אזור היין "נגב" הוצג לראשונה באירופה
צילום קרן מיראז'
בצל עליית האנטישמיות בעולם, אזור יין ישראלי הוצג לראשונה בבירה אירופאית, באירוע רשמי בו השתתפו עשרות יקבים ישראלים ובכירי עולם הקולינריה של הספרד.
אזור היין "נגב", אזור היין המדברי היחיד בעולם, הוצג ע"י מנכ"לית הקרן ניקול הוד סטרו ולמעלה מ-20 בעלי יקבים, בהם גם יקבים מהעוטף, באירוע גאלה במדריד. באירוע השתתפו 100 מומחים קולינריים מובילים במדינה, בהם שפים בכירים, בעלי מסעדות, סומליירים, אנשי מקצוע בתחום היין ואקדמאים. האירוע ציין את ההצגה הגלובלית הראשונה של מועדון יקבי הנגב, יוזמה של קרן מיראז' ישראל המאחדת עשרות יקבים תחת חזון משותף של מצוינות וחדשנות בייצור יין ובאגרו-תיירות. בין המשתתפים המקומיים היו נשיא האקדמיה המלכותית של הגסטרונומיה בספרד, ראש עיריית מדריד לשעבר, ראש הקהילה היהודית ועוד.
במהלך האירוע, האורחים טעמו מבחר יינות מיקבי הנגב, נחשפו למאפיינים הייחודיים שלהם ולקחו חלק בדיונים על האתגרים וההזדמנויות בגידול גפנים באקלים מדברי. האירוע שימש פלטפורמה לחיזוק הקשרים בין תעשיות היין והאירוח הישראליות והספרדיות, תוך הדגשת המורשת המשותפת של דרך היין העתיקה המחברת בין האזורים. הכנס נערך ביוזמת קרן היספנו-יהודית (Fundacion Hispano-Judia) בשיתוף עם קרן מיראז'.
האירוע התקיים במסגרת משלחת של מועדון יקבי הנגב לסיור לימודי באזור היין הספרדי "ריברה דל דוארו". המסלול כלל ביקורים ב- 15 יקבים, כל אחד מהם בעל מסורת עשירה של ייצור יין הנמשכת מאות שנים. המשתתפים ביקרו במרתפי יין תת-קרקעיים, נפגשו עם ייננים מקומיים וערכו טעימות שחשפו את המורכבות והעומק של היינות הספרדיים. בנוסף, ביקרה המשלחת בסדנת בוטיק לייצור חביות וביקב משפחתי הידוע במחויבותו לשיטות ייצור מסורתיות, המהוות מקור השראה למסלול היין הייחודי של אזור הנגב.
מועדון יקבי הנגב, שהוקם על ידי קרן מיראז' ישראל בשנת 2020, הוא חלק מרכזי ביוזמה רחבה לפיתוח הנגב כיעד מוביל לאגרו-תיירות. בהתבסס על דרך היין ההיסטורית שחיברה בעבר את ישראל לאירופה ומעבר לה, יוזמה זו מבקשת למצב את הנגב כאזור יין ברמה עולמית, תוך קידום צמיחה כלכלית בת-קיימא וחילופי תרבות. באמצעות שיתופי פעולה בין ייננים ישראלים למובילי התעשייה בעולם, מועדון יקבי הנגב שואף להעניק הכרה עולמית לאיכויות הייחודיות של יינות מדבריים.
ניקול הוד סטרו, מנכ"לית קרן מיראז' ישראל, הדגישה את ההשפעה הגלובלית של היוזמה ואמרה:
"האירוע בספרד היה מרגש ומקצועי, במיוחד לאור התקופה שבה אנו עדים לעלייה באנטישמיות ברחבי העולם. זו פעם ראשונה שאנחנו מציגים את אזור היין שלנו מחוץ לישראל, יחד עם היקבים, והתגובות של המקומיים היו מעולות. הספרדים קיבלו אותנו בחום ובקבלה יוצאת דופן, והאווירה הייתה מלאת התלהבות והערכה. אנחנו עושים בנגב מהלך מהפכני עם ייצור יין מדברי, המשלב מסורות עתיקות עם חדשנות פורצת דרך. על ידי חשיפת יקבי הנגב לשווקים בינלאומיים, אנו לא רק מקדמים את תעשיית היין הישראלית, אלא גם מגדירים מחדש את הפוטנציאל של אגרו-תיירות באזורים צחיחים ברחבי העולם."
תגובות
הוסף רשומת תגובה