מאת:שולמית אטיאס shulamit.atias@gmail.com 

מסעדת פורטו בנמל תל אביב מתרחבת ופותחת מסעדה נוספת
בשרונה תל אביב

החודש נפתחה מסעדת פורטו בשרונה תל אביב.  לרגל פתיחת המסעדה החדשה החלטנו לפנק אתכם במתכון של שף המסעדה אילן חפץ.
קינוח טעים במיוחד לכבוד חג השבועות.


פנקוטת שקדים, קולי תות, משמש  אפוי, עלי מרווה, שמן זית, שקדים קלויים (6 מנות)
מתכון של השף אילן חפץ מסעדת פורטו בנמל ובשרונה תל אביב

מצרכים :
800 מל שמנת מתוקה 38%
2 כפות ליקר אמרטו
3\1 כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 כפיות אבקת גלטין
2 כפות רוזטה
250 גר תותים
2 כפות אבקת סוכר
6 משמשים חצויים ל-2
6 עלי מרווה
4 כפות סוכר
5 כפות יין לבן
2 כפות שמן זית
50 גר שקדים קלויים

אופן הכנת הפנקוטה:
משרים ג'לטין ב4 כפות מים קרים ,עד שהג'לטין סופג את הנוזלים.
בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה, ליקר האמרטו, מקל וניל, סוכר, רוזטה
מוסיפים את הג'לטין ומסננים את התערובת.
מעבירים לכוסות הגשה

האופן הכנת קולי תות:
מרסקים בבלנדר 250 גר תותים עם 2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנת המשמש אפוי:
מניחים במגש קטן את המשמשים, מזלפים מעל את היין, שמן הזית ומפזרים את הסוכר מעל כל משמש.
מניחים מעל כל משמש עלי מרווה ואופים בתנור על 200 עד לריכוך וקירמול.
הגשה:
מעל לפנקוטה שמים מעט קולי תות.
מניחים ליד 2 חצאי משמש לכל סועד ומזלפים מעליהם מעט שמן זית עדין וכמה שקדים קלויים.


מסעדת פורטו , שרונה תל אביב
ימים ושעות פתיחה : ראשון עד שבת,
מ-12:00 עד אחרון הלקוחות.
דוד אלעזר 24
שרונה,  תל אביב
03-6577736

פורטו נמל תל אביב
האנגר 21 נמל תל אביב
שעות פעילות ימים א'-ה' 12:00- 00:00
וימים ו'-ש' 9:30- 00:00
טלפון: 03-5461140

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קודארי- מסעדה טבעונית על טהרת המטבח הדרוזי- נפתחה בימים אלו בתל אביב

החום כבר פה - פרויקט למניעת שכחת ילדים באוטו!

תנובה משיקה לכבוד חג השבועות, 4 מוצרים חדשים תחת מותג 'השף הלבן', המבטיחים תוצאה איכותית וקלות הכנה!