מאת :שולמית אטיאס -shulamit.atias@gmail.com
טראפלס שוקולד,
יצירות קטנות ויוקרתיות מגנאש עשיר בשילוב שוקולד ושמנת
חומרים לכ-30 יחידות
זמן הכנה – כ-15-20
דקות
המצרכים:
60 מ"ל שמנת
מתוקה/תחליף שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד לינדט
אקסלנס קצוץ גס
15 גר' חמאה רכה /
מרגרינה
אופציות לגימור: אבקת
קקאו / אגוזים קצוצים וקלויים – אגוזי מלך, פיסטוק, שקדים, אגוזי לוז / שבבי קוקוס
/ אבקת סוכר
אופן
ההכנה:
שלב
ראשון: הכנת הגנאש
1.
מעל אש בינונית, מחממים בסיר את השמנת המתוקה עד לתחילת רתיחה,
מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומסירים מהאש.
2.
מערבבים ומקציפים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
3.
יוצקים את הגנאש לתוך כלי ומכסים בניילון נצמד. מוודאים שהניילון נוגע
בכל שטח הפנים של הגנאש.
4.
מכניסים את הגנאש לקירור של לילה במקרר, או עד שהגנאש מתייצב.
שלב שני:
יצירת הטראפלס
1. השתמשו בכף מלון
עגולה / כף גלידה קטנה / כפית קטנה וצרו עיגולים מתוך תערובת הגנאש היציבה והניחו
על נייר אפיה.
שלב
שלישי: גימור הטראפלס
1.
גלגלו את הטראפלס באחת מאופציות הגימור שבחרתם בעזרת זוג כפיות או עם
הידיים.
2.
הניחו על צלחת הגשה
3.
את הטרפלס יש לשמור בקירור
בתאבון
וחג שמח!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה