לרגל יום השניצל – כל מה שצריך לדעת על המנה המוזהבת שנמצאת בכל בית בישראל
+ מתכון
לשדרוג השניצל ו-3 צורות הגשה שונות
ב-23 בפברואר מציינים את
יום השניצל, שהוא יום חגיגה לא רשמי המוקדש לאחד המאכלים הפופולריים ביותר, ומהווה
חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי.
השניצל, שמקורותיו
נעוצים במטבח האוסטרי, עבר אינספור גלגולים והפך לאחד המאכלים האהובים ביותר בעולם,
גם במטבח הביתי וגם במסעדות יוקרה.
בישראל, השניצל הוא מנה פופולרית ביותר המגיעה בגרסאות שונות,
בין אם מדובר בשניצל קלאסי, שניצלונים, שניצל ממולא ועד שניצל לטבעוניים שעשוי
מטופו או ירקות.
לדברי קרין שהין,
מנהלת יחידה עסקית "מאסטר שף" בשסטוביץ: "כולם אוהבים שניצל, מילדים ועד מבוגרים, משניצל מטוגן או אפוי, שניצל דק או עבה, מתובל
או לא". לדבריה: "השניצל הוא הרבה יותר ממנה אהובה – הוא
סמל קולינרי עם היסטוריה מרתקת, שהתפתח לאורך השנים והפך לאחד המאכלים
הפופולריים בעולם וכמובן בישראל".
כאמור, שורשיו של
השניצל נעוצים באירופה, ויש לא מעט מחלוקות לגבי המקור המדויק שלו. הגרסה המוכרת
ביותר היא הווינר שניצל (שניצל וינאי), שנחשב למאכל הלאומי של אוסטריה. המתכון
המסורתי, הכולל נתח עגל דק מצופה בפירורי לחם ומטוגן בחמאה מזוקקת, הופיע לראשונה
במסמכים מהמאה ה-19, אך ייתכן שהגיע לשם מוקדם יותר מהמטבח האיטלקי.
ואיך השניצל הפך לכוכב
בישראל? השניצל הגיע עם גלי העלייה מאירופה והפך במהרה למנה ביתית מועדפת. מכיוון
שבשר עגל היה יקר וקשה להשגה, אימצו הישראלים גרסה מקומית על בסיס חזה עוף, שהפכה
לנפוצה ביותר בארץ. עם השנים, השניצל הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי – מוגש
לצד פירה, אורז, או כמובן, צ’יפס וסלט טרי.
כחלק מחגיגות יום
השניצל של המותג הקולינרי “מאסטר שף”,
יעלה קמפיין רחב ברשתות החברתיות, במסגרתו יגל אושרי, הזמר והיוצר, חיבר שיר הלל
לשניצל. משפיענים נוספים ייקחו חלק בקמפיין ויעשו את הגרסה הכי טעימה שלהם לשניצל.
בנוסף, לכבוד יום
השניצל, מאסטר שף משיק מוצר חדש לשדרוג השניצל - פירורי פנקו לבנים בסגנון
יפני לציפוי קראנצ’י ופריך במיוחד. המוצר החדש מצטרף למגוון הפתרונות שמציע המותג
בעולם פרורי הלחם הכוללים פרורי לחם מוזהבים, פרורי לחם מתובלים, פרורי פאנקו,
תערובת להכנת נאגטס ועוד.
לרגל יום השניצל, מומחי
המותג הקולנרי מאסטר שף מציעים מתכון להכנת שניצל לכל המשפחה ב-3 צורות הגשה שונות:
חומרים ל-4-6 מנות:
500 גרם חזה עוף פרוס
דק
שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
2 ביצים
1 כף חרדל דיז׳ון
גרגירים ו/או 1 כפית חרדל דיז׳ון חלק
מאסטר שף
1 כף מיונז שום מאסטר
שף
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
מאסטר שף
לציפוי:
1 כוס קמח
1 כוס קורנפלור
בלילת ביצים
2 כוסות פירורי לחם
מוזהבים מאסטר שף
אופן ההכנה:
1. מכינים שתי קערות: באחת מערבבים את חומרי
הבלילה, בשנייה מפזרים פירורי לחם.
2. משרים את חזה העוף הפרוס בבלילה 10 דקות.
3. מצפים את הנתחים בפירורי לחם ומעבירים
למקרר לחצי שעה.
4. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה.
5. מטגנים את הנתחים הפרוסים עד הזהבה יפה
ועמוקה משני הצדדים.
שלוש צורות
הגשה:
1. שניצל בטורטיה
(ראפ) – מורחים טורטיה במיונז שום לחיץ מאסטר שף, מוסיפים אבוקדו, עגבניות
וכוסברה. מוסיפים רצועות שניצל ומגלגלים.
2. שניצל בבגט,
בסגנון מוקפץ תאילנדי – מערבבים בקערה רצועות של כרוב, גזר ופלפל עם רוטב טריאקי
מאסטר שף. מורחים את הבגט במיונז לחיץ ספייסי מאסטר שף וממלאים בירקות וברצועות
שניצל. ניתן להוסיף גם רוטב סרירצ'ה מאסטר שף בסיום.
3. שניצל בלחמניה
– בסגנון יום שישי, עם מטבוחה וירקות – מבשלים עגבניות מאסטר שף עם פלפלים, פפריקה
ושום, על אש קטנה במשך שעה וחצי. מורחים בלחמניה, מוסיפים שניצל ואם רוצים גם
פרוסות חציל מטוגנות.
חג שניצל טעים ונעים פרורי פנקו לבנים מאסטר שף 11.90שח צילום יחצ
תגובות
הוסף רשומת תגובה