צילום: שחר תמיר
"פעמית סטור", רשת החנויות המובילה את שוק האירוח והמוצרים החד-פעמיים בישראל, מציגה:
טיפים לאירוח בחג שבועות
מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
חג השבועות ידוע גם כחג הביכורים או חג הגבינות. כיאה לחג, קיים היצע גדול של מאכלים מופלאים ולשם הכנתם תוכלו להצטייד במספר מוצרים בסיסיים ופשוטים מאוד לאירוח מוצלח.
בחירה נכונה של מוצרי הגלם וכלי ההגשה יהפכו את אירוח החג לחוויה מושלמת. "פעמית סטור", רשת החנויות המובילה את שוק האירוח והמוצרים החד-פעמיים בישראל, מציעה טיפים שיהפכו את חווית האירוח לקלה, ולסיום מתכון צבעוני במיוחד.
חגיגה של מאפים וקינוחים על טהרת הגבינות- בצורות שונות
חג השבועות מהווה שינוי מרענן במטבח. החג הלבן על טהרת הגבינות מציע אפשרויות רבות ומרעננות ובעיקר פשוטות להכנה. לצד גבינות ופסטות החג מתאפיין בחגיגה של מאפים כדוגמת פשטידות, קישים, לזניה וקינוחים מרשימים. כאמור מגוון המאכלים הוא רב וכך גם אפשרויות ההגשה.
לאפיית המאפים והקינוחים, השתמשו בתבניות בצורות שונות ומקוריות- הגישו פשטידות עגולות, לזניות מרובעות, קינוחים בצנצנות קינוח קטנטנות המיועדות לכך... בכך תצרו שולחן עשיר בצבע ובצורות.
עצבו שולחן בצבעוניות מקורית ועם אלמנטים ייחודיים
עיצוב השולחן הוא הכרחי להעצמת חווית החג ולא פחות חשוב- לחוויית האירוח. בחירה של כלים נכונים בשילוב פריטים מיוחדים לעיצוב השולחן, התוצאה הסופית תהיה מאוד מרשימה ובעיקר נוחה. ברוח חג השבועות, מומלץ לבחור באלמנטים המתאפיינים בצבעוניות מגוונת כך שניתן לעצב שולחנות בסגנונות שונים, החל מצלחות שקופות במראה זכוכית, כלי הגשה מעוצבים לקינוחים, שולחן רומנטי בגווני ורוד, סכום חד פעמי במראה כסף ומגוון פרחי נוי, אגרטלים, שיבולים ומוצרי אווירה כך שניתן יהיה לערוך את השולחן בסטייל. הכלים המעוצבים מבטיחים שדרוג מקסים לכל ארוחה.
שימוש בכלים חד פעמיים המיועדים לאפיה, לנוחות מרבית
ניתן לאפות בכלים ייחודיים וחד פעמיים המיועדים לאפייה, כדוגמת מגש קש קלוע, או מגש תחרת מתכת- התואם את תבנית האפייה (כמו מגשי "איזי סרב"). סדרת כלי הגשה מהודרים אלו, מאפשרים להכניס בתוכם את תבניות האלומיניום של התבשילים או דברי המאפה שנאפו בתנור. אין ספק כי אירוח בכלים ייעודיים שכאלו, מבטיח הגשה נוחה, יפה ומסודרת של תבניות אלומיניום הישר מהתנור אל שולחן החג. הדבר משדרג את צורת ההגשה וכן מונע את זליגת האוכל מתבניות האלומיניום שאינן יציבות וקשיחות מספיק. הדבר חיוני במיוחד לבישולים המרובים בימי חג, כולל המאפים והעוגות המרשימות.
לאורחים שבינינו שאינם מעוניינים להגיע בידיים ריקות ומביאים איתם מנה אפויה, מומלץ גם כן להשתמש בכלים חד פעמים שאין צריך להחזירם או להיסחב איתם חזרה הביתה.
שימוש בכלים חד פעמיים, מבטיחים ערב מושלם ללא מריבות על עניינים פעוטים ושוליים כמו "מי ירחץ הפעם את הכלים...".
חוגגים עם הילדים
חג השבועות ידוע בכינוי גם כ"חג הביכורים" במהלכו היו מביאים החקלאים את ביכורי אדמותיהם לבית המקדש
עד היום בעיקר בגני הילדים נהוג לשחזר את המנהג. כדי להעצים את החוויה עטרו את ראש הילדים בזר פרחים, והוסיפו סלסלות טנא עשויות קש וכמובן קישוטים רבים לעיצוב ויצירה.
עד היום בעיקר בגני הילדים נהוג לשחזר את המנהג. כדי להעצים את החוויה עטרו את ראש הילדים בזר פרחים, והוסיפו סלסלות טנא עשויות קש וכמובן קישוטים רבים לעיצוב ויצירה.
וכעת נעבור לקינוחים...
השנה ב"פעמית סטור" ממליצים לכם לגוון ולהפתיע עם קינוחים מיוחדים לשבועות: קינוחים על בסיס מוס, פודינג או גלידת יוגורט קפוא, ניתן להכין מראש ולהגיש לשולחן במגוון גדול ומפתיע של כלי הגשה אישיים מפתיעים למנות- תוכלו להגיש פרחי מוס וגלידה בקערות הגשה על מקל דמוי פרח, ולעצב אותן באופן מרהיב, בשימוש בשכבות מוס שונות.
מתכון צבעוני המתאים במיוחד לשבועות קינוח קפוא על בסיס וניל, תות, פיסטוק.
חומרים – לעשרה אנשים
· 1 כוס פיסטוקים מקולפים ללא מלח
· 4 כפיות סוכר
· 1/2 כוס סוכר (בנפרד)
· 1 כוס חלב
· 1/4 כפית תמצית שקדים
· 1/4 כפית מלח
· 1 מקל וניל טרי חצוי לאורכו
· 1 1/3 כוס שמנת מתוקה מוקצפת
· 1 כוס תותים טריים
· 2 ביצים
אופן הכנה:
רפדו תבנית אפיה מרובעת בניילון נצמד, בשתי שכבות באופן שמשאיר שוליים ארוכים מחוץ לתבנית, מכל הצדדים. את הפיסטוקים ו-2 כפות סוכר שמים במעבד מזון, וטוחנים לעיסה אחידה.
את עיסת הפיסטוקים להעביר למחבת, ולהוסיף לה 1/2 כוס חלב. לבשל על אש נמוכה עד לרתיחה. להוריד מהאש, ולקרר על השיש במשך כ-20 דקות. לאחר שהתקרר, להעביר לקערה, להוסיף תמצית שקדים, ולערבב היטב. להניח קערת ממרח פיסטוקים בצד.
במחבת הנקייה לשים 1/2 כוס חלב. להוסיף את מקלות הווניל החצויים ולבשל על אש נמוכה עד לרתיחה.
להוריד מהאש ולקרר במשך 15 דקות. לשים בקערה נפרדת את תערובת הווניל. במעבד מזון לשים כוס תותים טריים ו2 כפות סוכר. לעבד במעבד מזון עש לקבלת מרקם אחיד ולשים בקערה נפרדת.
בשלב זה יש לנו 3 קערות נפרדות: אחת עם ממחה פיסטוק, השנייה עם וניל, והשלישית עם תותים.
לקערה רביעית שוברים את הביצים ומוסיפים להן מלח ו 1/2 כוס סוכר ומערבבים ידנית עד לקבלת מרקם אחיד.
את קערת הביצים שמים בתוך סיר עם מי על האש. עם טורף ביצים ידני- ממשיכים להקציף את תערובת הביצים תוך כדי חימום על האש במשך 3 דקות.
מורידים מהאש וממשיכים לטרוף ידנית עד לקבלת מרקם עבה וקר. את תערובת הביצים הטרופות מחלקים ל-3 מנות שוות, ומוסיפים 1/3 לקערת הפיסטוק, 1/3 לקערת התות, ו1/3 לקערת הווניל. מערבבים את הביצים עם הממרח בתנועות קיפול.
בקערה נפרדת הקציפו שמנת מתוקה לקצף. את הקצף חלקו ל3 מנות שוות ושימו 1/3 בקערת הפיסטוק, 1/3 בקערת התות, ו1/3 בקערת הווניל.
הכנת גביעי הקינוח בשכבות לתוך כל גביע הגשה מזגו מעט מקצף פיסטוק- עד לגובה 1/3 מהגביע. את הגביעים שימו בהקפאה ל40 דקות. את מקצף הווניל והתות בינתיים שימרו במקרר.
אחרי 40 דקות, מוציאים את הגביעים מהמקפיא- ומוסיפים להם מקצף תות- לגובה 1/3 נוסף של הגביע. את הגביעים מחזירים למקפיא להקפאה ל-40 דקות.
לאחר 40 דקות- מוציאים את הגביעים- ומוסיפים מעל את מקצף הווניל עד לגובה הגביע.
מחזירים למקפיא עד לזמן ההגשה.
לפני ההגשה- מקשטים כל גביע בפרוסות תות טרי !
תגובות
הוסף רשומת תגובה