן, מייסדת, שותפה ובעלים, שוק הנמל: "אנחנו פועלים בשוק הנמל למען צמצום בזבוז המזון כבר מעל לעשור. ב2014 חגגנו כאן את הדיסקו שוק הראשון בישראל - מסיבה שבה מבשלים עם מזון שהיה בדרכו להיזרק על מנת לעורר מודעות למשמעויות ולהשלכות של התופעה. גם לאורך השנים אנחנו מעודדים את החקלאים שלנו בשוק האיכרים להשאיר את הירקות והפירות שלמים ככל האפשר (שומר, סלק וגזר עם העלים שלהם) - root to fruit, ולאפשר לתוצרת ״מכוערת״ או סוג ב׳ פלטפורמה להימכר בה. לכן היה רק טבעי מבחינתנו לציין את שבוע הצימבוז בשוק ולארח בו שותפים טבעים לדרך ולערכים כמו רובין פוד, שטראוס ועיריית תל אביב.
מהו צימבו"ז?
תופעת בזבוז המזון נפוצה בכל העולם וגורמת לנו פעם לנזקים כלכליים, חברתיים וסביבתיים. מניעה וצמצום הבזבוז הוא אתגר עולמי ואחד מיעדי האו"ם לפיתוח בר קיימא. בישראל כ40% מהמזון הולך לאיבוד ו/או מבוזבז בעלות של מיליארדי שקלים למשק. כ-50% מבזבוז המזון בישראל מתרחש בתוך הבית. כחלק מהעלאת המודעות לפעילות, תתקיים החגיגה הקולינרית בשוק הנמל תחת המסר "קיימות אינה פשרה, אלא דווקא שדרוג", כאשר ניצול יעיל של מזון ושימוש מיטבי בפירות וירקות קיימים יכולים להיות גם חוויה משפחתית מהנה וגם פעילות חינוכית חשובה לילדים כבר מגיל צעיר - כך נוכל לשנות קצת את העולם וגם לאכול אוכל טוב, טעים ומזין.
עמותת רובין פוד
רובּין פוּד היא עמותה שמטרתה ליצור פלטפורמה נגישה לציבור בתחומי קיימות, צרכנות, קהילה ועשייה חברתית-דרך פעילות בסוגיית בזבוז המזון. היא הפעילה את המסעדה החברתית הראשונה מסוגה בישראל - על בסיס עקרונות הצלת מזון (מחקלאים, שווקים וחנויות), הגשת תפריט משתנה לציבור, עם מנגנון תשלום על פי רצון הסועד - בכסף או בשווה ערך. רובין פוד גם מציעים שירותים מגוונים לארגונים - הרצאות, סדנאות, תחרויות בישול, קייטרינג ועוד - שהעברנו כבר למאות קבוצות וארגונים בכל מסגרת: כנס, חתונה, יום עיון, סיור, יום הולדת, אירוע גיבוש וכד'.
תגובות
הוסף רשומת תגובה