ליאת חתוכה, מלכת הג'לי, מעניקה מתכונים חורפיים טעימים ובריאים –
1. מרק פטריות קרמי
- 500 גרם פטריות שמפיניון טריות
- 2 פטריות פורטובלו
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות ג'ליאת טהור מומס ב12 כפות מים קרים
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- 15 טיפות תמצית בטעם שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת מרק פטריות
- ליטר מים
- טימין טרי
- מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
1. מטגנים בצל בשמן זית עד שקיפות
2. מוסיפים שום ופטריות פרוסות
3. מטגנים עד שהנוזלים מתאדים
4. מוסיפים את המים ואבקת המרק ומבשלים 20 דקות
5. טוחנים חלקית (משאירים חתיכות פטריות)
6. מוסיפים שמנת וג'לטין מומס ו15 טיפות בטעם שמנת מתוקה
7. מתבלים בטימין, מלח ופלפל
8. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות נוספות
2. שוקו חם מפנק לחורף עם קליאת שוקולד חדש
שוקו חם ומפנק עם קליאת שוקולד
מנות: 2 | זמן הכנה: 10 דקות
מצרכים:
1 כפית קליאת בטעם שוקולד
2 כוסות חלב
1 כף קקאו איכותי
קצפת להגשה (אופציונלי)
קינמון טחון לקישוט
אופן הכנה:
מחממים את החלב בסיר קטן על אש בינונית/ בפולסים במיקרוגל
כשהחלב מתחיל להתחמם, מוסיפים את הקליאת והקקאו
מערבבים היטב עד שכל החומרים נמסים
מביאים כמעט לרתיחה תוך כדי ערבוב
מוזגים לספלים ומקשטים בקצפת וקינמון
אופן ההכנה:
מחממים את החלב בסיר קטן על אש בינונית
כשהחלב מתחיל להתחמם, מוסיפים את הקליאת והקקאו
קרדיט צילום: יחצ
תגובות
הוסף רשומת תגובה