חג לאילנות ברשת ZER4U
Zer4U_ יעל שלביה ל
צילומים יעל: סטודיו מור/ סטודיו זר פור יו
לקראת ט"ו בשבט, הרשת מציעה מגוון זרי פרחים, סידורים, עציצים ומתנות על טהרת יבול ותוצרת הארץ
רשת ZER4U מציגה לקראת ט"ו בשבט החוגג תוצרת ישראלית, מגוון עשיר של זרים, סידורי פרחים ועציצים שיכניסו את הטבע הביתה והשנה יותר מתמיד ניתן דגש על תוצרת חקלאית ישראלית בלבד.
קולקציית הסידורים והזרים לט"ו בשבט מאופיינת במגוון פרחי העונה, עציצים של עץ זית ורקפות לצד שמני זית ויינות בוטיק ישראליים לחגיגת ט"ו בשבט מושלמת:
סודות הטבע- מארז המגיע בסלסלה זוגית איכותית ובתוכה עציץ רקפות עם בקבוק יין טוליפ במחיר 168 ₪
עציץ עץ זית ישראלי בכלי ושמן זית מבית המותג Jerusalem Olive Oil במחיר 193 ₪
מגוון עציצים עונתיים לחגיגה ירוקה החל מ-99 ₪
להזמנות: 5444* מכל טלפון או 1-700-500-800
ובאתר אינטרנט: www.zer4u.co.il
רגע לפני טו בשבט - 7 עובדות
על התאנה
מאת ניאורה מרטה, דיאטנית קלינית ראשית, B.Sc , R.D, בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא.
בצילום ניאורה אלרון מרטה, דיאטנית קלינית בחלי ממן צילום עצמי.
ט"ו בשבט, חג האילנות, הוא הזדמנות מצוינת להכיר מקרוב את
התאנה. היא מביאה איתה שפע של יתרונות תזונתיים וטעמים ייחודיים שמעשירים את הצלחת
שלנו. הנה 7 עובדות מרתקות שיעזרו לכם להעריך אותה אפילו יותר.
1.
התאנה, הנמנית עם שבעת המינים שבהם התברכה ארץ ישראל, היא עץ
חזק ועמיד המשתלב בצורה מושלמת באקלים הישראלי. היא מסוגלת לצמוח גם בתנאים
מאתגרים, וניתן לפגוש אותה לא פעם בשולי שבילי הטיולים באזור הגליל, שם היא גדלה
פרא ומעניקה מפירותיה המתוקים
2.
תאנים
מבשילות כבר מאפריל אך יבול התאנים המבשיל בין יולי לספטמבר נחשב היבול הגדול
ביותר בעל תאנים מתוקות יותר. כאזר התאנה נקטפת בשלה אורך חיי המדף שלה קצר. הדרך
המועדפת לאחסן את התאנים הוא באריזה המקורית שלהם במקרר. ניתן לשמור את התאנים לפרק זמן ארוך על ידי ייבוש –תאנה מיובשת נקראת
'גרוגרת', גוש של תאנים מיובשות ודחוסות נקרא 'דבלה'. בעבר, לפי המצאת
המקרר, הדרך לשמר פירות לאורך זמן הייתה על ידי תהליך ייבוש המים שבפרי המגדיל את
ריכוז הסוכר בתוכו וכך לא מאפשר לחיידקים, פטריות ועובש לגדול והפרי נשמר לתקופה
ארוכה.
3.
תאנה
ממוצעת (כ 60 גרם) מכילה כ 50 קלוריות והיא מקור טוב לסיבים תזונתיים וויטמינים
מקבוצת וויטמיני B.
כדאי לנצל את העונה הקצרה של התאנים ולשלב 1-2 תאנים טריות באופן יומיומי בתזונה.
לעומת זאת, בתאנים מיובשות כל הרכיבים התזונתיים מרוכזים יותר, כולל כמות הסוכר,
המינרלים, הוויטמינים והסיבים התזונתיים על כן אכילה של תאנה מיובשת אחת השוקלת כ
25 גרם שקולה לאכילה של תאנה טרייה.
4.
אחד
המינרלים הנמצא בכמות גדולה בתאנה הוא האשלגן. זהו מינרל העוזר לאזן את לחץ הדם
והפרשה של עודף מלח מהגוף. נמצא במחקרים שתזונה העשירה יותר באשלגן לעומת נתרן
מגינה מפני מחלות לב וכלי דם. מקורות תזונתיים נוספים לאשלגן הם פירות, ירקות,
אבוקדו, דגים, קטניות ואגוזים וגרעינים.
5.
התאנים
הסגולות מקבלות את צבען מהפיטוכימיקל אנוטציאנין הנחשב נוגד חימצון חזק העוזר לאזן
את רמות הכולסטרול (בדומה ליין אדום) ולמלחמה בסרטן.
6.
בקניית
תאנים מיובשות כדאי לרכוש את התאנים שיושבו בתנאים טבעיים ולא תעשייתיים. ניתן
להבדיל ביניהם בקלות: תאנה המיובשות באופן תעשייתי, שלרוב גם כוללות תוספות של
סוכר, תראה גדולה ונפוחה בשל התהליכים הכימיים שהיא עוברת ואילו תאנה אורגנית
שיובשה באופן טבעי תהיה בצבע כהה, קטנה ומצומקת.
7.
לא
רק כנשנוש בריא- בשל מתיקותן העדינה
ומרקמן הייחודי, התאנים משתלבות במגוון רחב של מתכונים בטעמים שונים – הן במנות
מתוקות כמו עוגות וקינוחים, והן במנות מלוחות ובשריות, כגון תבשילים, סלטים ומנות
צלויות.
תאנים מיובשות
ממולאות בקר
מצרכים ל 4 מנות:
120 גרם בקר רזה טחון
12 תאנים מיובשות
100 מ"ל יין אדום יבש
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס קוביות קטנות של דלעת
בצל קטן חתוך לרצועות
כף קינמון
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
חותכים את התאנים מבלי להגיע עד הסוף
כדי ליצור כיס שניתן למלא אותו
מערבבים את הבשר הטחון עם מלח ופלפל
והפטרוזיליה קצוצה
ממלאים קצת מתערובת הבשר בכל תאנה.
מסדרים את התאנים במחבת מתאימה לתנור,
מפזרים מסביב את קוביות הדלעת ורצועות הבצל.
מוסיפים למחבת חצי כוס יין אדום, מלח
פלפל וקינמון
מבשלים על להבה בינונית למשך 25-30
דקות, מרטיבים מידי פעם את התאנים עם הרוטב.
לאחר מכן מכניסים לתנור ואופים על 180
מעלות לשלושת רבעי שעה- רצוי להוסיף מים עד לחצי מגובה הפרי ומידי פעם להרטיב את
הפירות עם הרוטב.
מותג השוקולד JO-MO (ג'ומו) משיק לרגל טו בשבט, חג האילנות: סדרה של אגוזים ושקדים מצופים שוקולד.
מוצרי הסדרה ללא סוכר, ללא חלב טבעונית, דלה בפחמימות זמינות ובכשרות גבוהה.
הסדרה כוללת 2 סוגים: אגוזי לוז מצופים בשוקולד מריר 80% ושקדים מצופים בשוקולד בסגנון חלב.
הם טעימים מאוד ומגיעים באריזה חגיגית, מהודרת ומזמינה.
האגוזים והשקדים המצופים מתאימים לנמנעים מסוכר, לסוכרתיים ולטרום סוכרתיים, למי שאינו צורך חלב מסיבות בריאותית ומצפוניות, טבעונים,
לכל אילו שרוצים או צריכים להימנע מלקטוז וחלב ולאלו שרוצים או צריכים להימנע מסוכר ופחמימות.
צילום: אסף לוי
חגיגת טבע מדברית: ט"ו בשבט בערבה התיכונה
ט"ו בשבט הוא חג האדמה והצומח, בו מציינים את הקשר העמוק בין האדם לטבע, שמירת הסביבה והחיבור לחומרים הטבעיים והממוחזרים..
בתיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה, מזמינים לצאת אל לב הטבע, בין נופי המדבר המרהיבים ומזג האוויר הנוח, במגוון פעילויות לכל המשפחה, המשלבות בין מסורת החג לבין החדשנות החקלאית- סדנאות מגוונות, שתילות, טיולים להיכרות עולם הצומח הייחודי, סיורים חקלאיים, ועוד.
שתילות, סיורים ותערוכה ייחודית- בחוות בין השיטין, חצבה
בחווה ניתן לראות מגוון גידולים, המטופחים באמצעות הידע והטכנולוגיות הייחודיות לערבה. בט"ו בשבט תתקיים בפעילות מיוחדת הכוללת- סיור בין הערוגות, חגיגת שתילות ותערוכת צילומים חדשה, בה יוצגו עבודות צילום חקלאות וטבע שצילמו תלמידים מביה"ס היסודי - קריית חינוך "שיטים", בערבה התיכונה.
בשעה 11:00 יתקיים סיור בתערוכה בהדרכת התלמידים הצלמים- שישתפו בחוויותיהם מהשנה החולפת.
בשעה 11:30 יתקיים טקס חגיגי - לשתילת ירקות בחממה וצמחי בר מחוץ לשטח החווה.
שעות פעילות: שישי ה-14.2, בין השעות 8:30-13:00
סיורים חקלאיים-בתיאום מראש.
בחווה פועלת עגלת קפה.
הכניסה לחווה ולפעילות ט"ו בשבט ללא עלות. סיורים חקלאיים בעלות של 35 שקלים למשתתף (מגיל 3).
לפרטים והזמנות: 052-218-1665
סיור בוטני בנחל גדרון וטקס נטיעת עצי שיטה בשטח מיזם 'אמץ שיטה', הערבה התיכונה
סיור בוטני מקצועי מרתק בנחל גדרון ביזמת 'חממת הערבה' ובהדרכת צוות מיזם 'גינון בצמחי בר' יחד עם נציג קרן קימת לישראל- יכלול היכרות עם עולם הצומח במדבר, שיקום שטחים מופרים ושילוב צמחי בר בטבע המדברי : עצי שיטה בעומק השטח, במינים מקומיים נדירים של עצים וצמחים שגדלים בעיקר בסביבת נחל גדרון כדוגמת עץ הזקום שמצליח לשרוד בערבה.
בשיאו של הסיור יתקיים טקס נטיעת עצי שיטה– העץ המשמעותי ביותר בנוף הערבה, בשטח מיזם 'אמץ שיטה' – המיזם פועל משנת 2008 בשיתוף קרן קיימת לישראל, מועצה אזורית הערבה התיכונה וגופים נוספים- במטרה לשקם את כמות עצי השיטה בלב המדבר
ההשתתפות- (מגיל 18 ומעלה)- ללא עלות ומותנית בהרשמה מראש.
מתי: שבת, 14.2, בין השעות 13:00-10:00
מסלול: מסלול מעגלי בנחל גדרון, נקודת מפגש בראס השיטה
אורך המסלול: כ-1.5 ק"מ
משך: כ-3 שעות (אפשרות חזרה לרכב בכל שלב)
דרגת קושי: קלה
לפרטים והזמנות: 052-8804033
סיור וארוחת בוקר אורגנית- ב"גן ירק" בצופר, הערבה התיכונה
ב"גן ירק" של בני הזוג רונית ומוטי אלעזרי-וולקני, נערכים סיורים בין -150 סוגי עצי פרי, ירקות וצמחי תבלין, המטופחים בשיטות אורגניות. בתום הסיור מסבים לשולחנות עץ, בלב הגינה, לארוחה בריאה, בוקר או ברנץ', עם תפריט הכולל את התוצרת הטרייה האורגנית, היישר מהגינה, כל הירקות נקטפים מהערוגות הישר לצלחת.
עלות סיור וארוחה: מבוגר - 90 שקלים, ילד (3-12) - 60 שקלים, ילד מתחת לגיל 3 - 30 שקלים.
למפונים וחיילי מילואים- 10% הנחה
שעות פעילות: בתיאום מראש
לפרטים והזמנות: 052-3666819
סדנאת נגרות- מרכז "כמה שצריך"-ספיר, הערבה התיכונה
במרכז "כמה שצריך" המלמד חשיבות השמירה על איכות הסביבה ופיתוח יצירתיות, מתוך החומרים הקיימים סביבנו-מזמינים לסדנת נגרות חווייתית בהנחיית הנגר ארז שדמי מחצבה.
המשתתפים מתנסים בטכניקות החיתוך והשיוף, קודחים, מבריגים ומעצבים מדפי עץ חדשים וממוחזרים.
הסדנא מתאימה לילדים מגיל 12.
מתי: שבת 14.2, בשעה 9:00
משך הסדנא: כשעתיים
עלות: 160 שקלים למשתתף
לפרטים והזמנות: 054-5377662
סדנת רוקחות מצמחי מרפא מהמדבר - כפר האמנים צוקים, הערבה התיכונה
בסטודיו "המעבדה" בכפר האמנים צוקים, חיים חזן, הרבליסט קליני וחוקר צמחי מרפא, מקיים סדנא חווייתית ללימוד תכונות צמחי המדבר ושילובם עם צמחי המרפא הידועים מיצוי ורקיחת קוסמטיקה רפואית מצמחי מדבר .לומדים ומתנסים, ביצירת תכשירי טיפוח כגון סבון נוזלי, מסיכה טיפולית, משחות, קרמים ופילינג מזרעים. בסיום הסדנה כל משתתף יקבל מוצר שרקח.
משך הסדנה: כשעה וחצי
עלות: 100 שקלים למשתתף
שעות פעילות: בתיאום מראש
לפרטים והזמנות: 052-6170042
סדנת צילום בטבע- הערבה התיכונה
מאיה מימוני, צלמת טבע מקצועית וזוכת פרסי צילום בינלאומיים, ומארגנת מסעות ספארי טבע ותרבות בעולם, מציעה סדנת צילום בטבע המדברי בערבה, לחובבי צילום וצלמים מקצועיים. בטיול רגלי, בנופי הערבה, המשתתפים לומדים את שפת הצילום, טכניקות התבוננות והתמקדות בצמחים ובבעלי החיים המדבריים, וצילומים באופן יצירתי ומושך תשומת לב.
משך הסדנה: כשלוש שעות
עלות: 350 למשתתף
שעות פעילות: בתיאום מראש
מיקום: במרחבי אזור צוקים או עידן -בערבה התיכונה
לפרטים והזמנות: 052-6446344
למידע נוסף על פעילויות נוספות בט"ו בשבט בערבה התיכונה- https://goarava.co.il
סדנת נגרות- צילום ארז שדמי הערבה התיכונה
מחדשים
את ישראל באחריות
כך נשמור על בטיחות הילדים בזמן נטיעות ט"ו
בשבט
לאחר הרס היישובים והשטחים החקלאיים
ב-7.10 כ 400 אלף נטיעות ייערכו השנה בט"ו בשבט באתרי קק"ל בצפון, מרכז
ודרום הארץ. אלפי ילדים לוקחים וייקחו חלק באירועי הנטיעות עם משפחותיהם. לרגל
ט"ו בשבט מנהלי הבטיחות של קק"ל ושל המוסד לבטיחות ולגיהות מציגים:
הנחיות לנטיעה בטוחה בשטח שכל משפחה חייבת להכיר.
צמיחה ממשבר: חג ט"ו בשבט נערך
באתרי קק"ל עם אלפי משפחות וילדים שהשתתפו בפעילות. קק"ל הזמינה משפחות
וקבוצות מאורגנות לקחת חלק מהאירועים השונים במרחבים. השנה ישנה חשיבות עליונה
באירועי הנטיעות בזמן הלחימה, המסמלים את התחדשותה של מדינת ישראל.
לרגל חג ט"ו בשבט, מנהל הבטיחות
של קק"ל והמוסד לבטיחות ולגיהות יצאו במקבץ הנחיות בטיחות לנטיעה בטוחה.
ד"ר מיקי וינקלר, מנכ"ל
המוס"ל מסביר שליום השתילה עצמו יש להתכונן מספר ימים מראש ולבדוק את השטח
המיועד לנטיעות. ההכנות כוללות, לא אחת, בדיקה מקדימה שאין במקום המיועד לשתילה
סיכונים או מפגעים ובכלל זה אריזות של חומרי הדברה, בורות פתוחים, פסולת, מכשולים
ועוד. ביום השתילה עצמו מביאים לשטח את העצים והצמחים המיועדים לשתילה, חופרים בור
עבור כל צמח ושותלים את הנטע במקום המיועד לו.
אורי שמואלי – מנהל בטיחות ארצי
בקק"ל:"
מסביר כי שטחי הנטיעות נבדקו ע"י העובדים האמונים לכך שהסירו את כל המכשולים
והמפגעים. בנוסף, בורות הנטיעות הוכנו בהתאם וכי על הנוטעים לשים לב לנוטעים אשר
נמצאים עימם בשטח. בסיום הנטיעה, מומלץ לנקות את הידיים טרם אכילה ושתיה. כמו כן,
יש להישמע לקול המדריכים אשר יתנו הנחיות בטיחות לנוטעים וכמובן באם ישנן שאלות או
התלבטויות יש לפנות למדריכים. ובסיום דבריי אומר שדווקא בתקופה קשה זו, אנו שמחים
לקדם את אירועי ט"ו בשבט המסמלים את הצמיחה המחודשת של מדינת ישראל מתוך
המשבר והקושי. חלקם של הילדים באירועי הנטיעות חשובה גם היא, שכן היא מסמלת את
עבודת האדמה הנעשית על ידי דור העתיד של ישראל. אנו מאחלים לכולם חג אילנות שמח
ומלא בתקווה".
מנכ"ל המוס"ל, ד"ר מיקי וינקלר סיכם ואמר: " בט"ו בשבט ישנה עליה מבורכת בכמות בני הנוער, המשפחות והילדים שלוקחים חלק בפעילות הנטיעות בשטח. חשוב להכיר ולזהות את הסיכונים מיד עם הכניסה לשטח הנטיעות, להקפיד על מילוי הנחיות ודגשי הבטיחות וזאת בכדי להימנע מפגיעות ולשמור על בריאות הנוטעים. אני מאחל לכולם חג אילנות שמח ובטוח".
IMG-20240123-WA0040אביבי מטבחים, מותג המטבחים המוביל בישראל,
מציג ט"ו בשבט במטבח -
גוונים של עץ טבעי, מטבח בגוון האופנתי של ירוק בקבוק וגם פינות מיוחדות יעודיות להצבת עציצים לשילוב של ירוק וצמחייה. מכניסים את הטבע הביתה
ט"ו בשבט הוא הזדמנות נפלאה להכניס את הטבע הביתה. טרנד "הכנסת הטבע הביתה" הוא אחד הטרנדים המובילים בעולם העיצוב לשנת 2025
בסגנון העיצוב הטבעי נמצא מוטיבים של שימוש בעץ טבעי על כל גווניו ושילוב של טבע ירוק וצמחייה כחלק מהעיצוב בכל חדרי הבית ובכללם במטבח וגם הגוון האופנתי, ירוק בקבוק, מגיע למטבח שכולו השראה
"השימוש בחומרים טבעיים ושילוב של ירוק בבית בכלל ובמטבח בפרט משדר גם עושר וגם פשטות", כך לדברי שלומי כהן המעצב הראשי של אביבי מטבחים, "את המשטחים וארונות המטבח החלקים מחליפים בטרנד החזרה אל הטבע, משטחים מחומרים טבעיים בעלי מראה עוצמתי ואקזוטי, כמו משטחי בוצ'ר מרגשים, המקנים תחושה של טבע. פינות ייעודיות במטבח להצבה של עציצים בגדלים שונים מכניסים עניין, סוג של "ריאה ירוקה" בתוך הבית שמשתלבים עם מגמה רחבה יותר שהיא חלק מהניסיון שלנו לאמץ אורח חיים מודע יותר לחברה ולסביבה. גם הגוון הירוק העמוק והאופטימי, שמאד אופנתי השנה, תופס מקום של כבוד במטבח ואנחנו נוכל לראות אותו בחיפויי ארונות. הגוון הירוק הכהה, ירוק בקבוק, מעניק אוירה יוקרתית, הרמונית ומיוחדת למטבח ובכלל."
רשת טיב טעם חוגגת ט"ו בשבט ויוצאת במבצע
משתלם ברכישת פיצוחים טבעיים
ופירות יבשים:
50% הנחה על המוצר השני
לקראת חג טו בשבט, שיתקיים ב- 13.2. רשת
טיב טעם יוצאת במבצע חגיגי ב-47 סניפי הרשת ובאתר האונליין, במחלקת הפירות היבשים והפיצוחים הטבעיים:
במסגרתו, תציע מוצר
שני ב- 50% הנחה על הזול מבניהם, על מוצרי הפירות היבשים והפיצוחים הטבעיים הארוזים
של המותג "ששון הקולה", המבצע עד 16.2.
כמו כן, הרשת מציעה מגוון רחב של שלל פירות
יבשים במשקל כמו: קלמנטינה מיובשת, פסיפלורה מיובשת, ליצ'י, תפוח עץ ננסי, תאנים
יבשות, אננס טבעי פרוס מיובש (לא מסוכר), מישמש, קרמבולה מיובשת, שזיפים, בננה
פרוסה ועוד.
"טיב טעם
בקליק" www.tivtaam.co.il.
ניתן לבצע הזמנות משלוחים מהיום להיום וגם בשבת.
תגובות
הוסף רשומת תגובה