13 מדענים צעירים מתל אביב והסביבה נבחרו להשתתף בתחרות מדענים ומפתחים צעירים 2025 במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים!!!
"האופן הראשון שבו יש ערך למדע מוכר לכל אחד. זהו הידע המדעי המאפשר לעשות כל מיני דברים וליצור כל מיני דברים." – ריצ'רד פיינמן -
כוכבים עולים במדע
13 מדענים צעירים מתל אביב והסביבה נבחרו להשתתף בתחרות מדענים ומפתחים צעירים 2025 במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים
53 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ ייקחו חלק בתחרות הארצית למדענים ומפתחים צעירים בישראל, המתקיימת, זו השנה ה-28, בניהולו של מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים.
ענר שרן מהתיכון העירוני ע"ש בליך, רמת גן
בתחרות יוצגו 49 פרויקטים מצטיינים, פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים, בתחומי היסטוריה ומדעי החברה, מדעי החיים והסביבה, טכנולוגיה ומדעי המחשב ומתמטיקה ומדעי הטבע.
בין הפרויקטים שייקחו חלק בתחרות יהיו גם הפרוייקטים של אביב סולן, אמיתי אריאלי, גלעד קוצר, גפן זלטקס פאר, יובל ישראל, ליאל מקנוז, ליאן עצמון, נועה סיטון ונעה רובינשטיין מתל אביב
בנוסף יקחו חלק בתחרות גם הפרוייקטים של ליה סרצ'נסקי וענר שרן מרמת גן, שירה גרוס מגבעת שמואל וענבל עצמון מיהוד
לזוכים יוענקו מלגות לימודים והם ייצגו את ישראל בתחרות אייסף העולמית בארה"ב, בתחרות מדענים ומפתחים צעירים של האיחוד האירופי וישתתפו במחנה מדעי באירוח ממשלת גרמניה.
"גם השנה, המשתתפים מוכיחים כי חשיבה פורצת דרך וחתירה למצוינות הן הכוח המניע לעתיד טוב יותר" אומרת רוני בן-חיים, מנכ"לית מוזיאון המדע, ירושלים.
תחרות מדענים ומפתחים צעירים, 23 – 25 במרץ
בניהול מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים
ב-23 במרץ תיפתח "תחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2025", בניהולו של מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, ובשיתוף משרד החינוך- מינהל החינוך הטכנולוגי והאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ובתמיכת עיריית ירושלים, התעשייה האווירית לישראל, הקרן לירושלים וקרן מנדל.
תחרות "מדענים ומפתחים צעירים בישראל" היא תחרות ארצית המתקיימת, זו השנה ה-28, כחלק מאירועי השבוע הלאומי למדע, החל בסמוך ליום הולדתו של אלברט איינשטיין. מתחרים בה מיטב הפרויקטים המחקריים וההנדסיים שבוצעו בשנה האחרונה על-ידי תלמידי תיכון מכל רחבי הארץ.
מוזיאון המדע בירושלים מקדיש חלק נכבד מפעילותו במיזמים בינלאומיים, להנחלת חינוך מדעי-טכנולוגי בקרב בני הנוער, קידום מצוינות מדעית והעלאת המודעות לעיסוק בתחומים אלו.
התחרות הינה חלק מתוכניות המחקר והפיתוח של האיחוד האירופי לעידוד ושיתוף פעולה בין מדענים צעירים באירופה וישראל, ושל התחרות העולמית היוקרתית רג'נרון אייסף Regeneron-ISEF בארה"ב. התחרות נתמכת על ידי משרד החינוך – מינהל החינוך הטכנולוגי והתעשייה האווירית לישראל והיא מתקיימת בשיתוף עם האקדמיה הלאומית למדעים והאיחוד האירופי.
בין מאות בני הנוער שניגשו לתחרות, שעושים עבודות גמר ברמה של 5 יח"ל, נבחרו להשתתף 53 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ והם יציגו 49 פרויקטים פורצי דרך, פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים בתחומי היסטוריה ומדעי החברה, מדעי החיים והסביבה, טכנולוגיה ומדעי המחשב ומתמטיקה ומדעי הטבע.
בין הפרויקטים שייקחו חלק בתחרות יהיה גם הפרוייקט של אביב סולן, המתגורר בתל אביב ולומד בתיכון "הכפר הירוק" על שם לוי אשכול ברמת השרון. אשר מחקרו עסק בשיפור יכולת הקליעה בזריקות העונשין בעזרת בינה מלאכותית "מסבירנית" ומתמקד במודל המנבא הצלחה/כישלון, תוך פיתוח טכניקת XAI שבוחנת אלו שינויים נדרשים להפוך כשלון להצלחה במערכת אימון קליעה לסל.
אמיתי אריאלי ויובל ישראל, הלומדים בתיכון עירוני ה' בתל אביב, פיתחו מוניטור לזיופי תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) - המערכת משתמשת בספקטרומטר אופטי כדי לנתח את הרכב אבקת החלב ומשווה את התוצאות למאגר נתונים של הרכב החומרים במוצרים מקוריים ומספקת תשובה מיידית אם המוצר מקורי או מזויף.
גלעד קוצר, תלמיד בתיכון עירוני ה' בתל אביב, עסק במחקרו בקיצור זמן הריצה של סימולציות MD ע''י שינוי קצב הכנסת הגאוסיאנים במטאדינמיקה ובדק האם הכנסת הגאוסיאנים בקצב אחר יקצר את זמן הריצה של הסימולציה.
גפן זלטקס פאר מתיכון עירוני ד' בתל אביב, חקרה את העניין שבין קודש לחול: בחינת יחסי הגומלין בין הרפורמה הגרגוריאנית לכוחה של קיסרות האימפריה הרומית הקדושה במאה ה-11 -היא בדקה מה הזיקה בין הרפורמה הגרגוריאנית לכוחה של קיסרות האימפריה הרומית הקדושה.
ליאל מקנוז, תלמידת תיכון דתי לבנות פלך, תל-אביב, חקרה את הלמינין: המפתח לצמיחת נויריטים ארוכים יותר בתאי עצב דופמינרגיים - במטרה לפתח טיפול למחלת הפרקינסון באמצעות ייצור תאים דופמינרגיים חדשים בגישת הנדסת רקמות.
ליאן עצמון, מתיכון עירוני ה' בתל אביב, עסקה במחקרה בכינון המערכת הפוטוסינתטית והשפעתה על יצור המימן במטרה להבין האם שינוים גנטיים באזור ציטוכרום B6f ישפיעו על מעבר האלקטרונים כך שיגבר יצור המימן.
נועה סיטון, המתגוררת בתל אביב ולומדת בתיכון "הכפר הירוק" ע"ש לוי אשכול ברמת השרון עשתה מיפוי מינים של מלפפוני ים בים האדום בעזרת המורפולוגיה והגנטיקה שלהם על מנת להבין איזה מינים קיימים באזור זה והאם הם תואמים למתועד בספרות עד כה.
נעה רובינשטיין, הלומדת בבית הספר הרב תחומי ליידי דייויס, תל אביב יפו חקרה את אופן הפעולה של האפקטור הפריפלזמי בתוך התא החיידקי במטרה למצוא פתרונות חדשים לבעיית העמידות לאנטיביוטיקה המתגברות בקרב חיידקים.
ליה סרצ'נסקי המתגוררת ברמת גן ולומדת בתיכון "הכפר הירוק" ע"ש לוי אשכול ברמת השרון פיתחה ביחד עם תמר חקק (מושב נווה ירק) וברק זית (מהרצליה) מערכת בשם SkyMend - רחפן בעל זרוע רובוטית דמוית יד אנושית הפועלת על ידי תנועות הכפפה שמרכיב אדם בקרקע ובכך יכול "לחקות" את הפעולה האנושית בצורה מדוייקת.
ענר שרן מהתיכון העירוני ע"ש בליך, רמת גן חקר את שיבוש תנועת נגיפי 1-HSV על המיקרוטובולים באמצעות עיכוב החלבונים 1BPAG ו-1MACF בעזרת Ibrutinib ו-Tacrolimus על מנת להראות שהטיפול באיברוטיניב גורם לירידה של 99.6% ביצירת נגיפים חדשים.
שירה גרוס, מאולפנת אמי''ת גבעת שמואל, פיתחה רובוט חצי אוטונומי לניתוחי לפרוסקופיה – זהו עזר רובוטי חצי אוטונומי המחזיק את הלפרוסקופ, מתאים את עצמו אוטומטית לזווית אידיאלית המוגדרת מראש ויכול לשנותה בזמן אמת.
ענבל יהוד, תלמידת תיכון מקיף יהוד חקרה את הגברת הבהירות של מבנים פלסמונים, צימוד חזק לחומרים פלורסנטיים בעזרת פלטפורמת NBE – ובדקה את האפשרות להגברת בהירות של פיקסלים פלסמוניים על ידי צימוד למולקולות פלורסנטיות.
" מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים גאה להציג את תחרות המדענים והמפתחים הצעירים בישראל זו השנה ה-28. התחרות מפגישה את דור העתיד של החוקרים והמהנדסים בישראל, צעירים וצעירות שמביאים חדשנות, יצירתיות וסקרנות מדעית. גם השנה, המשתתפים מוכיחים כי חשיבה פורצת דרך וחתירה למצוינות הן הכוח המניע לעתיד טוב יותר" אומרת רוני בן-חיים, מנכ"לית מוזיאון המדע, ירושלים
שופטים ממיטב החוקרים ממוסדות אקדמיים בארץ, מהנדסים ואנשי תעשייה מתקדמת יבחנו ויעריכו את הפרויקטים והעבודות. בראש צוות השופטים של התחרות -יעמוד פרופ' חנוך גוטפרוינד, ממכון רקח לפיסיקה באוניברסיטה העברית בירושלים ולצידו שופטים מבכירי האקדמיה והתעשייה בארץ.
את המדענים והמפתחים הצעירים מלווים לכל אורך המיונים, ההכנות ובמהלך ימי התחרות מנחים ודוקטורנטים, בהנחייתו של פרופ' גדי גלזר מהאוניברסיטה העברית, עובדי פיתוח של חברת אינטל וצוות מוזיאון המדע.
לזוכים בתחרות יוענקו מלגות ללימודים גבוהים במוסדות אקדמיים שונים בארץ, מלגות לרכישת ספרים, מפגשים עם אנשי מדעו ותעשייה מהשורה הראשונה והם ייצגו את ישראל בתחרות רג'נרון אייסף הבינלאומית זאת לצד השתתפות במחנה מדעי באירוח ממשלת גרמניה. בנוסף, יזכו הזוכים להשתתף בפורום הכישרונות השוויצרי הבינלאומי (ISTF), במסגרתו מאז 2009 נפגשים מדי שנה בשוויץ כ-70 תלמידים מכל העולם, על מנת לדון עם מומחים ומקבלי החלטות בבעיות הגלובליות העומדות לפתחנו ואף השתתפות ביריד מדעי בינלאומי בלוקסמבורג.
הפרסים בתחרות יוענקו בטקס מיוחד שיתקיים ב 25 במרץ בקמפוס אדמונד י' ספרא בגבעת רם. הפרסים יוענקו למקום ראשון, שני ושלישי וכן ציונים לשבח על עבודות בולטות וייחודיות וכן, פרס מיוחד שיוענק לעבודה היצירתית ביותר- לזכרו של נעם כנפו
תחרות מדענים ומפתחים צעירים, 23-25 במרץ
בניהול מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים
הפרוייקטים המשתתפים בתחרות: https://www.
תגובות
הוסף רשומת תגובה