נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש עם נשיא אסטוניה אלאר קאריס
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש הבוקר, יום רביעי, י״ד בשבט, 12 בפברואר במשכן הנשיא בירושלים, עם נשיא אסטוניה, אלאר קאריס, המקיים ביקור רשמי בישראל.
במהלך ביקורם, הנשיא קאריס ומשלחתו ענדו על דש בגדיהם את סיכת הסרט הצהוב להביע סולידריות עם החטופים ומשפחותיהם.
הנשיא אמר: "אנחנו מאוד נרגשים מהעובדה שאתם עונדים את הסיכה, זוכרים את החטופים שלנו בכל רגע ביום. אנחנו רוצים לראות אותם חוזרים הביתה, וזה נוגע בליבנו״.
הנשיא קיבל את פני הנשיא קאריס ומשלחתו בטקס קבלת פנים רשמי, לפני שהשניים קיימו פגישה בילטרלית שעסקה באתגרים המרכזיים העומדים בפני האזור - כולל הצורך החיוני בהשבת החטופים - וכן בדרכים לקידום שיתוף הפעולה בין שתי המדינות.
הנשיא אמר: "אני מאוד שמח שיזמת את הביקור הזה. זהו ביקור שמשמעותי מאוד לעם ישראל בימים הקשים והמורכבים האלה.
אני יודע שאתה שואף לשלום. חשוב מכל, אתה כאן בימים מאוד מורכבים ומאתגרים כי אנחנו מודאגים מאוד לגבי החטופים שלנו שנמצאים בעזה, במצבים הגרועים ביותר. יש לנו דיווחים נוראיים מהחטופים שיצאו. אנחנו מקבלים דיווחים על החטופים שלנו הנמצאים במצוקה, עוברים עינויים, ובתנאים הגרועים ביותר שבן אנוש יכול לשאת, ואנחנו רוצים לראות את כולם חוזרים בהקדם האפשרי, ואנחנו עומדים על כך שכולם יחזרו בהקדם האפשרי. זהו כתם על האנושות, כתם על משפחת העמים, ומשפחת העמים חייבת לנקוט עמדה ברורה וחד-משמעית בהשבת כולם הביתה – שיכולה להיות גם המפתח לשינוי עתידי באזור שלנו, לעתיד טוב יותר״.
הוא סיכם: ״אני מקווה שביקורך יחזק את היחסים בין עמינו. יש לך מדינה יפה, ואני מקווה לבקר גם בטאלין כדי להשיב ביקור. תודה רבה, נשיא יקר, ושלום״.
הנשיא קאריס הודה לנשיא על קבלת הפנים החמה ואמר: "הזמנים מאוד קשים, אנחנו מסתכלים סביבנו, יש מדינות וחברים, וסכסוכים ומלחמות בכל מקום, אז צריך להיות שם גם כן ולדון בעניין, למצוא, כפי שכבר ציינת, למצוא פתרון שלום, גם כאן באזור הזה. הייתה היסטוריה ארוכה כפי שכולנו יודעים, אבל זה לא יכול להימשך לנצח, אז צריך להיות פתרון - ומצדנו, אנחנו כבר גם מנסים להשקיע מאמץ כדי לגרום לזה לקרות״.
הוא הוסיף, "כמובן, אלה לא רק נושאים צבאיים שנדון בהם בימים אלה, אלא יש לנו גם יחסים טובים מאוד בחדשנות וגם בחינוך. אני הולך להיפגש עם מספר אנשים ומוסדות, וגם ללכת לכנסת. אז זה הולך להיות לוח זמנים די צפוף. ושוב, אתה מוזמן לאסטוניה״.
קרדיט צילום: קובי גדעון/לע"מ.
הודעה משותפת למשרד ראש הממשלה ולמשרד הבינוי והשיכון:
ועדת המנכ"לים לעובדים זרים, בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי, החליטה להגדיל את המכסה להבאה פרטית של עובדים זרים לענף הבניין, כך שתעמוד על 30,000
בדיון שערכה ועדת המנכ"לים לעובדים זרים אתמול (ב'), 11 בפברואר 2025, בהשתתפות מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן, החליטה על הגדלת המכסה להבאה פרטית של עובדים זרים לענף הבניין ב-5,000 עובדים נוספים. זאת בכפוף למימוש 70% מהמכסה הקיימת להבאה פרטית בענף, העומדת כיום על 25,000 עובדים זרים. בנוסף, הוארך משך הזמן להבאה פרטית כך שההחלטה על אפשרות להבאה פרטית תהיה בתוקף עד ה-30 ביוני 2025.
בנוסף, דנה הוועדה, לבקשת מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בנושאים נוספים המהווים חסמים בהבאת עובדים זרים לענף הבנייה. בין היתר, הוחלט לאפשר הגעת עובדים ללא מבחנים מעשיים בשיעור של 50% (חלף שיעור נדרש של 30% שהיה נהוג עד כה), וזאת לאור ההצלחה שמסלול זה הוכיח בעת הנוכחית, והצפי כי צעד זה ייעל את תהליך הגיוס של עובדים זרים במסלול הפרטי.
עוד המליצה הוועדה למנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה כי יבחן את בקשות משרד הבינוי והשיכון להחיל נוהל שמאפשר החזרה של עובדים זרים והפחתת מכסת העובדים העוזבים על חברות הביצוע ואת הבקשה להעלאת מגבלת הגיל על עובדים זרים בענף.
כמו כן, על מנת לעודד הגעת עובדים זרים לתת-ענף השיפוצים, המליצה הוועדה כי תאגיד כוח אדם לבניין שמימש את תקרת מכסת העובדים הזרים שלו שעומדת על 1,000 עובדים יוכל להעלות ב-20% את מכסתו וזאת בכפוף להבאת עובדים לענפי השיפוצים ותשתיות התחבורה.
מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי:
"בהתאם להנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו ועדת המנכ"לים לעובדים זרים בראשותי פועלת נמרצות להגדיל את היצע העובדים הזרים בכלל ובענף הבניין בפרט. כיום נמצאים בישראל כ- 60,000 עובדים זרים בענף הבניין לעומת כ- 30,000 לפני פרוץ המלחמה, והצעדים עליהם החלטנו אתמול חיוניים להמשך הגידול בעובדים הדרוש לענף חשוב זה".
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן:
"הגדלת המכסה להבאת עובדים זרים לענף הבניין היא צעד הכרחי להאצת קצב הבנייה בישראל, תוך הבטחת כוח עבודה מקצועי וזמין. אנו ממשיכים לפעול להסרת חסמים ולייעול התהליכים, כדי לתת מענה לצורכי הענף ולסייע בהגדלת היצע הדירות. ההחלטות שהתקבלו יאפשרו גיוס מהיר יותר של עובדים זרים ויחזקו את יכולת הביצוע של קבלני הבנייה, לצד עידוד הכשרת עובדים ישראלים בענף.
אני מודה למנכ”ל משרד ראש הממשלה, יוסי שלי, על שיתוף הפעולה בקידום פתרונות מעשיים להגדלת כוח האדם בענף. משרד הבינוי והשיכון ממשיך לקדם צעדים נוספים להרחבת מצבת כוח האדם, במטרה לתת מענה לביקוש הגובר ולתמוך בצמיחת הענף".
תגובות
הוסף רשומת תגובה